Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #5

06 września 2015 22:39 / 1 osobie podoba się ten post
Ale on ma rodzinę, jesteście tam gorsi niż moi Fryzyjczycy:) oni z zasady tylko Trinkgeldu nie dają:( troche obciach, rachunek ost 148,30 ja mu 150 i łapke trzymam za resztą:)
06 września 2015 22:45 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dziś żona dziadka kaczkę z jabłkami upiekła, do tego ziemniaki i czerwona kapusta.
Po obiedzie stwterdziła ,że jedna kaczka na 3 osoby to za mało:)
Nie wiem co następnym razem upiecze:).

Oj tam, oj tam, babka ma rację :D!
Ostatnio z moim szefem taką standardową kaczuchę we dwójkę włmóciliśmy całą. Nikt już by się nie pożywił :D :P. 
Do tego knedle ziemniaczane i Bohnensalat.. Bardzo pyszne było :)!
07 września 2015 06:27 / 1 osobie podoba się ten post
Nic:)Odmrożę zupę pieczarkową:):):)
07 września 2015 06:29 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Nic:)Odmrożę zupę pieczarkową:):):)

Albo, Zupa Romana,,,,,,,
07 września 2015 08:19
Zieniaczki,gulasz,budyn ,kompot
07 września 2015 09:00 / 2 osobom podoba się ten post
Rosół z makaronem.
07 września 2015 10:32 / 2 osobom podoba się ten post
odsmażane ziemniaki w ziołach, geschnetzeltes świńskie i surówka ze słoika
07 września 2015 10:44 / 1 osobie podoba się ten post
a żebyś wiedziała! nie zamierzam się tu przepracowywać :)
Grunt - żeby mięcho i pyry były....
Ja oczywiście jem co innego.
07 września 2015 10:53
Wędzone matjasy, ziemniaki, zielona fasolka, mizeria, budyń wczorajszy
07 września 2015 13:25
,,,, co ja mam jutro zrobic? nie jedza zup, makaronow, klusek, ryzu, kielbasy, pomidorow, smazonych ziemniakow, fasolki, kalafiora, ogorkow niezbyt... pewnie jeszcze cos pominelam...wszelkie rodzaje miesa i ryb juz przerobilam po 3 razy...i brak pomyslow :(
07 września 2015 15:29
mzap88

a żebyś wiedziała! nie zamierzam się tu przepracowywać :)
Grunt - żeby mięcho i pyry były....
Ja oczywiście jem co innego.

pytanie za 10 pnunktow jak to robisz ze jesz co innego w moik przypadku jest wszystko sprawdzane

i jak na talerzu nie znajduje sie to samo i to dokladnie to jest wielka masakra i szum
07 września 2015 15:30 / 1 osobie podoba się ten post
Alfiva

,,,, co ja mam jutro zrobic? nie jedza zup, makaronow, klusek, ryzu, kielbasy, pomidorow, smazonych ziemniakow, fasolki, kalafiora, ogorkow niezbyt... pewnie jeszcze cos pominelam...wszelkie rodzaje miesa i ryb juz przerobilam po 3 razy...i brak pomyslow :(

no to cos podobnego jak u mnie jeden wegetarianin drugi je tylko kozy trzeci wlasny chleb a czwarty gotowce

i za  cholere nie dogodzisz
07 września 2015 15:55
Alfiva

u mnie też francuski piesek ( a jak pytałam zmienniczki to dama wszystko je, nie ma problemów.) gunwo prawda.
07 września 2015 15:56
Brzozahej

pytanie za 10 pnunktow jak to robisz ze jesz co innego w moik przypadku jest wszystko sprawdzane

i jak na talerzu nie znajduje sie to samo i to dokladnie to jest wielka masakra i szum

pod tym względem mam raj.
NIkt się nie czepia, nikt nie sprawdza, zresztą już nawet obiadów  z nią nie jem.
Więc w sumie nawet nie wiedzi, co jak i gdzie.
07 września 2015 18:21 / 2 osobom podoba się ten post
Alfiva

Napisz, co jedzą, bo wyglada na to, że to będzie prostsze, to coś wymyślimy :).