Dzisiaj jadłam narodową zupę luksemburską z fasolki szparagowej , zrobioną przez rodowitych luksemburczyków, naprawdę dobra: ziemniaki, dużo fasolki zielonej szparagowej, cebuli, podsmażnego boczku i tymianku.
Dzisiaj jadłam narodową zupę luksemburską z fasolki szparagowej , zrobioną przez rodowitych luksemburczyków, naprawdę dobra: ziemniaki, dużo fasolki zielonej szparagowej, cebuli, podsmażnego boczku i tymianku.
U mnie dzis była Goloneczka,ziemniaczki,czerwona kapust budyn ,oraz herbatka:gotowanie:
U mnie podobnie :-), tylko kwaszona zasmażana + bawarskie pyzy zamiast ziemniaków z ciemnym sosem +herbatka ziołowa.
Chociaż nie jesteśmi w Bawarii w telewizji aż się roi od sprawozdzań z Oktoberfest. Dziadek namiętnie je ogląda i wzdycha....jakby to sobie pojadł takiego jedzonka. No więc przy niedzieli dostał typowo bawarskie żarełko - zostało jeszccze na jutro, więc mam gotowanie z głowy!.
Mamuelko - jak robiłaś golonkę (sama od początku: gotowanie pieczenie)? - bo mnie przy niedzieli się nie chciało, więc kupiłam w Edece gotowe gorące MiniHaxe, dzisiaj tylko podgrzałam w kapuście kiszonej. Pyyyszne, mają dużo chudziutkiego mięsa, żadnej skóry ani tłuszczu.
Ale mam w zamrażarce wielką surową golonę i muszę się do niej jakoś zabrać :-)
Gotowe Mini Haxe z Hemfrost:-) Moja dama kupuje smakuja tyko podrzewam:-)Tak one sa pyszne miesko mieciutkie dobrze doprawione bez skury po co sie przemeczac:-)
He ,he :)Gołąbki-dziś,jutro ,pojutrze ....3 gary wyszły:):):)Plus wiaderko sosu pomidorowego:):):)Orgia obżarstwa:):):)Boskie:0
Ale ,żeby nie było tak cacy lali to drożdżowca spaliłam:(A taki pyszny miał być ,z jabłkami miał być,z nowego przepisu ,buuuuuu:(:(:(
Lubie obżartswo, zwłaszcza gołąbkowe:)
Ja dziś pitrasiłam kuraka na butelce z piwem, pieczonego z ziemniakami i marchewką do tego surówka z papryki. Oj jak zaglądali do piekarnika, czy ten kurczak nie wystartuje:)
Czy od dużej ilości surowego mleka w kawie może boleć zołądek i głowa?
Czy od dużej ilości surowego mleka w kawie może boleć zołądek i głowa?