Tez intensywnie szukam pomysła* ale juz napisalam wczoraj , ze zapiekanka wg teresadd - jak napisalam tak zrobie:gotowanie::gotowanie:
Tez intensywnie szukam pomysła* ale juz napisalam wczoraj , ze zapiekanka wg teresadd - jak napisalam tak zrobie:gotowanie::gotowanie:
Grochówka z zapasów i naleśniki z jagodami,jogurt naturalny z galaretką
Jak jogurt z galaretką?:-)
Jogurt naturalny wymieszałam wcześniej z rozpuszczoną galaretką pomarańczową/ niepełna szkl. wody/ zastygło smaczny deserek na wierz dałam troszke startej czekolady:-)
Zapytałam w końcu PDP co by chciał zjeść. Zarządził - mielone, ziemniaki i znowu czerwona kapusta - ....... i prawie nic nie zjadł.
Mało je i stanowczo za mało pije. Wyłażę ze skóry, żeby zachęcać do picia, woda, herbata, sok jabłkowy, drink Fresubin - stoi tych szklaneczek od groma a PDP i tak nie pije. Jak się uda przez cały dzień uzbierać 1 litr płynów to jest sukces. Dziś wyliczyłam na razie 400 ml.
Jogurt naturalny wymieszałam wcześniej z rozpuszczoną galaretką pomarańczową/ niepełna szkl. wody/ zastygło smaczny deserek na wierz dałam troszke startej czekolady:-)
Gosiup czasami warto przestać namawiać, irracjonalnie to brzmi, ale u moich dwoch pdp zadzialało , wprowadzilam rytuał wspólnego picia , ja lubie litrami herbaty, siadam obok, --"i Pan/pani też do pdp? to wszystko.
Obecna też pije ze mną , bo ja przychodzę do niej z filiżanką i siadam. Czasami nie o picie jej chodzi tylko , żebym spędzila jedna trochę czasu z nią. Jak ma ochotę na moje towarzystwo.:-(:-(
Ivettka - przestań jeździć do Michasi:-) he he. W innym razie nie pomoże zadna recepta:-):-)
Ps.
Trzeba sie zakochać - chudniesz "w oczach":-):-)
Michaśia, ten deser muśi byc pychotka :-)
Taki deser pamiętam z dzieciństwa, tylko zamiast jogurtu to były ubite białka :-)
Taki deser pamiętam z dzieciństwa, tylko zamiast jogurtu to były ubite białka :-)
:fastfood:j jjem jjem co ze uuruurośnie :yo: