Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #5

22 października 2015 12:51 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Tez intensywnie szukam pomysła* ale juz napisalam wczoraj , ze zapiekanka wg teresadd - jak napisalam tak zrobie:gotowanie::gotowanie:

Teresadd - podrobiłam Twoja zapiekanke nie dalam jajka ale zrobiłam sos carbonara  a w srodek dałam cebule ale zeszkloną. Gałka muszkatołowa i troche zmielonego ziela angielskiego .Wyszła bardo smaczna i nawet zarumieniła sie tylko nie wiem, czy ze wstydu czy z radości
22 października 2015 13:24 / 1 osobie podoba się ten post
Grochówka z zapasów i naleśniki z jagodami,jogurt naturalny z galaretką
22 października 2015 13:25
michasia

Grochówka z zapasów i naleśniki z jagodami,jogurt naturalny z galaretką

Jak jogurt z galaretką?
22 października 2015 13:32 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Jak jogurt z galaretką?:-)

Jogurt naturalny wymieszałam wcześniej z rozpuszczoną galaretką pomarańczową/ niepełna  szkl. wody/ zastygło smaczny deserek na wierz dałam troszke startej czekolady
22 października 2015 14:10 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Jogurt naturalny wymieszałam wcześniej z rozpuszczoną galaretką pomarańczową/ niepełna  szkl. wody/ zastygło smaczny deserek na wierz dałam troszke startej czekolady:-)

Michaśia, ten deser muśi byc pychotka
22 października 2015 14:36
Zapytałam w końcu PDP co by chciał zjeść. Zarządził - mielone, ziemniaki i znowu czerwona kapusta - ....... i prawie nic nie zjadł.
Mało je i stanowczo za mało pije. Wyłażę ze skóry, żeby zachęcać do picia, woda, herbata, sok jabłkowy, drink Fresubin - stoi tych szklaneczek od groma a PDP i tak nie pije. Jak się uda przez cały dzień uzbierać 1 litr płynów to jest sukces. Dziś wyliczyłam na razie 400 ml.
22 października 2015 14:41 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

Zapytałam w końcu PDP co by chciał zjeść. Zarządził - mielone, ziemniaki i znowu czerwona kapusta - ....... i prawie nic nie zjadł.
Mało je i stanowczo za mało pije. Wyłażę ze skóry, żeby zachęcać do picia, woda, herbata, sok jabłkowy, drink Fresubin - stoi tych szklaneczek od groma a PDP i tak nie pije. Jak się uda przez cały dzień uzbierać 1 litr płynów to jest sukces. Dziś wyliczyłam na razie 400 ml.

Gosiup czasami warto przestać namawiać, irracjonalnie to brzmi, ale u moich dwoch pdp zadzialało , wprowadzilam rytuał wspólnego picia , ja lubie litrami herbaty, siadam obok, --"i Pan/pani też do pdp? to wszystko.
Obecna też pije ze mną , bo ja przychodzę do niej z filiżanką i siadam. Czasami nie o picie jej chodzi tylko , żebym spędzila jedna trochę czasu z nią. Jak ma ochotę na moje towarzystwo.
22 października 2015 14:42 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Jogurt naturalny wymieszałam wcześniej z rozpuszczoną galaretką pomarańczową/ niepełna  szkl. wody/ zastygło smaczny deserek na wierz dałam troszke startej czekolady:-)

Taki deser pamiętam z dzieciństwa, tylko zamiast jogurtu to były ubite białka 
22 października 2015 15:59 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Gosiup czasami warto przestać namawiać, irracjonalnie to brzmi, ale u moich dwoch pdp zadzialało , wprowadzilam rytuał wspólnego picia , ja lubie litrami herbaty, siadam obok, --"i Pan/pani też do pdp? to wszystko.
Obecna też pije ze mną , bo ja przychodzę do niej z filiżanką i siadam. Czasami nie o picie jej chodzi tylko , żebym spędzila jedna trochę czasu z nią. Jak ma ochotę na moje towarzystwo.:-(:-(

Dorotee, też tak robię tylko, że ja zdążę wypiś herbatkę a PDP umoczy 3 razy usta.
22 października 2015 16:15
mleczko1

Ivettka - przestań jeździć do Michasi:-) he he. W innym razie nie pomoże zadna recepta:-):-)

Ps.
Trzeba sie zakochać - chudniesz  "w oczach":-):-)

Przemyślę i jedno i drugie ,a puki co to jest jak jest.
22 października 2015 17:10 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Michaśia, ten deser muśi byc pychotka :-)

j jjem jjem co ze uuruurośnie 
22 października 2015 17:11 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Taki deser pamiętam z dzieciństwa, tylko zamiast jogurtu to były ubite białka :-)

dokładnie i przypominały terażniejsze "ptasie mleczko" 
22 października 2015 17:19 / 2 osobom podoba się ten post
Zrobiłam zupę porową: por w półplasterki, soczewica czerwona, 2 dojrzałe gruszki, serek topiony, sól, pieprz, cząber.
+ wczorajsze ciasto jabłkowe.
22 października 2015 17:43 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Taki deser pamiętam z dzieciństwa, tylko zamiast jogurtu to były ubite białka :-)

Smaki z dziecinstwa, Bezcenne.
22 października 2015 17:44 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

:fastfood:j jjem jjem co ze uuruurośnie :yo:

A, niech rośnie, co ma rosnąc Michaśiu, byle smakowało