Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #5

26 października 2015 13:03 / 1 osobie podoba się ten post
Co jest???Czy dzisiaj nikt nic nie gotuje...
U mnie spetzle , pieczeń z mielonego mięsa i sos cebulowy...

Około 16 kawa z cistem lub ciastkami i konicznie z bitą smietaną( jak tu nie przytyć)..
26 października 2015 13:07 / 2 osobom podoba się ten post
a ja po łebkach i w koło to samo, a co się będę wysilać, w de to mam...
tym bardziej, że mam rajzefiber już i jeść nie mogę ;/
26 października 2015 13:45 / 5 osobom podoba się ten post
margarita13

Co jest???Czy dzisiaj nikt nic nie gotuje...
U mnie spetzle , pieczeń z mielonego mięsa i sos cebulowy...

Około 16 kawa z cistem lub ciastkami i konicznie z bitą smietaną( jak tu nie przytyć)..:gotowanie::tonie:

Gotuje,gotuje,u mnie byly przyjaciolki w odwiedzinach i nie bylo czasu wejsc na forum.Dzis na obiad filet z dorsza zapiekany w sosie,ziemniaki i warzywa duszone. a jak robisz ta pieczen?
26 października 2015 14:23 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj krupnik i placki ziemniaczane
26 października 2015 14:31 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

U mnie dzisiaj krupnik i placki ziemniaczane :-)

Miały być też:)Ziemniaki obrane ,tylko utrzeć nie ma kto a maszynka popsuta:(:(:(:(  ha ha ha. W związku ze związkiem chyba będą na kolację:):):):)Pod warunkiem,ze mi się będzie chciało jak z miasta wrócę:)
26 października 2015 15:36 / 2 osobom podoba się ten post
Jutro mam gotować  linsen zupę. Czy to tak sie gotuje jak nasza grochówkę?
26 października 2015 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
kotka

Jutro mam gotować  linsen zupę. Czy to tak sie gotuje jak nasza grochówkę?

podobnie,tyle ,że nie musisz tak długo gotować,linsen czyli soczewice (suchą) podsmażam na oleju z cebulką a potem dolewam bulion i dodaję reszte dodatków,po pół godziny powinna być gotowa
26 października 2015 20:58
teresa-p

podobnie,tyle ,że nie musisz tak długo gotować,linsen czyli soczewice (suchą) podsmażam na oleju z cebulką a potem dolewam bulion i dodaję reszte dodatków,po pół godziny powinna być gotowa:gotowanie:

A jakie dodatki?
26 października 2015 21:14 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Menu jak u Ćwierciakiewiczowej:):):):):)Brakuje tylko kwiczołów w galarecie na przystawkę:)Kto dziś wie co to pularda?:):):):):)

Ja.!! Podaja w pewnej restauracji w Pl. Bardzo dobre danie.Delikatne i swego czasu czesto jadalem.
26 października 2015 21:16
kotka

Jutro mam gotować  linsen zupę. Czy to tak sie gotuje jak nasza grochówkę?

Krocej znacznie. Na opakowaniu napisane. Bo o ile dobrze pamietam, dlugosc gotowania soczewicy zalezy od koloru nasionek.
26 października 2015 21:16 / 5 osobom podoba się ten post
kasia63

Menu jak u Ćwierciakiewiczowej:):):):):)Brakuje tylko kwiczołów w galarecie na przystawkę:)Kto dziś wie co to pularda?:):):):):)

Kura- dziewica :)
26 października 2015 21:36
dodatki tak jak do naszej grochowej
27 października 2015 09:40
teresa-p

dodatki tak jak do naszej grochowej

Dziekuję Ci Tereniu zupka juz sie gotuje. Zrobiłam wg Twoich wskazówek
27 października 2015 09:42 / 3 osobom podoba się ten post
Piersi kurczaka w ciescie ,ziemniaczki i kalafior,
oraz na deser 3 lyzki jogurtu
27 października 2015 13:15 / 3 osobom podoba się ten post
teresa-p

podobnie,tyle ,że nie musisz tak długo gotować,linsen czyli soczewice (suchą) podsmażam na oleju z cebulką a potem dolewam bulion i dodaję reszte dodatków,po pół godziny powinna być gotowa:gotowanie:

Tereniu - jeszcze raz dziekuje zupa wyszła pyszna. Sama sie dziwiłam kto tak smacznie ugotował