Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #5

23 października 2015 23:41 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

to było pyszne tylko dla mnie Kapary weg.PDP miksowałam to danie - uwielbiala, dorzucalam jej kapary z mojej porcji.Muszę rzucić okiem w sklepach bo to danie jest godne uwagi, tak sądzę.

Gosia.I jak ma być normalnie ,jak my baby prawie o północy jakieś źarcie gotujemy i przepisy podajemy.E do doooopy.I to wielkiej doooopy.Idę spać.Zanim mnie "cóś poniesie".
23 października 2015 23:43 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Gosia.I jak ma być normalnie ,jak my baby prawie o północy jakieś źarcie gotujemy i przepisy podajemy.E do doooopy.I to wielkiej doooopy.Idę spać.Zanim mnie "cóś poniesie".

Ale to jest danie prawie, że dietetyczne....hi,hi,hi
23 października 2015 23:50 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Alina. Czy normalne ,zdrowe baby( kobiety) o tej porze  o pieczeniu , gotowaniu piszą( myślą).Chyba już za długo tu siedzę w De ,bo mi coś po głowie się kołacze.
23 października 2015 23:51 / 1 osobie podoba się ten post
all the best Alinko
23 października 2015 23:54 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Alina. Czy normalne ,zdrowe baby( kobiety) o tej porze  o pieczeniu , gotowaniu piszą( myślą).Chyba już za długo tu siedzę w De ,bo mi coś po głowie się kołacze.

Mnie się też kołacze po głowie .............
24 października 2015 00:01 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Alinko.Czy to o danie dietetyczne chodzi.?I to o północy.????
24 października 2015 00:16 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Alinko.Czy to o danie dietetyczne chodzi.?I to o północy.????

Masz rację Teresko, to nie jest ok. Idę spać i mam nadzieję, że przyśni mi się coś ciekawszego niż przepis kulinarny.
24 października 2015 06:58 / 2 osobom podoba się ten post
Dzis mam duzo pracy,wiec bedzie zupka pomidorowa z puszki
Pozniej zabiore sie za wspaniale,smaczne golabki w mym wykonaniu,
a jeszcze pozniej upieke jablecznik z forumowego przepisu,tylko musze ten przepis wygrzebac
24 października 2015 07:08 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

Dzis mam duzo pracy,wiec bedzie zupka pomidorowa z puszki:-)
Pozniej zabiore sie za wspaniale,smaczne golabki w mym wykonaniu,
a jeszcze pozniej upieke jablecznik z forumowego przepisu,tylko musze ten przepis wygrzebac :lol2:

Ja mam dzisiaj na obiad narazie taka propozycję: filet z indyka pokrojony w paski i usmazony z cebula,pieczarkami,parę piórek papryki i parę krążków marchewki żeby było ładnie na talerzu. Do tego gotuje makaron robie sos z duża ilością czosnku (moja ulubiona przyprawa) i zapiekam chwilę w piecyku. Posypuję żółtym serem i po zjedzeniu wchodzę na wagę!!!!!!!!!! zaczynam żałowac,że to zjadłam

Magdzie jak znajdziesz ten przepis to proszę przeklej go na biżącą stronę. Niech sie tez ubrabram mąką
24 października 2015 09:25 / 1 osobie podoba się ten post
Jadłam śniadanie, w towarzystwie Śikorek, śikorki na tarasie oczywiście he, hee śiemie lniane im dałam
Musze kupic jakieś ziarenka dla Nich, takie odpowiednie, ze słoniną, nie będę nic wydziwiac.
Mam Tu bardzo dużo Śikorek i innych ptaszków małych
A ja na śniadanko, kasza jaglana, z łyżka otrębów żytnich, z bananem i trochę jabłka, polane oliwką, raczej tylko pokropione.
24 października 2015 10:02
Dzisiaj znów mamy nieproszonego gościa na obiedzie (Echhh)
spaghetti bolonese + mix sałat
24 października 2015 12:16 / 2 osobom podoba się ten post
Kotlety z indyka ,frytki ,zielona sałata .Na popołudniu placek z jabłkami (czujecie jak pachnie )
24 października 2015 13:12
Rosół z makaronem, udka pieczone z jabłkami i miodem, mizeria, ziemniaki. 
24 października 2015 13:35 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj z powodu wypiekow na obiad byl przeglad zamrazarki-ryz,gulasz i surowka z czerwonej kapusty na cieplo:)
24 października 2015 15:46 / 2 osobom podoba się ten post
Gulasz z kurczaka w sosie curry z ananasem i szczypiorkiem tak na słdko- kwaśno- pikantnie. Jako przyprawy stosuję curry, kurkumę, imbir, odrobinę soku z cytryny + ryż+ sałatka śródziemnomorska z sosem winegret. Babcia nawet nie grymasiła mimo, że to nie było po niemiecku.