Na wyjeździe #27

18 sierpnia 2015 20:48 / 3 osobom podoba się ten post
Impala

Miałam volvo v40.Dżwignia ma tam 3 pozycje-wolna.normalna,szybka-ustawiasz w żądanej pozycji i działają,jak wybrałaś(przesuwanie góra -dół).Tylną szybę-należało wcisnąć końcówkę dżwigni.
Nie bardzo rozumiem twój problem?Jak zmienisz położenie dżwigni,to ona w nim nie zostaje?
Teraz mam inną markę-to muszę przekręcać na drążku żeby wybrać żądane tempo(oznaczone łezkami).

Może zle napisalam o co mi chodzi,a chodzilo o to że we wszystkich autach dżwignię przesuwa się do góry ,a w volvo v 70 przesuwa się w dół. Nie mogłam znależć sposobu na włączenie wycieraczek bo do głowy mi nie przyszlo,ze inaczej niz we wszystkich autach. No cud ,ze nie urwalam tej dżwigni.... No ale blondynka wreszcie niechcący pociągnęla w dol i eureka,dzialają wycieraczki
18 sierpnia 2015 20:51 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

To nie jest takie proste zabrac dzieci.Podstawa musi byc mocna.Osobiście mam zastrzeżenia do łączenia zasiłku macierzyńskiego z emeryturą, a dlaczego? bo to bedzie otwarcie drogi na takie ciąże i nie koniecznie z miłości do dzieci ale dla rozgłosu i dodatkowej kasy.Dziecko nie może być sposobem na poprawę warunków materialnych.To nie jest logiczne.Jeżeli taka ustawa powstanie to juz bedzie absolutny brak wyobrażni ustawodawcy.Czy nalezy czekać 40-ci lat na spełnienie marzeń? był na to czas. To wbrew naturze.Niech zycie sie wydłuża, ale w innym celu.Jest czas dzieciństwa,czas młodości i czas starości.To sztuczne macierzyństwo,złe - bo to wbrew naturze.

Niech babcie zajmują sie wnukami i zostawią rodzenie młodym zdrowym córkom.Wnukiem też mozna się cieszyć i kochać.

Tak, to wbrew naturze, wbrew naturze jest.
A czy malowanie twarzy nie jest wbrew naturze? Noszenie kolczyków?
Być może za ileś tam lat, pewnie nie dożyję he, he, już nie będzie wbrew naturze rodzenie dzieci mając 60 lat.
Kiedyś człowiek 40 letni to już starzec był. Rzadko kto dożywał tego wieku.
Znaczy, że ja teraz sobie żyję wbrew naturze, czy tak??
Pewnie, że żyję wbrew naturze, bo czy naturalnym jest żyć (w DE) jak pustelnik, albo zakonnica jakaś nie mając nawet jeszcze 60 lat?
he, he, he.
Nie wiadomo poczemu nie mogę wstawiać emotikonów (
Za to podkreśla mi na czerwono wszystkie błędy i zmusza mnie do korekty.
18 sierpnia 2015 20:54 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Tak, to wbrew naturze, wbrew naturze jest.
A czy malowanie twarzy nie jest wbrew naturze? Noszenie kolczyków?
Być może za ileś tam lat, pewnie nie dożyję he, he, już nie będzie wbrew naturze rodzenie dzieci mając 60 lat.
Kiedyś człowiek 40 letni to już starzec był. Rzadko kto dożywał tego wieku.
Znaczy, że ja teraz sobie żyję wbrew naturze, czy tak??
Pewnie, że żyję wbrew naturze, bo czy naturalnym jest żyć (w DE) jak pustelnik, albo zakonnica jakaś nie mając nawet jeszcze 60 lat?
he, he, he.
Nie wiadomo poczemu nie mogę wstawiać emotikonów :-((
Za to podkreśla mi na czerwono wszystkie błędy i zmusza mnie do korekty.

Ty i błędy?? to jakaś pomyłka  he, hee
18 sierpnia 2015 21:48 / 3 osobom podoba się ten post
Amelka , bo to jest wbrew naturze .Natura tak urządza świat , aby rodzice wydajać na świat potomstwo byli przy nim aż osiągnie samodzielność i potrafi sam żyć . W okresie opieki rodzice muszą być w dobrej formie aby wyżywić dzieci , nauczyć je tego wszystkiego co pozwoli im samodzielnie żyć . W przypadku ludzi przypuśćmy , że ta granica samodzielności to 20 lat - czy można sobie wyobrazić panią , która w ciągu tych 20 lat będzie cały czas " w dobrej formie " ??? Szkoda dzieciaczków , że mają tak nieodpowiedzialną matke
18 sierpnia 2015 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
Aniak

Amelka , bo to jest wbrew naturze .Natura tak urządza świat , aby rodzice wydajać na świat potomstwo byli przy nim aż osiągnie samodzielność i potrafi sam żyć . W okresie opieki rodzice muszą być w dobrej formie aby wyżywić dzieci , nauczyć je tego wszystkiego co pozwoli im samodzielnie żyć . W przypadku ludzi przypuśćmy , że ta granica samodzielności to 20 lat - czy można sobie wyobrazić panią , która w ciągu tych 20 lat będzie cały czas " w dobrej formie " ??? Szkoda dzieciaczków , że mają tak nieodpowiedzialną matke

Tylko czy dzisiaj ktoś jeszcze ogląda się na naturę?
18 sierpnia 2015 22:04 / 8 osobom podoba się ten post
Aniak

Gdyby taki scenariusz się sprawdził- to ja odebrałabym jej dzieci i oddała do adopcji . Bo to nie matka , tylko głupia nieodpowiedzialna i nie za bardzo zrównoważona psychicznie kobieta . Słuchałam jej wywiadu w TVN - już teraz powinna dostać kuratora aby w tym szale popularności dzieciaczkom nic się nie stało , żeby nie musiały przesiadywać godzinami w żłobku / mamusia już zapowiedziała , że dzieci idą do żłobka / bo ona najpierw wywiady i opowiastki a jak wróci do domu to opieka nad schorowaną matka . Dzieci są wspaniałym darem ale wiele ludzi zamienia ten dar na srebrniki .

Również oglądałam ten wywiad i szczerze mówiąc byłam bardzo zniesmaczona tą panią. Dla mnie to egzaltowana osoba, skoncentrowana tylko na sobie. Jej opowieści o ciężkim , powojennym losie jej mamy w kontekscie zadoścuczynienia za to (finansowego) i tego typu podobne opowiastki. Moja mama w wieku 12 lat musiała iść na służbę do obcych ludzi, bo rodzice umarli a było 9 dzieci w domu. Nie ma do nikogo o to żalu. Ta pani ma pretensje o małą emeryturę, o brak zasiłku wychowawczego itd... To jest wbrew naturze co ta kobieta zrobiła. Powinna mieć wnuki juz dobrze odchowane a nie niemowlęta jako własne dzieci. In vitro też nie jest za darmo, to sa bardzo duże kwoty do zaplacenia. Matka tej kobiety lekko licząc ma lat 80, ona 60 i niespełna roczne bliźnięta na całych 37m2, jak to ogarnąć wszystko? Każdy kto ma dzieci wie ile kosztuje pieniędzy i wysiłku wychowanie, zapewnienie odpowiedniego poziomu zycia, wykształcenia.
Dla mnie to jest po prostu niepojęte. Obrzydliwa egoistka i tyle.
19 sierpnia 2015 05:48 / 1 osobie podoba się ten post
Ludziska kochane,,zle liczyta..jak Pani czyli ta ktora urodzila ma 60 lat to mamusia szanowna 120 babcia zas 180..mozna tak mnozyc i dzielic..gdzie ta Pani ma swoje mieszkanie majatek jaki uzbierala nie majac dzieci pracujac cale zycie czyzby hulaszczy tryb zycia niech nam zdradzi tajemnice kto zasponsorowal INVITRO szkoda tylko dzieci bo czas szybko leci...kiedys byl taki program ZROB TO SAM...przyklad idzie z gory..baby bierta sie za robote zaczynamy moze nasze podopieczne zechca rodzic..dzis Swiat w ktorym wszystko jest mozliwe,,natura poszla w kat..a glupota juz zatracila granice...
19 sierpnia 2015 06:32 / 3 osobom podoba się ten post
doda1961

Również oglądałam ten wywiad i szczerze mówiąc byłam bardzo zniesmaczona tą panią. Dla mnie to egzaltowana osoba, skoncentrowana tylko na sobie. Jej opowieści o ciężkim , powojennym losie jej mamy w kontekscie zadoścuczynienia za to (finansowego) i tego typu podobne opowiastki. Moja mama w wieku 12 lat musiała iść na służbę do obcych ludzi, bo rodzice umarli a było 9 dzieci w domu. Nie ma do nikogo o to żalu. Ta pani ma pretensje o małą emeryturę, o brak zasiłku wychowawczego itd... To jest wbrew naturze co ta kobieta zrobiła. Powinna mieć wnuki juz dobrze odchowane a nie niemowlęta jako własne dzieci. In vitro też nie jest za darmo, to sa bardzo duże kwoty do zaplacenia. Matka tej kobiety lekko licząc ma lat 80, ona 60 i niespełna roczne bliźnięta na całych 37m2, jak to ogarnąć wszystko? Każdy kto ma dzieci wie ile kosztuje pieniędzy i wysiłku wychowanie, zapewnienie odpowiedniego poziomu zycia, wykształcenia.
Dla mnie to jest po prostu niepojęte. Obrzydliwa egoistka i tyle.

Jestem w domu ale ograniczam oglądanie TV a wywiadu z Pania Sienkiewicz nie oglądałam,bo co może powiedzieć? co nowego? załozyła sobie jakąś drogę do sławy i nią podąrza.To niespełniona kobieta ani w zyciu prywatnym ani w zawodowym.Tylko w taki sposob mogła przypomniec się szerokiemu gremium,że istnieje.Wątpliwe jest czy kierowała sie miłościa macierzyńską - bo kto świadomie funduje swoim dzieciom ograniczone dzieciństwo? przeciez ani materialnie ani też fizycznie nie jest w stanie zapewnić im normalnego życia.Same opiekujemy sie starszymi ludzmi dodajmy do tego dwoje narazie niemowlakow a pózniej dorastających dzieci.Dajemy radę?no pomyślcie.Wszyscy planuja, a macierzyństwo szczególnie (wykluczam wpadki)chcemy dzieciom poświęcic czas,miejsce w domu,warunki materialne.Dla mnie ta Pani gra rolę i jak narazie ma oklaski ale jak przy kazdej anomalii-przyjdzie czas,że się skończą. Co bedzie potem?To nie jest sezon jak w teatrze to trwa do konca życia.Rola matki to nie gra, to poświęcenie,wyrzeczenie i miłość bezwarunkową.

To jest wbrew naturze - bo gdyby było inaczej to naturalnie przez ewolucję doszłybysmy do tego,czyż tak nie bywa?

Malowanie twarzy ? istnieje od wieków tylko zmienia szerokość geograficzna.

Macierzyństwo to nie są żarty - to wielka odpowiedzialność.No cóz, zobaczymy jak to sie potoczy dalej.Kupiła sobie in vitro - to musi poniesc koszty utrzymania.Jezeli kupuje sobie coś to sama ponosze koszty.(np. auto)

Nie jestem absolutnie przeciwniczką in vitro - ale dla osob w odpowiednim wieku.
Ciekawa jestem jak jej sie udało te 9 mcy ciązy utrzymac w tajemnicy?Gdzie był "Fakt" czy inne pisma na "wysokim poziomie".
19 sierpnia 2015 06:45 / 2 osobom podoba się ten post
Ale spojrzcie tylko tu na forum. Jeszcze niedawno malo kto wiedzial o tej Pani, a dzis? ...Mam takie samo zdanie jak Wy - to niedopuszczalne i krzywdzace dla tych dzieci, ale "mamuska" cel raczej osiagnela rowniez przy pomocy dyskusji na takich forach.
19 sierpnia 2015 06:57
Wszystko fajnie,tylko ileż może padać????Z tropikalnej wyspy zrobiła się kraina deszczowców:(Nie pamiętam kiedy z domu gdzieś wychodziłam:(No bo gdzie tu łazić jak leje na okrągło?Na przerwie idę spać,po pracy idę spać:):):):)Rowerek rdzewieje:(Już mogłaby się zmienić z powrotem pogoda a tu na dodatek się z 15 stopni zrobiło:(Łeeeeeeee
Pies nasz wczoraj wrócił z łąk bez obroży...zastanawiamy się sam zgubił-mało możliwe ,czy mu kto zdjął -charakterystyczna była.Mamy podejrzenia ,ale za rękę się nie złapało a Yogi nie powie :(
19 sierpnia 2015 07:01 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Tylko czy dzisiaj ktoś jeszcze ogląda się na naturę?

Dobre pytanie, temat szeroki:).

Weźmy np. sztuczny biust- pomijając sytuacje w których jest naprawdę potrzebny, np. po usunięciu piersi, to toż to tylko fanaberia prowadząca prostą drogą do uprzedmiotowienia kobiety;))).
19 sierpnia 2015 07:48 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dobre pytanie, temat szeroki:).

Weźmy np. sztuczny biust- pomijając sytuacje w których jest naprawdę potrzebny, np. po usunięciu piersi, to toż to tylko fanaberia prowadząca prostą drogą do uprzedmiotowienia kobiety;))).

Kiedyś kobiety na traktory dzisiaj piersi na plakaty:)
19 sierpnia 2015 08:04
Alfiva

Ale spojrzcie tylko tu na forum. Jeszcze niedawno malo kto wiedzial o tej Pani, a dzis? ...Mam takie samo zdanie jak Wy - to niedopuszczalne i krzywdzace dla tych dzieci, ale "mamuska" cel raczej osiagnela rowniez przy pomocy dyskusji na takich forach.

Zgadzam się. Moim zdaniem najbardziej uprzedmiotowione w tej sytuacji zostały dzieci.
19 sierpnia 2015 10:11 / 5 osobom podoba się ten post
Ogłoszenie z koszalińskiego PUP-pielęgniarka,aż 5 wolnych etatów i 2 tys zł brutto....co się dziwić ,że chętnych brak:(Bilet miesięczny kosztuje ok.200 jak się skądś dojeżdża gdzie reszta....i jeszcze na zmiany.
A za to kierowca kurier bez wykształcenia żadnego tylko z prawkiem 3500 zł ....Tak to tylko w PL....
19 sierpnia 2015 10:23 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Ogłoszenie z koszalińskiego PUP-pielęgniarka,aż 5 wolnych etatów i 2 tys zł brutto....co się dziwić ,że chętnych brak:(Bilet miesięczny kosztuje ok.200 jak się skądś dojeżdża gdzie reszta....i jeszcze na zmiany.
A za to kierowca kurier bez wykształcenia żadnego tylko z prawkiem 3500 zł ....Tak to tylko w PL....

Ha, wniosek nasuwa się sam, cza się przebranżowić