super, nie kazdy tak ma, milo jest kiedy rozumiemy tez inne sytuacje
super, nie kazdy tak ma, milo jest kiedy rozumiemy tez inne sytuacje
Wszystkie? W całym dużym domu? I to za friko? No bo jeśli dodatkową kasę dostajesz-to rozumiem.
jak zrozumiec Polki ,ktore pucuja domy do przesady i przekopuja ogrody?Nie da sie
nie mam takiego zapisu-moze dlatego ze sam ta umowe konstruowałem:)
swiadcze usługi opiekuncze i pielegnacyjne
Trawę też kosiłam:)
Tak możesz to zrozumieć, że pdp - 97 lat sam próbował ją kosić - słabł przy tym, prawie mdlał. I by sobie ją tak kosił, a ogrodnika nie zatrudnił. Nie miałam serca tak na niego patrzeć. Poza tym jak miałam się przyglądać i pilnować, żeby mu się nic nie stało, to szybciej było jak sama to zrobiłam.
no i tak sie kreci niemiecki zywot z uczynnymi Polkami....
no i tak sie kreci niemiecki zywot z uczynnymi Polkami....
Ok, ale na forum większość stanowią osoby wysyłane do De przez firmy i podpisujace jakieś tam, gotowe umowy skonstruowane przez owe firmy, wg których do obowiązków pracownika należy sprzątanie (nie mówię o odgruzowywaniu trzydziestoletnich zwałów brudu i staroci). Rozmawiajmy więc o tym, a nie o tym, jak wyjątkowa jest Twoja umowa, bo to trochę bez sensu. Jeśli się chciałeś pochwalić i podkreślić swoją wyjątkowość to ok, umówmy się, że już to zrobiłeś ;).
tez podpisywałem takie umowy i nigdzie nie było mowy o pucowaniu generalnym domu ,okien,lekkie prace ogrodowe raz były ,co okazało się wielkim nieporozumieniem.
Zatrudnila mnie raz niemiecka agencja -obowiazki typowo pielegnacyjne:)
da sie?da sie:)
polecam markowanie pracy a nie prace na maxa
Mnie to nie przeszkadza. Dopóki nie czuję się wykorzystywana to jest dla mnie ok.
Nie podchodzę z wrogością dla Niemców. Jak widzę starego człowieka, to mogę mu pomóc, nawet jak żadne euro mi za to nie wpadnie. A na koniec zawsze wpadało.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania, a nie markowanie czytania :).
Ja pisałam o generalnym pucowaniu domu, czy jakaś inna forumowiczka tudzież forumowicz? Może podrzucisz stosowny link, bo chyba coś przeoczyłam?