a ja na wyjeździe potrzebuję mieć kontakt z rodziną na skype no i z naszym kochanym forum :)
a ja na wyjeździe potrzebuję mieć kontakt z rodziną na skype no i z naszym kochanym forum :)
Tu nie chodzi o kontakt z rodziną, ale głównie o potrawy niemieckie. Ja codziennie dostaję jadłospis co ma być na obiad np. schnitzel kartofel Gemuze ? ja nie wiem co to za potrawa, a w necie można popatrzyć. Pozdrowienia z Wahlsburga, jestem tu jedyną Polką.
nie czuję się wykorzystywana....
Kolego, to Ty opowiedz do czego ogranicza się Twoje sprzątanie u pdp.
no u mnie pierwszy miesiac na stelli o to caly czas byla wojna- az o agencje sie obilo. mysleli, ze bede im ogrod obrabiac, okna myc, czyscic rynny, rabac drewno itd ;) ale placki pieklam- bo do kawy wole pieczone niz te chemiczne ze sklepow ;) i ciagle im musialam przypominac, ze maja swojego ogrodnika i sprzataczke. mysleli, ze sobie zaoszczedza na nich majac mnie...
nie sprzatam,mają od tego osobę ,Niemkę co dziwne.
A do okien przychodzi jeszcze inna osoba.
JA jedynie dbam o utrzymywanie czystosci ,mycie łazienki po kąpieli,kuchni po gotowaniu-czyli bałagan powierzchowny ktory powstał bo cos robilem no i moje mieszkanie tez sam sprzatam (po co ma mi ta Niemka się tu kręcic)a ze w praktyce nie ma co w nim sprzatac to sie nie narobie.
Zdarzają się i takie sztele, że przychodzi Putzfrałka i dorabia.
No ja osobiście miałam tak raz, na 1. sztelli, potem sama musiałam pucować.
No ale jak już pisałam, mi to lotto. W syfie siedzieć nie będę :)
wystarczy nie brudzic .
Kobiety opamietajcie sie-dbajcie o nasz wizerunek -opiekun -to nie sprzaeaczka i ogrodnik
Wytłumaczycie mi ,o co chodzi ?Czy niektóre(rzy) z Was lubią się narobić?Nieproszeni pucują okna,sprzątają każdą szufladkę,pracują w ogrodzie,czy niektore (nie spotkałem jeszcze pracującego za free faceta)z Was oszalały? Po co opiekunka osoby starszej biega i sprząta jak oszalała cały dom? Rozumie ktoś o co tu chodzi? Chcą sie wykazać jak to wszystko zrobią nie wyciągając reki po kase. Nie robcie tego!opiekujemy sie starszymi osobami,mamy tylko utrzymać porządek .A może ja sie myle?
mi to nie uwłacza. Więc jak są zapuszczone , to umyję.
wystarczy nie brudzic .
Kobiety opamietajcie sie-dbajcie o nasz wizerunek -opiekun -to nie sprzaeaczka i ogrodnik
Ja tutaj muszę sprzątać - normalne cotygodniowe sprzątanie dodatkowo pranie, prasowanie, przygotowywanie posiłków. I tylko do tego w sumie mnie potrzebują, resztę jeszcze mogą sami. A skoro bardzo dobrze płacą, to ja mogę być i pomocą domową - wolę to niż zmienianie pieluch i mycie pdp.
otrzasnij sie kolego, nie mowie, ze sprzatanie wszystkiego, ale czesto w umowach jest zapis- pomoc domowa-, wiec wiadomo z czym sie to wiaze, nie jestesmy zatrudniani na etatach pielegniarek....pilegniarzy...
nie mam takiego zapisu-moze dlatego ze sam ta umowe konstruowałem:)
swiadcze usługi opiekuncze i pielegnacyjne