Na wyjeździe #28

03 października 2015 10:51
Marta

Zgadza się.Jak pytają gdzie mieszkam w Pl i mówię że na Ukrainę mam niedaleko to po ich minach widzę nie tylko to,że nie kojarzą który to rejon w Pl ale też są zdziwieni że Pl z Ukraina graniczy

Bardzo podobnie jak ja .Ok 100 km i już Ukraina .Dla niektórych to koniec świata.
03 października 2015 11:11 / 2 osobom podoba się ten post
marinea

A gdzie jestes, ze dojezdza sie, czy moze doplywa do ciebie promem? Pytam, bo jestem w Konstanz I mam cichutka nadzieje, ze jest tu jakas ,, bratnia duszyczka,,

To raczej nie moj rejon.Ja jestem na wyspie,która jest otoczona Morzem Północnym a nazwa wyspy to Wyk auf Föhr a wioska,w której pracuje to Nieblum.No ale szukaj dalej i może znajdziesz jakąś duszyczkę czego Ci życzę 
03 października 2015 11:16 / 1 osobie podoba się ten post
Jadę sobie dzisiaj do Bad Zwieschenahn, do 18 tyle mam tej wolności
03 października 2015 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Biletu na jakiś mecz Ci nie dali ? ......a to chytrusy , skąpiradła jedne ! u mnie 100 i kilka za samą " picę " , że się tak wyrażę zapłacili a i dekoracja pokoju też nieźle musiała kosztować , powiem więcej , rolki z tą " dekoracją " , której już nie było miejsca gdzie zawiesić to dla mnie na pamiątkę zostawili , a co !.....ale bileta na mecza ligowego piłki ręcznej mam ? mam ! i to za całe 24 ojrasów a Ty bidulko tylko stówkę w kopercie ??? :-):-):-):-):-) 

Parę dni temu nasze Vive Kielce grało tutaj z miejscową drużyną w ręczną,oczywiście

Szkoda że nie miałam urodzin...

03 października 2015 12:39 / 5 osobom podoba się ten post
Obiad z gościem zaliczony.
Bardzo sympatyczny, skromny człowiek chodzący o kulach.
Pochwalił mój niemiecki :P
Ale aż się dziwię, że pire, mielone i mizeria mogą komuś tak smakować :)
03 października 2015 12:46
Marta

Parę dni temu nasze Vive Kielce grało tutaj z miejscową drużyną w ręczną,oczywiście

Ja za Koroną jestem , bo wole nogę od ręcznej. A że ziomalka jesteś  ( z jednego województwa) to tym bardziej. Ja w Kielcach bywam przejazdem jak wracam od siebie do Mamy. 
A teraz łapię za fona i dzwonię do Mamy - Tereni dziś przeciez :) 
Kochane Tereski ode mnie wszystkiego co najlepsze !! Co tam kwiatki - macie każda po Choince !  
03 października 2015 12:51
Korona ostatnio tak w kratkę u siebie przegrywają na wyjazdach wygrywają
A Vive Tauron to juz światowa klasa
W Mannheim zremisowali;)
To jak ty z Kielc ( okolic?) to czemu cię ma na spotkaniach?
Regularnie organizujemy.
03 października 2015 14:01 / 2 osobom podoba się ten post
Witam
Obiad zjedzony dzień zaliczony :)
4 dni za mną,
Pozdrawiam Opiekunkowo
03 października 2015 16:38 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Vive to to samo co " Korona Kielce " ? Kurde , gdyby to " nasi " grali to bym se jaj nie robiła , tylko na pewno się cieszyła ! .....a co mnie jakaś " ichnia " liga obchodzi ?....No , ale cóż - darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda ! ...O jeżuńciu za coś mnie pokarał takimi dobroczyńcami ?
03 października 2015 16:40 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Vive to to samo co " Korona Kielce " ? Kurde , gdyby to " nasi " grali to bym se jaj nie robiła , tylko na pewno się cieszyła ! .....a co mnie jakaś " ichnia " liga obchodzi ?....No , ale cóż - darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda ! ...O jeżuńciu za coś mnie pokarał takimi dobroczyńcami ? :-):-):-)

Ty lepiej flage zacznij dziergac,tylko ueazaj,zeby Ci sie kolory z tej radosci nie pomieszaly 
03 października 2015 16:40 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Vive to to samo co " Korona Kielce " ? Kurde , gdyby to " nasi " grali to bym se jaj nie robiła , tylko na pewno się cieszyła ! .....a co mnie jakaś " ichnia " liga obchodzi ?....No , ale cóż - darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda ! ...O jeżuńciu za coś mnie pokarał takimi dobroczyńcami ? :-):-):-)

Vive to ręczni, Korona to nożni
03 października 2015 16:45 / 3 osobom podoba się ten post
darekr

Vive to ręczni, Korona to nożni

Dziękuję kochanie , wiedziałam , że na Ciebie zawsze mogę liczyć ..... Darek a te Jurasiki , Jureckie , Lijewskie , Szmale i inne znane to nie z Kielc czasami są ? wiem , że najlepsi " ręczniarze " w Kielcach , tylko mi się " tytuły " popitoliły , ale to z podniecenia , że na zywca se mecza obejrzę !
03 października 2015 16:51 / 3 osobom podoba się ten post
Tak, oni właśnie z Vive, a właściwie to już Vive Tauron Kielce -czołówka Ligi Europejskiej,
Tylko czekać kiedy niemiecka liga ich kupi
03 października 2015 17:01 / 1 osobie podoba się ten post
Bardzo z nich jesteśmy dumni! Z Vive oczywiście bo Korona jak Korona ,różnie
A Vive zawsze wygrywa! No,prawie zawsze;))
03 października 2015 17:01 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dziękuję kochanie , wiedziałam , że na Ciebie zawsze mogę liczyć :-)..... Darek a te Jurasiki , Jureckie , Lijewskie , Szmale i inne znane to nie z Kielc czasami są ? wiem , że najlepsi " ręczniarze " w Kielcach , tylko mi się " tytuły " popitoliły , ale to z podniecenia , że na zywca se mecza obejrzę ! :-):-):-)

Lijewscy i Jurasik czy Jurecki /teraz mi się pokręciło/ rodem z Ostrowa Wielkopolskiego.
Jeden z Lijewskich brał nawet ślub niedawno w Konkaterze Ostrowskiej.

Wszyscy trzej są dumą naszego miasta!