Na wyjeździe #28

04 października 2015 17:45 / 3 osobom podoba się ten post
Ann1967

Wczoraj wieczorem popłakałam się ze śmiechu na skypie, rozmawiałam z moją koleżanką, która mnie raz zastąpiła na mojej szteli, ale dostała alergię na kota i musiała po tygodniu zjechać w inne miejsce, i tak się zaprzyjaźniłyśmy i siebie wspieramy na wyjazdach. Ela ( słabo mówi po niemiecku)teraz jest na szteli blisko granicy polsko- duńskiej nad samym morzem. Poznała tam Polkę i na pauzie jadą sobie nad morze rowerami. I wczoraj mi odpowiada:" pojechałyśmy sobie nad morze, poszłyśmy do kawiarni na plaży, zamówiłyśmy kawkę, gofry, obsługiwał nas fajny polak ( kelner), na dodatek Polak, rozmawiał z nami po polsku i niemiecku, oczarował mnie, ale niestety czas się kończył i trzeba było wracać do Pdp. kelner, nas odprowadził, ja podaję mu rękę i zamiast powiedzieć mu cześć to powiedziałam Guten Nacht, a słońce na niebie. Polak tak zaczął się śmiać...i móei do niej ale zabłysłaś swoim niemeickim".....tak śmiłyśmy się wieczorem na skypie, bo Ona z takim przejęciem to opowiadała,że miałam mokre oczy od śmiechu!!!! Fajnie jest!

Przypomniałaś mi jak kiedyś (jeszcze uczniem byłem), zaproszony na obiad zostałem do mojego Ojca chrzestnego. Po obiedzie syty i zadowolony, siedząc przy stole pełnym gości, donośnym głosem rzekłem: Dzień Dobry!!!
04 października 2015 18:10
Właśnie się dowiedziałam, że dzisiaj zmarła Heksa z Freiburga u której byłam maj/czerwiec...
a taka zdrowa była....
04 października 2015 18:16 / 5 osobom podoba się ten post
No i dzionek się konczy.Jeszcze 3 takie niedziele nieniedzielne przede mną.
Niestety wstajac przed 6 nie ma sie żadnego wrażenia, że to była niedziela.
Włosy przestały mnie boleć a czy moją babciunie tez to nie wnikam bo moze sie temat przeciągnac do 24 a tego bym nie chciała. Wiecie ze jutro będzie krótszy dzień ?

04 października 2015 18:16 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Właśnie się dowiedziałam, że dzisiaj zmarła Heksa z Freiburga u której byłam maj/czerwiec...
a taka zdrowa była....

Jak to mowia,nie znasz dnia,ani godziny 
04 października 2015 18:20 / 5 osobom podoba się ten post
Nie wiem,moze to nadaje sie do pochwalijek,ale...
Maz byl dzis na grzybach i zebral cale wiadro Wydalam juz pierwsze dyspozycje co do obrobki grzybow w occie,jak sie upora dalsze wskazowki co do zalewy,a co niech chlop sie uczy,jeszcze musze go nauczyc piec,bo inne rzeczy juz robi lepiej ode mnie ( dobrze,ze tego nie czyta,bo woda mu mu uderzyla calkiem Musze go czasem do parteru sprowadzic
04 października 2015 18:27 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Nie wiem,moze to nadaje sie do pochwalijek,ale...
Maz byl dzis na grzybach i zebral cale wiadro:-) Wydalam juz pierwsze dyspozycje co do obrobki grzybow w occie,jak sie upora dalsze wskazowki co do zalewy,a co niech chlop sie uczy,jeszcze musze go nauczyc piec,bo inne rzeczy juz robi lepiej ode mnie ( dobrze,ze tego nie czyta,bo woda mu mu uderzyla calkiem:-) Musze go czasem do parteru sprowadzic:-)

Raczej Go chwal głośno - będzie robił więcej. I piec się też nauczy - żebyś jeszcze więcej chwaliła.
04 października 2015 18:27 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Włosy przestały mnie boleć a czy moją babciunie tez to nie wnikam bo moze sie temat przeciągnac do 24 a tego bym nie chciała. Wiecie ze jutro będzie krótszy dzień ?:-)

Co dzień jest krótszy dzień ,to widać wieczorkiem ,lub póznym popołudniem.
04 października 2015 18:30 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Raczej Go chwal głośno - będzie robił więcej. I piec się też nauczy - żebyś jeszcze więcej chwaliła.

Chwale go ( czasami), bo pozniej w piorka obrasta i mnie probuje uczyc,co mnie doprowadza do szalu,no jajko chce byc madrzejsze od kury 
04 października 2015 18:32
Gosia 1234

Włosy przestały mnie boleć a czy moją babciunie tez to nie wnikam bo moze sie temat przeciągnac do 24 a tego bym nie chciała. Wiecie ze jutro będzie krótszy dzień ?:-)

Moze bedzie Ci lepiej,jak napisze ze wstaje 5.40 ,bede Cie myslami budzic 
04 października 2015 18:39 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Moze bedzie Ci lepiej,jak napisze ze wstaje 5.40 :-) ,bede Cie myslami budzic:-) 

Taaaaaa...jest mi lepiej jak cholerka
Myślami nie musisz mnie budzic bo ten potwór zabytkowy zegar słysze juz o 4. nie musze patrzeć która jest godzina tylko liczę bim bam ....
oby mi to nie zaszkodziło na głowę
04 października 2015 18:41
Gosia 1234

Taaaaaa...jest mi lepiej jak cholerka:wiezienie:
Myślami nie musisz mnie budzic bo ten potwór zabytkowy zegar słysze juz o 4. nie musze patrzeć która jest godzina tylko liczę bim bam ....

sa gorsze rzeczy na tej ziemi.Dasz rade ja wierze w ciebie,ale to juz wiesz
04 października 2015 18:43
Gosia 1234

Taaaaaa...jest mi lepiej jak cholerka:wiezienie:

W jednym miejscu tez tak mialam,doprowadzalo mnie to do szalu,corka ktora mieszkala nizej tez taki miala,masakra byla,no ale z czasem sie przyzwyczailami to ,to nie budzilo mnie w nocy 
04 października 2015 18:56 / 3 osobom podoba się ten post
Właściwie teraz powinnam napisac w powitajkch jestem wyspana i pewnie nocą będę marudziła na forum. Moja pdp słaba jest,spi cały dzień.Jeszcze takiej akcji nie widziałam w przeciągu godziny zmieniła się z rezolutnej , dowcipnej kobiety w zaprogramowanego robota. Pewnie będę miała nocki częściej zarwane ,ale tyle sie "byczyłam" to teraz trzeba będzie naginać.
04 października 2015 19:01 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

sa gorsze rzeczy na tej ziemi.Dasz rade ja wierze w ciebie,ale to juz wiesz

Orim ja musze sobie pogadać trochę....... bo nie wyspana łaze.
Wiem ze sa gorsze dlatego zwiałam z poprzedniego kontraktu
04 października 2015 19:08 / 2 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Orim ja musze sobie pogadać trochę....... bo nie wyspana łaze.
Wiem ze sa gorsze dlatego zwiałam z poprzedniego kontraktu :-)

a ja cie chetnie wyslucham