Pozdrawiam Cię Wichuro, nie wiem dlaczego tak się zirytowałaś, nie uważam żebym Ci w czymkolwiek uwłaczyła.
Dobrze by było jakby mi juz skończyli te rury w mieszkaniu wymieniać :)
Pozdrawiam Cię Wichuro, nie wiem dlaczego tak się zirytowałaś, nie uważam żebym Ci w czymkolwiek uwłaczyła.
Dobrze by było jakby mi juz skończyli te rury w mieszkaniu wymieniać :)
Dlatego, że sprowadziłaś mnie do pozycji jakiegoś nierozgarniętego osobnika. Ale dajmy temu spokój:)
Zofija - Ty taka katoliczka zagorzała, słowa papieża i naszego arcybiskupa nie trafiają do Ciebie?
No przecież wiesz, że ja z tych moherowych
:klotnia::modlitwa:
sorry za te sarkazm, ale nie mogłam się powstrzymać
Moim i tylko moim zdaniem, strach przed przybyszami z islamskich krajów ma swoje uzasadnienie. Szczególnie wśród osób, które doświadczyły niemiłych sytuacji w kontaktach z nimi. Między innymi ja tez, jak byłam młoda i piekna i podrózowałam po Stawropolskim Kraju w ówczesnym ZSRR. Odziana byłam w mini spódniczkę i długie kozaki-muszkieterki, oraz bluzkę z dekoldem. Wtedy pokazywano mnie palcami i spluwano na mój widok, ale wtedy to był ZSRR, czyli byłam niejako bezpieczna. Dziś pewnie byłabym zgwałcona, choć ze względu na wiek mój, nieco posunięty :))))))))może i nie. W Londynie, byłam zaczepiana i nagabywana na datki pięnięzne ze strony imigrantów arabskich(kilka lat temu)
Jednakże, niechęc nas, Polaków do przyjmowania islamskich i nie tylko imigrantów ma drugie oblicze i to bardzo ważne.
Otóż, większość naszych rodaków zyje niestety na skraju ubóstwa. Bezrobocie na poziomie 20 %oficjalnie, a nieoficjalnie , to znacznie większy procent. Kilka milionów kobiet i mężczyzn zmuszonych do emigracji zarobkowej, bo nie mogą się utrzymać, a także swoich rodzin w kraju ojczystym. Zasiłek rodzinny na dziecko około 100 zł miesięcznie, wysokie koszty czynszu, ogrzewania, energii elektrycznej, benzyny, zywnosci, kompletnie nieadekwatne do zarobków Polaków. Wielomięsieczne kolejki do specjalistów w słuzbie zdrowia i wszechobecna niechęć do leczenia specjalistycznego wśród lekarzy pierwszego kontaktu. Bardzo wysokie podatki i głodowe emerytury.
Teraz mają przyjechać do nas uchodzcy, którzy dostaną wszystko za darmo, ba , dostaną dużo więcej niż statystyczny obywatel Polski, albowiem UE za to zapłaci. No przyznacie chyba, że to musi budzić sprzeciw i niechęć wśród obywateli. Poza tym, nie ma jasnego i klarownego komunikatu, jak to ma wszystko przebiegać. Nie jest powiedziane jasno i czytelnie, że emigranci musza się dostosowac do zwyczajów panujących w kraju do którego przybywają. Nikt oczywiscie nie każe islamistom zdejmowania burek, ale nich oni również nie żądają , zeby Polki, Europejki zrezygnowały z mini, albo przestały jeść wieprzowinę. Nasz rząd jest wyjątkowo nieudolny, niestety. Nie ma żadnego pomysłu jak tę sprawę rozwiązać, a efekt tego jest taki, że jestesmy rasistami, ksenofobami i najgorszą ciemnotą w Europie, według opinii Europejczyków. Osobiście jestem fanką Orbana. On jest prawdziwym patriotą dla swoich rodaków i prawdziwym Mężem Stanu. Ja osobiście zaprosiłabym wszystkich chętnych uchodzców, ale .......na polskie warunki i utrzymanie. Nie może być tak, że oni będą mieli dużo lepiej niż statystyczna polska rodzina.
Tylko się swojego cienia czasem nie wystrasz:)
Tylko się swojego cienia czasem nie wystrasz:)
Cienia ? wystarczy , że rano jak z musu w lusterko spojrzę to już się potrafię przestraszyć !
Odwaga , strach , ryzykanctwo ......to też ludzkie odruchy . Wichurra , ja nie boję się o siebie , obawiam się o przyszłość moich bliskich , szczególnie tych najmlodszych , czy to takie dziwne ? nienaturalne jakieś ?
A mnie co może strasznego spotkać ? zgwałcą ? .....tyle lat czekam i jakoś nikomu przez myśl nie przeszło , żeby mnie " skrzywdzić " ....może jeszcze coś mi się od zycia należy .....sie rozmarzyłam :-):-):-)
Cienia ? wystarczy , że rano jak z musu w lusterko spojrzę to już się potrafię przestraszyć !
Odwaga , strach , ryzykanctwo ......to też ludzkie odruchy . Wichurra , ja nie boję się o siebie , obawiam się o przyszłość moich bliskich , szczególnie tych najmlodszych , czy to takie dziwne ? nienaturalne jakieś ?
A mnie co może strasznego spotkać ? zgwałcą ? .....tyle lat czekam i jakoś nikomu przez myśl nie przeszło , żeby mnie " skrzywdzić " ....może jeszcze coś mi się od zycia należy .....sie rozmarzyłam :-):-):-)
Nie wiem czy zauważyliście jak naród niemiecki wypiękniał? To dlatego,że rodowici(te) Niemcy(ki) łączą się w pary z innymi rasami i wychodzą całkiem ładne dzieci. Może to zabrzmi rasistowsko ale mnie nie podoba się mieszanie ras,a migracje przyniosą również w Polsce takich Polaków z ciemniejszą skórą. Za kilkanaście lat Polka ze słowiańską urodą będzie na wagę złota,choć akurat Niemki nie mają czego żałować,bo wymieszanie z innymi rasami akurat im sprzyja :-).
Jestem jak najbardziej przeciwna imigrantom z Syrii i innych islamskich krajów,jedyną pociechą jest to,że oni nie chcą wcale u nas mieszkać. Nie dalej jak dziś rano w radiu mówili,że jedna z syryjskich rodzin pod osłoną nocy,cichaczem uciekła do Niemiec z Polski. Nie podobało im się widocznie mieszkanie jakie otrzymali od gminy....