To ja jestem pierwsza, która taka kare na USA nakłada - hahahaha. Ale to tylko żart sytuacyjny.
To ja jestem pierwsza, która taka kare na USA nakłada - hahahaha. Ale to tylko żart sytuacyjny.
Możecie mnie zlinczować.Wszystko co napisała Wstenga to równiez moje zdanie.
Ja bym tych młodych zdrowych ''uchodźców'' zapakowała w jakikolwiek środek trabsportu i odesłała z powrotem niech walczą o dobre,spokojne zycie u siebie.
Pierwsza rzeczktórą cywilizowany świat to wytłuc w pień szurniętych sku...ów walczacych w imię allaha.
Oni też juz mury budują na granicy Meksyku. Taki jeszcze czarniejszy żart , do Włoch szalupami połowa jakoś, dotrze do Nowego Jorku już raczej nikt. Mogą spać w USA spokojnie.
Jak widać na tych zdjęciach na linii frontu zostały kobiety z małymi dziećmi, a zdrowi mężczyźni pędzą zająć miejsce w kolejce po zasiłki. Zamiast zadbać o bezpieczeństwo rodzin to uciekają, ale w Europie będą bardzo waleczni w obronie swoich pseudowartości. Pokazują w reportażach kilka kobiet a w tle całe tabuny mężczyzn. Nie przejmują się żonami bo dla nich są nic niewarte. Jak przeżyją to dobrze, a jak nie .... Allach tak chciał. Ważne, że im w pupy ciepło. Tak naprawdę to uchodźcy zostali w obozach w Afryce bo nie stać ich na opłacenie drogiego przemytnika. Tutaj dostają się różnej maści cwaniaczki. Uciekają od wojny i zamieszania, a nawet w obozach i na statkach się między sobą tłuką. Jakoś nie iwerzę, że w Europie przejdą cudowną przemianę i zaczą żyć w zgodzie. Człowiek uciekający przed wojną jest wdzięczny za każdą pomoc, a nie wybiera od kogo łaskawie ją przyjmie. Człowiek uciekający przed przemocą chce spokoju i pełnego brzucha, a tutaj mężczyźnie już oceniają jak się niemoralnie ubierają europejki. Pomoc powinna być kierowana do tych, którzy zostali, borykają się z głodem i biedą a mimo wszystko chcą walczyć o swoje miejsce na ziemi. A nie dla bandy cwaniaczków uciekających z podkulonym ogonem ale za to bardzo wojowniczej w żądaniu pomocy i swych "praw" w Europie.
Nie ulega wątpliwości ,że to jest ogromne obciążenie dla danego kraju, w Polsce to jeszcze brzmi absurdalnie, bo tysiące Polaków emigruj e za praca a ich miejsce teraz zajmną uchodżcy. O ile zostaną na stałe.
I to jest wielkie świństwo !!! USA rozpapra wszędzie jakiś konflikt a że są za oceanem to czują się bezpiecznie. A reszta świata im totalnie zwisa. No chyba, że da się jakieś lody ukręcić.
Ja ogólnie mam złe zdanie o tej ideologii (bo religia to nie jest). "Zderzałam" się z tym od najmłodzych lat, aż do teraz. Każde takie spotkanie, rozmowa pozostawiało duży niesmak a wręcz obrzydzenie do tego co reprezentuje islam. Wypowiedzi mężczyzn z tej kultury powodowały odruch wymiotny, a podejście do kobiet to już nawet nie wiem jak opisać. Jestem raczej osobą otwarą, mam znajomych wśród Chińczyków, Argentyńczyków, Hiszpanów. Są różnego wyznania, a ich poglądy niekiedy bawią a innym razem szokują. Ale każdy jest inny. W przypadku muzułmanów to wręcz monstrualna pogarda, wywyższanie się, lekceważenie i opór na jakiekolwiek argumenty. Wszystko wiedzą najlepiej i reszta nie ma nic do gadania.
Jeśli odrzucanie takich ludzi jest rasizmem to naprawdę jestem zatwardziałym egzemplarzem.
I tak i nie ! Mozna polemizowac,jak to jest z tymi co pozostawili kobiety i dzieci a sami ruszyli na emigracje,z roznych przyczyn
My Polacy tez przez stulecia emigrujemy z kraju.Ja wiem inna kultura,inny region swiata itd.Jednak czy to nie my Polacy zalalismy Anglie,Irlandię ?
Rowniez pojechalo tam wielu cwaniaczkow i kombinatorow.Czas zweryfikowal ich pobyt i zapakowali towarzystwo bedace bez grosza i nocujace na ulicy do autobusow i odesłali do Polski.Zostali ci ktorzy chca poprawic byt swoj i swoich rodzin.
Poza tym nie wierze,ze kraje rozwiniete nie maja w tej calej emigracji jakiegos interesu.Nie wierze w dobre serce Unii Europejskiej czy innych rzadow.
Ktos cos wymyslil aby sie to w przyszlosci oplacalo,a koszty i ryzyko tego pomyslu poniesie cale spoleczenstwo tych panstw - nie politycy ani ekonomisci.
A katolicy ? Porozmawiaj z jakims "mocherowym beretem"
Kazda religia glosi tolerancje,milosc blizniego itd.Jak jest sami wiemy.
Nie jestem wrogiem wyznan ale nie cierpie fanatykow
We Francji mniejszość /jeszcze/muzułmańska domaga się autonomii,w Anglii podobnie - w dupach się im poprzewracało dokumentnie!!!!Na socjalach żyją bo mało który pracuje-po co jak im się należy i wciąż mało i mało.Polacy w tych krajach tez żyją ,płaca podatki,pracują i nie domagają się autonomii,a w takiej Irlandii spokojnie by mogli -po tubylcach są drudzy co do liczebności:):):)
My nie doczekamy może ,ale nasze prawnuki będą jedynymi katolikami w klasie....tak to się skończy.....
Tylko ten "mocherowy beret" jedyni co może zrobić to powyzywać trochę i sie zapluć. Natomiast w momencie kiedy nie spodoba się Twoje zachowanie takiemu brodatemu panu to wtłuką Ci w kilku a jak zgłosisz na policję to wezwą karetkę, żeby brodatym panom opatrzyć ręce, żeby zakażenia nie dostali a Tobie założą sprawę o rasizm w sądzie.
Dla mnie różnica jest zasadnicza.