Pochwalijki #3

14 lutego 2016 17:55 / 2 osobom podoba się ten post
Facet  jak  zdejmie robocze rzeczy i ubierze się jeansy, koszulę, ogoli, wypachni to na pewno  jakąś znajdzie. Co parę dni wychodzi do gospody na piwo z kolegami bauerami, nawet mnie ze sobą chciał tam zabrać:))) ale ja stanowczo mówię NIE:)) Z tego co widze i słyszę, cały czas żartuje,śmieje się, komplementuje, nie jest " szkodliwy".
14 lutego 2016 17:57 / 1 osobie podoba się ten post
Ale suma sumarą dzisiaj ładnie się zachował i specjalnie pojechał 10 km do miasteczka, ay kupić nam dzisiaj kwiaty z Okazji Walentynek.
14 lutego 2016 18:01 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj o 15 pojechałam z moją Panią na koncert pianistki. Koncert odbył się w sali przyparafialnej, było ok 100 osób. Dziewczyna przepiękna,26 letnia, grała bez nut, z zamkniętymi oczami, cała przesiąknięta muzykę cudowne utwory Szuberta, Liszta i Ravela. Na pauzie był podany szampan, woda, sok. To było piękne muzyczne popołudnie, potrzeba mi było tego, odpłynęłam gdzieś hen daleko w muzyce, bo kocham piękno i talent:)
14 lutego 2016 18:03
Zapraszamy..polki, blondynki mile widziane:)))) hahaha
14 lutego 2016 18:06
A ja wyjeżdżam do Polski 18 marca:)
14 lutego 2016 18:11
Nie masz na szteli internetu?
14 lutego 2016 18:19 / 3 osobom podoba się ten post
Dla mnie to podstawa- okno na świat!
14 lutego 2016 18:19 / 1 osobie podoba się ten post
Dla mnie to podstawa- okno na świat!
15 lutego 2016 11:11
Ann1967

Zapraszamy..polki, blondynki mile widziane:)))) hahaha

Ja od urodzenia blondynka -już z siwymi pasemkami, obecnie "ledig"  - ale niestety z dużego miasta......., a przede wszystkim nie znam się na bykach!
Szkoda !!!

Bo jak Tina napisała - człowiek może prosty, ale nie prostacki....

15 lutego 2016 11:13 / 2 osobom podoba się ten post
Łatwiej sie uczyć niemieckiego, gdy internet śmiga.Twoja logika przemawia do mnie. Za dużo w tym necie siedzę, a za mało sie uczę.

Ja na stellę bez internetu - nie jadę. Dla mnie to aksjomat.

15 lutego 2016 11:29
Od dziś mogę sobie dzwonić do PL bez zerkania na zegar :) rozumiem nie każda ma laptopa ale telefon do rodziny znajomych to już musowo poprzedniczki widać mniej wymagające albo bojące a synek nawet nie wiedział że takie cos istnieje za 4 euro :)
15 lutego 2016 11:36 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

Od dziś mogę sobie dzwonić do PL bez zerkania na zegar :) rozumiem nie każda ma laptopa ale telefon do rodziny znajomych to już musowo poprzedniczki widać mniej wymagające albo bojące a synek nawet nie wiedział że takie cos istnieje za 4 euro :)

Większość Niemców o tym nie wie - a jak im się powie, to nie wierzą i sprawdzają u operatora (niemiecka poczta T-Mobile) ......potem ogromne zdziwienie, że za 3,94e można do woli dzwonić na całą Europę, USA.....
U jednego z pdp rachunki telef. baaaardzo spadły po włączeniu tej opcji (miał mnóstwo rodziny i znajomych w USA, Skandynawii, Francji -codzienne rozmowy).

15 lutego 2016 12:13 / 2 osobom podoba się ten post
greva

Większość Niemców o tym nie wie - a jak im się powie, to nie wierzą i sprawdzają u operatora (niemiecka poczta T-Mobile) ......potem ogromne zdziwienie, że za 3,94e można do woli dzwonić na całą Europę, USA.....
U jednego z pdp rachunki telef. baaaardzo spadły po włączeniu tej opcji (miał mnóstwo rodziny i znajomych w USA, Skandynawii, Francji -codzienne rozmowy).

Nie da mi się edytować ostatniej wypowiedzi, więc tu wkleję link dla niemieckich niedowiarków (sieć Telekom, czyli T-Mobile) -może niektórym dziewczynom pomoże:

http://www.telekom.de/privatkunden/zuhause/zubuchoptionen/telefonie-optionen/countryflat-1

ja w zasadzie tego nie potrzebuję -cała m/rodzina i znajomi są komputerowo- komórkowi, nawet 80 letnia mama zrezygnowała ze stacjonarnego i ma tylko komórkę......ale miło mnie zaskoczono na ostatniej Stelli (byłam pierwszą opiekunką i prosiłam tylko o internet), gdzie oprócz neta włączono tą opcję - ja z niej praktycznie nie korzystałam ....najwyżej jakieś sprawy urzędowo/podatkowe...

Tylko uwaga: ta opcja obejmuje WYŁĄCZNIE rozmowy na telef. stacjonarne - nie wolno dzwonić na komórki! (b.drogo!)
15 lutego 2016 12:29 / 3 osobom podoba się ten post
greva

Nie da mi się edytować ostatniej wypowiedzi, więc tu wkleję link dla niemieckich niedowiarków (sieć Telekom, czyli T-Mobile) -może niektórym dziewczynom pomoże:

http://www.telekom.de/privatkunden/zuhause/zubuchoptionen/telefonie-optionen/countryflat-1

ja w zasadzie tego nie potrzebuję -cała m/rodzina i znajomi są komputerowo- komórkowi, nawet 80 letnia mama zrezygnowała ze stacjonarnego i ma tylko komórkę......ale miło mnie zaskoczono na ostatniej Stelli (byłam pierwszą opiekunką i prosiłam tylko o internet), gdzie oprócz neta włączono tą opcję - ja z niej praktycznie nie korzystałam ....najwyżej jakieś sprawy urzędowo/podatkowe...

Tylko uwaga: ta opcja obejmuje WYŁĄCZNIE rozmowy na telef. stacjonarne - nie wolno dzwonić na komórki! (b.drogo!)

Wszyscy o tym wiedza , niestety ale jakies uprzedzenia mają .Myślą pewnie ,że opiekunka od telefonu sie nie oderwie. Opiekunki tez wiedza o tej opcji , ale nic nie zrobisz jak betonowa rodzina czy pdp. Trzeba sobie radzić w każdy dostepny sposob, oby tanio
15 lutego 2016 12:38 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Wszyscy o tym wiedza , niestety :-( ale jakies uprzedzenia mają .Myślą pewnie ,że opiekunka od telefonu sie nie oderwie. Opiekunki tez wiedza o tej opcji , ale nic nie zrobisz jak betonowa rodzina czy pdp. Trzeba sobie radzić w każdy dostepny sposob, oby tanio :-)

Mleczko - zdziwisz się: nie wszyscy o tym wiedzą ......
Jak pisałam byłam w wysoko sytuowanej rodzinie (pdp był dyrektor generalny jednej z większych fabryk BASF-a) .....oni "mądrzejsi" wręcz mnie wyśmiali jak im to powiedziałam - dopiero jak się zobowiązałam, że opłacę tę opcję prywatnie - sprawa ruszyła......
Jak po miesiącu chciałam zapłacić - nie dość że nie przyjęto ode mnie pieniędzy, ale bardzo mi podziękowano - bo rachunki telef. rodziców znacząco spadły....