Zapraszamy..polki, blondynki mile widziane:)))) hahaha
Zapraszamy..polki, blondynki mile widziane:)))) hahaha
Od dziś mogę sobie dzwonić do PL bez zerkania na zegar :) rozumiem nie każda ma laptopa ale telefon do rodziny znajomych to już musowo poprzedniczki widać mniej wymagające albo bojące a synek nawet nie wiedział że takie cos istnieje za 4 euro :)
Większość Niemców o tym nie wie - a jak im się powie, to nie wierzą i sprawdzają u operatora (niemiecka poczta T-Mobile) ......potem ogromne zdziwienie, że za 3,94e można do woli dzwonić na całą Europę, USA.....
U jednego z pdp rachunki telef. baaaardzo spadły po włączeniu tej opcji (miał mnóstwo rodziny i znajomych w USA, Skandynawii, Francji -codzienne rozmowy).
Nie da mi się edytować ostatniej wypowiedzi, więc tu wkleję link dla niemieckich niedowiarków (sieć Telekom, czyli T-Mobile) -może niektórym dziewczynom pomoże:
http://www.telekom.de/privatkunden/zuhause/zubuchoptionen/telefonie-optionen/countryflat-1
ja w zasadzie tego nie potrzebuję -cała m/rodzina i znajomi są komputerowo- komórkowi, nawet 80 letnia mama zrezygnowała ze stacjonarnego i ma tylko komórkę......ale miło mnie zaskoczono na ostatniej Stelli (byłam pierwszą opiekunką i prosiłam tylko o internet), gdzie oprócz neta włączono tą opcję - ja z niej praktycznie nie korzystałam ....najwyżej jakieś sprawy urzędowo/podatkowe...
Tylko uwaga: ta opcja obejmuje WYŁĄCZNIE rozmowy na telef. stacjonarne - nie wolno dzwonić na komórki! (b.drogo!)
Wszyscy o tym wiedza , niestety :-( ale jakies uprzedzenia mają .Myślą pewnie ,że opiekunka od telefonu sie nie oderwie. Opiekunki tez wiedza o tej opcji , ale nic nie zrobisz jak betonowa rodzina czy pdp. Trzeba sobie radzić w każdy dostepny sposob, oby tanio :-)