Pochwalijki #3

06 maja 2016 20:37 / 3 osobom podoba się ten post
espana69

No ojcze z synem...Wiem,ze nie napisalas...Tez pomoge pocisnac frajerom jak trzeba.Mam w tej kwestt duzy repertuar zawodowy.Jakby co to jestem do dyspozycji.

Z frajerami radzę sobie :)
06 maja 2016 20:50 / 7 osobom podoba się ten post
Alina

Lisko! Nie płacz Kochana! Nie mogą Ci nie zapłacić bo przecież sami Cię zweryfikowali i uznali Twój poziom języka za wystarczający dla klienta. Klient próbuje oszukiwać i mieć pracownika za free. Nie tylko Polacy oszukują, Niemcy też. Wcale nie są tacy święci na jakich się w naszych oczach kreują. Głowa do góry! Myślę, że Tina Ci pomoże.

To prawda Alinko.
A ja jestem dobrym i oddanym pracownikiem. Nie piję alkoholu, pracę wykonuję sumiennie i dobrze.
Nigdy niczego nie 'zawaliłam' Zawsze liczy się dobro moich Podopiecznych. Zawsze mnie chwalą, teraz też tak było.
Zaczynałam pracę w Promedice, pracowałam rok w owej firmie. Dostałam od Nich piemne Referencje, że byłam bardzo dobrym pracownikiem.
Odeszłam, bo mało płacili, po mimo to dzwonili jeszcze dwa Lata do mnie i pisali meile, chcieli żebym u Nich pracowała nadal.
To był koniec Roku 2011. Jak zaczynałam pracę w Opiece . Bardzo lubię moją pracę i nie zamieniła bym na inną.
Moj Syn wyjechała za granicę na studia i pozostał. Bardzo mu się Tam podoba.  Więc w Polsce nie mam już Rodzinay. chociaż życie samotne bywa smutne, to ja jestem
prawie zawsze wesoła i pozytywnie 'zakręcona'
Pierwszy raz mam wielki żal do firmy, ponieważ mnie okłamała, chodzi o stan Pdp. A teraz cyrki z wynagrodzeniem za naprawdę ciężką pracę.
Bo nie miałam czasu, żeby oddychnąc,,,,,,,,,,A teraz idę na @ bo już się trochę ''zresetowałam'
06 maja 2016 20:53 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Nik nie miał problemu z moim językiem, swobodna rozmowa była. Nie jestem tzw ''Orłem'' gramatyka do nauczenia jeszcze.
Ale tak to ok. Byłam ''egzaminowana'' przez firmę, gdy zaczynałam pracę w zeszłym roku. Och, ma pani dobry język usłyszałam.
Pogorszyło mi się teraz?:palka:

Przykre to, co tu napisałaś, co Cię spotkało! Nie martw się! Skoro było : Ma Pani dobry język, to niech się wezmą za tą panią, która weryfikowała, skoro uznała, że jest dobry, to dlaczego teraz te numery??????? Jeśli dla rodziny nie jest dobry, to nie Twój problem!!!!!! Muszą Ci wypłacić!!!!!!! Trzymaj się!
06 maja 2016 21:28 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Jakieś 10-dni byłam Rodzina stwierdziła, że mój język jest komunikatywny a nie dobry! Więc nie zapłaca za mnie. Taką wiadomości dostałam
na pocztę.
Czuję się jeszcze bardziej zdołowana, poniżona, 'obdarta z człowieczenstwa.

Ale się zdenerwowałam, to jest świństwo.Zmień firmę, nie wiem w jakiej byłas ja potrzebuję zmienniczki , miejsce mam super.
06 maja 2016 21:31
michasia

Ale się zdenerwowałam, to jest świństwo.Zmień firmę, nie wiem w jakiej byłas ja potrzebuję zmienniczki , miejsce mam super.

Michasiu, Nie mam @ do Ciebie
06 maja 2016 21:32 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Michasiu, Nie mam @ do Ciebie:-)

mam w profilu
06 maja 2016 21:35 / 6 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Jakieś 10-dni byłam Rodzina stwierdziła, że mój język jest komunikatywny a nie dobry! Więc nie zapłaca za mnie. Taką wiadomości dostałam
na pocztę.
Czuję się jeszcze bardziej zdołowana, poniżona, 'obdarta z człowieczenstwa.

Zaraz,chwilunia!Firma ma obowiązek Ci zapłacić!To z nimi a nie z rodzinĄ zawierałas umowę i to oni uznali ,że spełniasz wymagania stawiane przez rodzine do której wysłali cie do pracy,wiec za niezrealizowane zlecenie i postawione przez rodzine zarzuty firma i tylko ona ponosi odpowiedzialnośc,nie Ty!!!!!!Zaczyj od wysłania listu z żadaniem zapłaty argumentujac jak powyżej  Odczekaj do terminu wypłaty i wyslij przedsądowe wezwanie do zapłaty!/wzory sa w necie/Poleconym oczywiscie.Zachowaj korespondencje meilowa i papierowa ,dowód nadania.Następnie jeśli nadal nie otrzymasz kasy i korespondencja z firma bedzie świadczyla o odmowie wynagrodzenia  a Tobie sie bedzie chciało idx do prawnika.Porobili terz przy urzedach gminy i miejskich bezpłatne punkty porad prawnych-zorientuj się.Mam troszkę podobna sytuacje dotycząca wynagrodzenia dodatkowego ,ale napisze o tym jak otrzymam ostatnia wyplatę w czerwcu .To male pieniądze ,ale nie zamierzam popuscić!
06 maja 2016 21:47
kasia63

Zaraz,chwilunia!Firma ma obowiązek Ci zapłacić!To z nimi a nie z rodzinĄ zawierałas umowę i to oni uznali ,że spełniasz wymagania stawiane przez rodzine do której wysłali cie do pracy,wiec za niezrealizowane zlecenie i postawione przez rodzine zarzuty firma i tylko ona ponosi odpowiedzialnośc,nie Ty!!!!!!Zaczyj od wysłania listu z żadaniem zapłaty argumentujac jak powyżej  Odczekaj do terminu wypłaty i wyslij przedsądowe wezwanie do zapłaty!/wzory sa w necie/Poleconym oczywiscie.Zachowaj korespondencje meilowa i papierowa ,dowód nadania.Następnie jeśli nadal nie otrzymasz kasy i korespondencja z firma bedzie świadczyla o odmowie wynagrodzenia  a Tobie sie bedzie chciało idx do prawnika.Porobili terz przy urzedach gminy i miejskich bezpłatne punkty porad prawnych-zorientuj się.Mam troszkę podobna sytuacje dotycząca wynagrodzenia dodatkowego ,ale napisze o tym jak otrzymam ostatnia wyplatę w czerwcu .To male pieniądze ,ale nie zamierzam popuscić!

Dziękuję Kasiu.
06 maja 2016 21:49 / 2 osobom podoba się ten post
Kasia dobrze prawi:). Nawet małej kwoty nie powinno się popuszczać. Tym bardziej, że to agencja jest najczęściej naszym pracodawcą, a nie rodzina niemiecka. Lisa, wyjechała wcześniej niż było w kontrakcie i chcieli jej za to dopiec, pewnie dlatego robią teraz siupy z wypłatą.
06 maja 2016 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Michasiu, Nie mam @ do Ciebie:-)

Dopiero czytam Twoje wpisy. To juz przechodzi wszelkie granice . Muszą Ci zapłacic, ale musisz dzialac.Czy dostałaś na pismie z firmy taka decyzje? Widze ,że Tina zadeklarowała swoja pomoc. Do czego to dochodzi ? A Ty za miekka jesteś.  W tej pracy trzeba siebie stawiac na pierwszym miejscu, bo wszyscy chca opiekunke wykorzystac. Agencja , rodzina pdp i sam pdp też. Powodzenia .

06 maja 2016 21:50 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Dziękuję Kasiu.:-)

Proszę:)Nic mnie tak nie wq....wia jak mataczenie agenturek w sprawie naszej należnej kasy!!!!!!
06 maja 2016 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

mam w profilu

To wyslij mi zaproszenie Michasiu, a tego nie mogę uczynic, bo już to raz zrobiłam
Dawno temu i nie zaakceptowałas, a drugi raz nieda rady
06 maja 2016 21:54 / 4 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Dopiero czytam Twoje wpisy. To juz przechodzi wszelkie granice . Muszą Ci zapłacic, ale musisz dzialac.Czy dostałaś na pismie z firmy taka decyzje? Widze ,że Tina zadeklarowała swoja pomoc. Do czego to dochodzi ? A Ty za miekka jesteś.  W tej pracy trzeba siebie stawiac na pierwszym miejscu, bo wszyscy chca opiekunke wykorzystac. Agencja , rodzina pdp i sam pdp też. Powodzenia .

Dziękuję bardzo. Tina jest Wielka Niech Nam żyje 100-Lat
06 maja 2016 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
agrafka

Kasia dobrze prawi:). Nawet małej kwoty nie powinno się popuszczać. Tym bardziej, że to agencja jest najczęściej naszym pracodawcą, a nie rodzina niemiecka. Lisa, wyjechała wcześniej niż było w kontrakcie i chcieli jej za to dopiec, pewnie dlatego robią teraz siupy z wypłatą.

Też mi się tak wydaje, że chodzi im o wcześniejszy zjazd do domu
06 maja 2016 21:56 / 2 osobom podoba się ten post
espana69

Nikogo nie ma.Mozesz juz wyjsc ze sloika...

A ja nie kisnę w słoiku :dokucza: