No ojcze z synem...Wiem,ze nie napisalas...Tez pomoge pocisnac frajerom jak trzeba.Mam w tej kwestt duzy repertuar zawodowy.Jakby co to jestem do dyspozycji.
No ojcze z synem...Wiem,ze nie napisalas...Tez pomoge pocisnac frajerom jak trzeba.Mam w tej kwestt duzy repertuar zawodowy.Jakby co to jestem do dyspozycji.
Lisko! Nie płacz Kochana! Nie mogą Ci nie zapłacić bo przecież sami Cię zweryfikowali i uznali Twój poziom języka za wystarczający dla klienta. Klient próbuje oszukiwać i mieć pracownika za free. Nie tylko Polacy oszukują, Niemcy też. Wcale nie są tacy święci na jakich się w naszych oczach kreują. Głowa do góry! Myślę, że Tina Ci pomoże.
Nik nie miał problemu z moim językiem, swobodna rozmowa była. Nie jestem tzw ''Orłem'' gramatyka do nauczenia jeszcze.
Ale tak to ok. Byłam ''egzaminowana'' przez firmę, gdy zaczynałam pracę w zeszłym roku. Och, ma pani dobry język usłyszałam.
Pogorszyło mi się teraz?:palka:
Jakieś 10-dni byłam Rodzina stwierdziła, że mój język jest komunikatywny a nie dobry! Więc nie zapłaca za mnie. Taką wiadomości dostałam
na pocztę.
Czuję się jeszcze bardziej zdołowana, poniżona, 'obdarta z człowieczenstwa.
Ale się zdenerwowałam, to jest świństwo.Zmień firmę, nie wiem w jakiej byłas ja potrzebuję zmienniczki , miejsce mam super.
Michasiu, Nie mam @ do Ciebie:-)
Jakieś 10-dni byłam Rodzina stwierdziła, że mój język jest komunikatywny a nie dobry! Więc nie zapłaca za mnie. Taką wiadomości dostałam
na pocztę.
Czuję się jeszcze bardziej zdołowana, poniżona, 'obdarta z człowieczenstwa.
Zaraz,chwilunia!Firma ma obowiązek Ci zapłacić!To z nimi a nie z rodzinĄ zawierałas umowę i to oni uznali ,że spełniasz wymagania stawiane przez rodzine do której wysłali cie do pracy,wiec za niezrealizowane zlecenie i postawione przez rodzine zarzuty firma i tylko ona ponosi odpowiedzialnośc,nie Ty!!!!!!Zaczyj od wysłania listu z żadaniem zapłaty argumentujac jak powyżej Odczekaj do terminu wypłaty i wyslij przedsądowe wezwanie do zapłaty!/wzory sa w necie/Poleconym oczywiscie.Zachowaj korespondencje meilowa i papierowa ,dowód nadania.Następnie jeśli nadal nie otrzymasz kasy i korespondencja z firma bedzie świadczyla o odmowie wynagrodzenia a Tobie sie bedzie chciało idx do prawnika.Porobili terz przy urzedach gminy i miejskich bezpłatne punkty porad prawnych-zorientuj się.Mam troszkę podobna sytuacje dotycząca wynagrodzenia dodatkowego ,ale napisze o tym jak otrzymam ostatnia wyplatę w czerwcu .To male pieniądze ,ale nie zamierzam popuscić!
Michasiu, Nie mam @ do Ciebie:-)
Dziękuję Kasiu.:-)
mam w profilu
Dopiero czytam Twoje wpisy. To juz przechodzi wszelkie granice . Muszą Ci zapłacic, ale musisz dzialac.Czy dostałaś na pismie z firmy taka decyzje? Widze ,że Tina zadeklarowała swoja pomoc. Do czego to dochodzi ? A Ty za miekka jesteś. W tej pracy trzeba siebie stawiac na pierwszym miejscu, bo wszyscy chca opiekunke wykorzystac. Agencja , rodzina pdp i sam pdp też. Powodzenia .
Kasia dobrze prawi:). Nawet małej kwoty nie powinno się popuszczać. Tym bardziej, że to agencja jest najczęściej naszym pracodawcą, a nie rodzina niemiecka. Lisa, wyjechała wcześniej niż było w kontrakcie i chcieli jej za to dopiec, pewnie dlatego robią teraz siupy z wypłatą.
Nikogo nie ma.Mozesz juz wyjsc ze sloika...