Na wyjeździe #29

26 października 2015 19:03 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

A jutro bedzie padal deszcz:-) i nigdzie nie pojdziesz.
Za to ja !!!, czeka mnie jutro bardzo mily dzien,az jestem podniecona :lol3:

No i bardzo dobrze , bo na to liczę , że będzie lało , wtedy z czystym sumieniem będę mogła powiedzieć , że chciałam , szykowałam się , ale pogoda mi pokrzyzowała plany . O !
26 października 2015 19:03 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Wybaczcie mi moją krótką pamięć,
Ale chyba w "poskarżyjkach" któraś dziewczyna napisala:
"nie dyskutuje o plityce i o wyznaniu"
Przyznaję się ze "zabłądziłem"
Jesteśmy tu razem, bez względu na wyznanie i aspiracje polityczne.
Jeśli kogoś obraziłem swoimi tekstami to przepraszam,
Najważniejsze żebyśmy byli razem!!!

Daruś, zamknij Ten scyzoryk w kieszeni!   Załóż sobie skarpeteczki i sandałki.  ''ugotuj ''se'' zórku, goloneczki
I nie zaczepiaj mnie. To jest portal dla Opiekunek. A ja jestem Opiekunką i nie pozwole sobie, na Twoje złośliwości. Będę Tu pisała, co będę chciała.
26 października 2015 19:10 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Czyżbyś miała jutro wizytację forumową Małgorzatko ??? ....ale nie podniecaj się tak bardzo , Lili jest 100% hetero ...................chyba :-):-):-)

No masz!!! Babo placek,  
26 października 2015 19:11 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Daruś, zamknij Ten scyzoryk w kieszeni!   Załóż sobie skarpeteczki i sandałki.  ''ugotuj ''se'' zórku, goloneczki
I nie zaczepiaj mnie. To jest portal dla Opiekunek. A ja jestem Opiekunką i nie pozwole sobie, na Twoje złośliwości. Będę Tu pisała, co będę chciała.
:palka:

O matuchno , Lisa ! czytam i czytam post Darka i żadnych złośliwości się w nim dopatrzeć nie mogę ! Lisa , litości , przecież to Ty teraz pojechałaś po bandzie , że hej ! Po co się denerwować ? 
26 października 2015 19:12 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No i bardzo dobrze , bo na to liczę , że będzie lało , wtedy z czystym sumieniem będę mogła powiedzieć , że chciałam , szykowałam się , ale pogoda mi pokrzyzowała plany . O ! :-):-):-)

Nygus jeden  
26 października 2015 19:18
Wyciągałam sobie dzisiaj muszkę taką mini z oka ...................................
26 października 2015 19:21 / 5 osobom podoba się ten post
oporanku

Postanowiłam napisać i ja bo wyjdzie,że opiekunki to same zwolenniczki PO.Piszecie tak jakbyście były z kosmosu.Przecież my to ta sama armia,która co miesiąc,co dwa lub jak kto woli wyjeżdża do Niemiec po to by zarobić.Nie lepiej by nam było zarabiać te pieniądze w Polsce,blisko rodziny,znajomych?No nie oszukujmy się kochane.PO,które tak chwalicie już pokazało co potrafi.Miliony ludzi wyjeczało z kraju za pracą.Wśród nich jesteśmy my,szanowne Opiekunowo.Polacy wybrali PIS i bardzo się z tego cieszę.A teraz proszę "huzia na Józia".

A o ośmiorniczkach nikt nie wspomni? Odetchną bidule, populacja się zwiększy już nie wspomnę o ozorkach wołowych, zostaną tam gdzie ich miejsce. Ja też się cieszę że powiedzieliśmy mafii dość. Mnie śmieszy to straszenie PiSem, wszyscy w jakąś paranoje popadli, wymyślają scenariusze jak z horroru z PiSem w roli głównej. Amnezja ludzi dopada, zapomnieli, ze z obietnic PO się nie wywiązało, zaraz ktoś powie drogi ....., tylko że najdroższe w świecie, dzięki wszechobecnej korupcji, stadiony? Chleba nam nie dadzą. Podniesienie podatku, zamykanie szkół, bandycka prywatyzacja i sprzedaż wszystkiego co dało się spieniężyć by władzy żyło się lepiej. Kolosalny dług publiczny na pokolenia, czyli ostaliśmy się z niczym, jesteśmy ruiną gospodarczą. Taka jest prawda, teraz z 20 następnych lat potrzeba żeby się "odkuć". A już o aferach nie wspomnę.
26 października 2015 19:29 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

A o ośmiorniczkach nikt nie wspomni? Odetchną bidule, populacja się zwiększy już nie wspomnę o ozorkach wołowych, zostaną tam gdzie ich miejsce. Ja też się cieszę że powiedzieliśmy mafii dość. Mnie śmieszy to straszenie PiSem, wszyscy w jakąś paranoje popadli, wymyślają scenariusze jak z horroru z PiSem w roli głównej. Amnezja ludzi dopada, zapomnieli, ze z obietnic PO się nie wywiązało, zaraz ktoś powie drogi ....., tylko że najdroższe w świecie, dzięki wszechobecnej korupcji, stadiony? Chleba nam nie dadzą. Podniesienie podatku, zamykanie szkół, bandycka prywatyzacja i sprzedaż wszystkiego co dało się spieniężyć by władzy żyło się lepiej. Kolosalny dług publiczny na pokolenia, czyli ostaliśmy się z niczym, jesteśmy ruiną gospodarczą. Taka jest prawda, teraz z 20 następnych lat potrzeba żeby się "odkuć". A już o aferach nie wspomnę.

Dokładnie Tak.  Jestem tego samego zdania
26 października 2015 19:29 / 4 osobom podoba się ten post
margolcia

To do Margolci i Oporanku- jak bedzie rządził PIS to bedzie lepiej?, no tak wszystko dadzą:) Mnie to po prostu śmieszą takie obietnice, damy, załatwimy... Nawet Salomon nie  naleje z próżnego... A jeśli już coś dawac, to może wedke a nie rybe?:) Sorry, to jest moje zdanie:)
26 października 2015 19:32 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

Jak ktos dobrze napisal,teraz beda nam zagladac w majtki,o ludu!! Trzeba byc zawsze zwartym i gotowym.
Dla mnie byl cyrk,ale ten bedzie wiekszy ,a najgorsze dla mnie to ze niby demokracja,a i tak ostatnie slowo nie bedzie nalezalo do mnie.(((

Co tam - zwartym i gotowym!  Podmytym być trzeba :):):):  Wszak nie znasz dnia ani godziny...:):):):)
26 października 2015 19:33 / 3 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

A Tobie co????
jesli to Ty napisałaś to chciałem się podpiąć pod Twoje słowa,
bo uważam, że też za wiele napisałem już na ten temat.
Przywołałem Cię jako przykład, choć nie pamiętałem kto te słowa napisał.
Pokaż mi jedną moją złlośliwość w stosunku do Ciebie???
a ja zacytuję Ci kilka w stosunku do mnie!!
I nie pamiętam, tóra to Dziewczyna pisała,
Ale czytaj ze zrozumieniem,
I nie rozum, że ktoś ciągle pije dspo Ciebie!!!
26 października 2015 19:34 / 6 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Nie pozwól sobie, ale zachowaj umiar i klasę. To co napisałaś jest po prostu niesmaczne.
26 października 2015 19:35 / 6 osobom podoba się ten post
ryba

Małgoniu, co tu dzielic, ja obecnie nie pracuje, mama ma 1300 emerytury, juz z dodatkiem pielegnacyjnym (poszła na emeryture w najgorszym momencie, straszyli,że zniosą Karte Nauczyciela i nie bedzie można przejśc na wczesniejszą ).Wszystko jest ok, gdy masz zdrowie,zdrowe dzieci, siły, możesz normalnie "walczyc" o swój i swoich bliskich byt. Ja próbowałam znaleśc prace na miejscu, nawet taką nie w pełnym wymiarze- nie ma! Teraz szuka mi koordynatorka niemiecka( dziwne, pierwszy raz sie z tym spotkałam,że koordynatorzy szukają opiekunek, a może to standard, tylko ja nie wiem?) krótkich zleceń. Bedzie dobrze. A 50 km dziennie , to naprawde nie jest dużo( codzienne dowożenie syna do szkoły to 65-70 km:)), plus wyjazdy do pracy meża i inne, dodatkowe wyjazdy.. To są, niestety uroki mieszkania daleko od cywilizacji:) Ale ja lubie swoją wieś, oby zdrowie dopisało...., to sie zarobi:)

Rybeńko kochana, mój mąż jest już od dawna na emeryturze i gdybym chciała ubogo (biednie) żyć, to nawet spłacając kredyt hipoteczny - nie musiałabym pracować. Ale ja lubię wystawne życie, lubię odwiedzać bliskich i lubię dawać prezenty. Lubię ulepszać swój domek, jeszcze brakuje mi fajnych mebli do szczęścia. Zdrowia niestety nie mam już zbyt dobrego (mój mąż również), ale na razie dopóki mogę, będę wyjeżdżać na krótsze lub nieco dłuższe zlecenia, aby zarobić na "luksusy". Marzą mi się jeszcze wakacje w ciepłych krajach (Grecji, Chorwacji, Włoszech czy Hiszpanii) - mam nadzieję, że w przyszłym roku spełnią się i te moje marzenia...
Czeka mnie niedługo operacja (która ma niby polepszyć moje zdrowie), dlatego teraz pracuję i trochę odkładam, żeby potem niczego do szczęścia mi nie zabrakło.
Ja już nie mam mamy, ani dzieci na utrzymaniu, a moja córka z wnusiami mieszka też około 60 km ode mnie i staram się chociaż raz w tygodniu z nimi spotkać (oczywiście jak jestem w PL).
No i ja też lubię swoją wieś, bo mam blisko do lasów i jeziora, a i do mojego ukochanego morza też tylko 60 km.
26 października 2015 19:36 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Nie pozwól sobie, ale zachowaj umiar i klasę. To co napisałaś jest po prostu niesmaczne.

Tina, bo mam serdecznie dośc, jak nie Marta to teraz Darek.
26 października 2015 19:41 / 6 osobom podoba się ten post
margolcia

Nie trzeba straszyć, ani niczego wymyślać. Wystarczy prezesa słuchać.