Zakupy #3

03 czerwca 2016 21:33 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

No widzisz Basia,jak ciocia śp.,to trzeba bylo w ramach spadku upomnieć sie...Wystawiłabyś te gumiaki ma allegro,poszłyby za trzy stówki albo i więcej...bo byś zareklamowała że to z czasów PRL...a to teraz w modzie:-) No bo że to buty do dojenia krów,to niekoniecznie musiałabyś napisać...

No jasne , ale nieprzewidująca dupa ze mnie , no nie ? Mogłabym napisac , że do wrzechstronnego użytku : do eleganckiej spódniczki , do dojenia krów , do wyrzucania obornika .....Nic to , ża gapowe się płaci - nie wzbogace się już Edytowałam : mogłabym to nawet tak bardziej poetycko ując i zamiast obornika , czy gnoju to mogłabym napisać : " do rozrzucania widelcem ( czyt. widłami ) makaronu na polu 
03 czerwca 2016 21:38 / 1 osobie podoba się ten post
A widzis Basia a widzis...Okazuje sie że zwykle nowe czarne gumiaki kosztują 300 zł,to co dopiero takie wszechstronne....Majątek ci przeleciał koło nosa,nie ma co
03 czerwca 2016 21:41 / 1 osobie podoba się ten post
Naprawdę nie nosicie kaloszy? Rozumiem więc, ze jak padają deszcze, to albo siedzicie w domu, albo smigacie w przemokniętych bucikach?
Ja kalosze mam i uzywam, wtedy kiedy jest mokro, kiedy pada deszcz, podobnie jak płaszcza przeciwdeszczowego w elegancką kratkę Zaś co do kaloszy Huntera, to sa rózne modele, eleganckie tez, więc nie rozumiem zdziwienia Się proszę doedukować w modelach tegoż obuwia. Jak będę bogata to sobie takie kupię
https://www.eobuwie.com.pl/kalosze-hunter-sandhurst-caryle-w25251-black-dark-ruby.html

To sa firmowe kalosze, a nie jakieś gumiaki czy gumofilce ze Stomilu
03 czerwca 2016 21:43 / 1 osobie podoba się ten post
Przed wyjazdem do De w ostatniej chwili kupiłam gumowce bez przekonania,pomyślałam że jak się nie przydadzą to trudno i co? Od kiedy przyjechałam w marcu codziennie w nich latam,bo leje z małymi przerwami od marca.Moje kosztowały 29,90 PLN w L'eclerku :)
03 czerwca 2016 21:48 / 3 osobom podoba się ten post
Kalosze nie przestają być kaloszami bo namalowano na nich jakieś logo
Nie lubię,nie podobają mi sie,jest mi w nich duszno i marzę by je zdjąć
Ale Darek mnie ciągnie po takich chaszczach w poszukiwaniu prawdziwków,że nie da sie przejść w innych butach
Moje kalosze są w bagażniku jego auta i nie opuszczają tego miejsca gdzie indziej niż tylko w lesie
Na deszcz mam piękne sportowe buciki specjalnie impregnowane
W Cuxhaven chodzilam w nich brzegiem morza taplając sie w wodzie
03 czerwca 2016 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Moda jest modą , rozumiem to , ale : gdzie tu jakaś namiastka elegancji ? przecież to okropienstwo , jak do takich gumiaków ładną sukienkę założyć ?
Choćbyśmy nie wiem jaki piekny strój załozyły na siebie a będziemy miały na nogach szkaradne albo brudne buty , to w nosie mam taka mode - wolę być staromodna :-) ...Buty i głowa ! bo nawet najcudowniejszy , najdroższy strój straci na urodzie jak będziemy mieli ( mężczyzn też to dotyczy ) paskudną fryzurę , przetłuszczone włosy i paskudne buty . Gumiakom i tym gumiastym " rubikom " , czy jak je tam zwał , mówię stanowcze Nie - oczywiście mówię o wyjściu na ulicę . Nie podobają mi się i już :-( 

http://img.ans-media.com.pl/files/sc_staging_images/product/full_img_111946.jpg

Są też eleganckie huntersy - na przykład takie jak w linku wyżej. Ale nie tylko takie - są kombinowane z materiałami, z jakimiś ozdobami, są różne kolory. 
03 czerwca 2016 21:59 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Moda jest modą , rozumiem to , ale : gdzie tu jakaś namiastka elegancji ? przecież to okropienstwo , jak do takich gumiaków ładną sukienkę założyć ?
Choćbyśmy nie wiem jaki piekny strój załozyły na siebie a będziemy miały na nogach szkaradne albo brudne buty , to w nosie mam taka mode - wolę być staromodna :-) ...Buty i głowa ! bo nawet najcudowniejszy , najdroższy strój straci na urodzie jak będziemy mieli ( mężczyzn też to dotyczy ) paskudną fryzurę , przetłuszczone włosy i paskudne buty . Gumiakom i tym gumiastym " rubikom " , czy jak je tam zwał , mówię stanowcze Nie - oczywiście mówię o wyjściu na ulicę . Nie podobają mi się i już :-( 

Barbaro Niepowtarzalna, no weź się ogarnij  kobito, nikt nie zakłada kaloszy do eleganckich sukienek. Młode dziewczyny mogą je zakładać do spodnic czy sportowych sukienek, a panie starsze, tak jak ja na ten przykład do dzinsów czy leginsów.
Kocham kalosze i zawsze je noszę...wtedy kiedy pada deszcz Chwilowo ze względu na inne powazne wydatki naszam takie z Tchibo za niecałe chyba 10 euro, ale jak się dorobię to kupię sobie Huntery bez dwóch zdań!
03 czerwca 2016 21:59 / 3 osobom podoba się ten post
A gdzież to takie ulewy że aż takie gumowce do kolan trzeba nosić

Ok,wiem,taka moda,nie denerwuję już miłośniczek kaloszy....
03 czerwca 2016 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Są też eleganckie huntersy - na przykład takie jak w linku wyżej. Ale nie tylko takie - są kombinowane z materiałami, z jakimiś ozdobami, są różne kolory. 

Cudne, sprawię sobie takie, może na przyszłe urodziny
03 czerwca 2016 22:02
Marta

A gdzież to takie ulewy że aż takie gumowce do kolan trzeba nosić:-)

Ok,wiem,taka moda,nie denerwuję już miłośniczek kaloszy....:-)

Aktualnie w centralnej Polsce. Ulewy, podtopienia, powalone drzewa i mnóstwo innych szkód. No i w Paryżu też
03 czerwca 2016 22:02 / 1 osobie podoba się ten post
Oj spóźnisz sie Doda,teraz w De są powodzie...

Dobra,spadam juz z tego wątku zanim dostane w nos
03 czerwca 2016 22:04
Marta

Oj spóźnisz sie Doda,teraz w De są powodzie...

Dobra,spadam juz z tego wątku zanim dostane w nos:-)

Do mojego DDR jeszcze nie dotarły
03 czerwca 2016 22:18 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Wichurrka , ale ja nie napisałam , że nie wolno ich nikomu nosić , tylko , że mi się nie podobaja i kropka ....kiedyś , gdzieś juz pisałam , że ja to takie dziecię urodzone i wychowane w głębokim socjaliźmie i kojarzyć mi się takowe obuwie będzie zawsze z tzw. butami roboczymi ;-) 
03 czerwca 2016 22:35 / 3 osobom podoba się ten post
Kuiłem sobie markowe gacie na basen. Będę chodził na przerwach. Tu niedaleko jest.
Nie stringi tylko z nogawkami krótkimi. he, he, he.
03 czerwca 2016 22:37 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

A gdzież to takie ulewy że aż takie gumowce do kolan trzeba nosić:-)

Ok,wiem,taka moda,nie denerwuję już miłośniczek kaloszy....:-)

Grzyby w takich szybko rosną )))