Zakupy #3

04 października 2016 18:35 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś zaszalałam i kupiłam wreszcie jagody goij. Przymierzałam się od dawna ale w Polsce są dużo droższe nić w DE,więc wyczaiłam i kupiłam. Jakby ktos chciał przeczytać o ich własciwościach to podaję link : http://www.ekologia.pl/styl-zycia/zdrowa-zywnosc/dlaczego-warto-spozywac-jagody-goji,17856.html
04 października 2016 18:48 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dziś zaszalałam i kupiłam wreszcie jagody goij. Przymierzałam się od dawna ale w Polsce są dużo droższe nić w DE,więc wyczaiłam i kupiłam. Jakby ktos chciał przeczytać o ich własciwościach to podaję link : http://www.ekologia.pl/styl-zycia/zdrowa-zywnosc/dlaczego-warto-spozywac-jagody-goji,17856.html

Kupiłaś suszone i będziesz podjadać? jaka jest optymalna dzienna porcja?
04 października 2016 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

Kupiłaś suszone i będziesz podjadać? jaka jest optymalna dzienna porcja?

Tak suszone,bo świeżych nigdzie się nie dostanie,a ilość to około 5-8 szt dziennie. Ja je kupiłam z zamiarem przyspieszenia  metabolizmu,zobaczymy..
04 października 2016 18:54 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Tak suszone,bo świeżych nigdzie się nie dostanie,a ilość to około 5-8 szt dziennie. Ja je kupiłam z zamiarem przyspieszenia  metabolizmu,zobaczymy..

Jak zajadę też poszukam..napisz w jakim markecie były i za ile, to będę miała porównanie..
też muszę metabolizm podkrecic..

04 października 2016 18:55 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Poczytałam . Gdzie je kupiłaś i jaką mają nazwę tutaj w D. ?
04 października 2016 18:59 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

W tym artykule napisane jest, że 

"Zaleca się, by spożywać około 70 sztuk suszonych jagód goji dziennie". 

A Ty piszesz o kilku sztukach...
Można "przedawkować"?
04 października 2016 18:59 / 3 osobom podoba się ten post
Kupiłam dziś w Edece za 250 g zapłaciłam 8,90 € nazywają się Goji Beeren.
04 października 2016 18:59 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Poczytałam . Gdzie je kupiłaś i jaką mają nazwę tutaj w D. ?

Kiedyś widziałam w Reformhaus.
04 października 2016 19:01 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Kupiłam dziś w Edece za 250 g zapłaciłam 8,90 € nazywają się Goji Beeren.

Wielkie dzięki . Nie wiem , gdzie tutaj jest Edeka , ale będę się rozglądała w innych sklepach 
04 października 2016 19:09 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

W tym artykule napisane jest, że 

"Zaleca się, by spożywać około 70 sztuk suszonych jagód goji dziennie". 

A Ty piszesz o kilku sztukach...
Można "przedawkować"?

Te owoce mają znacznie więcej minerałów i związków niż inne owoce. Nic w nadmiarze nie jest zdrowe. Owszem można do 15 g spożywać,nie wiem ile to jest szt.,ja jednak postanowiłam zacząć od minimalnej ilości,potem ewentualnie zwiększę. Niektóre osoby skarżyły się na bole brzucha,nie wiem jak mój organizm zareaguje,nie chce ryzykować. Zaczynam więc od najmniejszej dawki czyli od kilku sztuk.
04 października 2016 19:11 / 6 osobom podoba się ten post
Dobra , raz i ja się pochwalę zakupami... a co tam ( aczkolwiek to zakupy nieomal całoroczne , a w każdym razie na pewno czynione od wiosny) ale  za to jakie .... monotematyczne  

04 października 2016 19:15 / 4 osobom podoba się ten post
Tyciuś jesteś niemożliwa hihi,nawet ja nie mam tyle gadżetów z podobizną bullterierów co ty kotków
04 października 2016 19:16 / 2 osobom podoba się ten post
tyciek

Dobra , raz i ja się pochwalę zakupami... a co tam ( aczkolwiek to zakupy nieomal całoroczne , a w każdym razie na pewno czynione od wiosny) ale  za to jakie .... monotematyczne :-) 

Ale kociara z Ciebie:)
Też uwielbiam kotki, a najbardziej podoba mi się ten wisiorek z prawej. 
04 października 2016 19:19 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Tyciuś jesteś niemożliwa hihi,nawet ja nie mam tyle gadżetów z podobizną bullterierów co ty kotków :lol3:

mam więcej ...  urządzam polowania na koty w każdym wydaniu bo:
Znalezione obrazy dla zapytania dom bez kota to głupota
04 października 2016 19:20 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Z takich nowinek trochę, to jem do prawie codziennego musli łyżeczkę nasion chia i łyżeczkę siemienia lnianego i też metabolizm się bardzo poprawił. 
Na te jagódki też się czaję i w końcu pewnie kiedyś kupię.