Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

27 stycznia 2016 14:24 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Papryka faszerowana sosik pomidorowy ,jogur no i herbatka:gotowanie:

Czy to dzis jakis dzien,specjalny,ze duzo osob robi papryke faszetowana ? Ja tez robilam i taka jedna niepowtarzalna tez,ale ona sie nie liczy,bo mi pomysla skradla 
27 stycznia 2016 15:19 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Czy to dzis jakis dzien,specjalny,ze duzo osob robi papryke faszetowana ? Ja tez robilam i taka jedna niepowtarzalna tez,ale ona sie nie liczy,bo mi pomysla skradla:-) 

Ja na zycze mojej pani uwielbia papryke w kazdej postaci a faszerowana w sosie to by codziennie jadła no i jeda wiecej mi wyszła wiec na jutro bedzie miała
27 stycznia 2016 15:49
Kasza kusku z warzywami i gotowaną wieprzowinądla sie gotowałam
Syn zrobił mamie frytki i pierś z kurczaka
27 stycznia 2016 15:57
mirecka12

witam wszystkich mam podopieczną która ma problemy z przełykaniem, ciągle mi się krztusi. Mieliście kiedyś taki przypadek? co gotować takiej osobie?

Ja mam tak samo, jeszcze jak bylam we wrzesniu to PDP chleb jadla, teraz to juz tylko papki, a na sniadanie, platki owsiane albo zupa mleczna i to zmiksowana, owoce albo dobrze starte, albo banan z mlekiem miksowany, ziemniaki to tylko puure,ale najczesciej to zupy tam mozna kawalek mieska wrzucic wszystko zmiksowac i powoli karmic, no chyba ze Pdp sama jeszcze je. :)
27 stycznia 2016 16:09 / 2 osobom podoba się ten post
Alina65

Kasza kusku z warzywami i gotowaną wieprzowiną:-)dla sie gotowałam
Syn zrobił mamie frytki i pierś z kurczaka

to ide do syna na obiad 
27 stycznia 2016 16:14
ORIM

to ide do syna na obiad :-)

Czemu do syna?,ponieważ ja tu nie gotuję tylko on,
chciałam zjeść coś innego.Mam dość pyrów mimo,
że lubię
27 stycznia 2016 16:28
Alina65

Czemu do syna?,ponieważ ja tu nie gotuję tylko on,
chciałam zjeść coś innego.Mam dość pyrów mimo,
że lubię:-)

kuskus to nie moje klimaty.Wyroslem z kaszki
Oczywiscie ze trzeba urozmaicic posilki
27 stycznia 2016 16:40 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

kuskus to nie moje klimaty.Wyroslem z kaszki:-)
Oczywiscie ze trzeba urozmaicic posilki

oj tam,oj tam
27 stycznia 2016 16:41
monalisa79

Ja mam tak samo, jeszcze jak bylam we wrzesniu to PDP chleb jadla, teraz to juz tylko papki, a na sniadanie, platki owsiane albo zupa mleczna i to zmiksowana, owoce albo dobrze starte, albo banan z mlekiem miksowany, ziemniaki to tylko puure,ale najczesciej to zupy tam mozna kawalek mieska wrzucic wszystko zmiksowac i powoli karmic, no chyba ze Pdp sama jeszcze je. :)

Moja zmienniczka w dzien zmiany podawała jej chleb, ale ona wkłada do buzi do pełnego wogóle tego nie gryzie,wole nie ryzykować. Raz mi się dość mocno zakrztusiła ;-( zaczełam jej zupy miksować a na sniadanie ryż na mleku. Chciała bym jej to troche urozmaicić. W Polsce jest kisiel, ale tu tego nie widziałam ;-(. Ciężko jest karmić taką osobe wszystko zmiksowane nie smakuje za ciekawie.
27 stycznia 2016 17:07
mirecka12

Moja zmienniczka w dzien zmiany podawała jej chleb, ale ona wkłada do buzi do pełnego wogóle tego nie gryzie,wole nie ryzykować. Raz mi się dość mocno zakrztusiła ;-( zaczełam jej zupy miksować a na sniadanie ryż na mleku. Chciała bym jej to troche urozmaicić. W Polsce jest kisiel, ale tu tego nie widziałam ;-(. Ciężko jest karmić taką osobe wszystko zmiksowane nie smakuje za ciekawie.

Kisiel sama możesz ugotować, wystarczy np. jabłko, woda i mąka ziemniaczana. Chwila pracy i gotowe, jabłko potem potraktować blenderem i juz. Moja poprzednia PDP-na tez jadła tylko miksowane potrawy. Miksowałam jej to wszystko co my jedliśmy, tyle ze np. do schabowego zawsze robiłam jakies warzywa w sosie i to rozdrabniałam blenderem. Owszem to były papki, ale jadła to co my i nie było ryzyka, że się zakrztusi. Na śniadanie codziennie jadła jajecznicę z 2-3 jajek, smażona na maśle, ale tylko tak by jajka leciutko się ścięły. 
27 stycznia 2016 17:10 / 1 osobie podoba się ten post
mirecka12

Mialam takiego pdp,ktory chleb pakowal na full do buzi i zapominal o gryzieniu,mogl tak siedziec godzine ,nie docieralo do niego ze ma gryzc i polykac.Gotowalam mu platki na mleku,no coz .Najlepsze bylo to ,ze obiad zjadal normalnie .
27 stycznia 2016 17:14 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

Czy to dzis jakis dzien,specjalny,ze duzo osob robi papryke faszetowana ? Ja tez robilam i taka jedna niepowtarzalna tez,ale ona sie nie liczy,bo mi pomysla skradla:-) 

Sradła nie skradła tam ! ....trochę ściągnęła i od razu skradła ....patrzta ją ! szefowa kuchni w pięciogwiazdkowym hotelu, psia kostka ! ..... A jutro co robisz ? kraby zapiekane w cieście francuskim , czy ośmiorniczki ? ........jutro tez skradnę pomysła ..tralalalala
27 stycznia 2016 17:17 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Sradła nie skradła tam ! ....trochę ściągnęła i od razu skradła ....patrzta ją ! szefowa kuchni w pięciogwiazdkowym hotelu, psia kostka ! :-)..... A jutro co robisz ? kraby zapiekane w cieście francuskim , czy ośmiorniczki ? ....:-)....jutro tez skradnę pomysła ..tralalalala :-)

Nie jutro bedzie wurst z jajkami  
28 stycznia 2016 08:32 / 2 osobom podoba się ten post
Ryz na mleku,deseru nie trzeba ale dam owoc i herbatke
28 stycznia 2016 12:15
Zapiekane tortellini w sosie pomidorro i posypane tartym serem