Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

29 stycznia 2016 12:03 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Darek wprawdzie pokrywki mi sie pomyliły i wzięłam tę bez złotej obramówki ale jajecznica sie udała Michał zjadł ,ja jak wiadomo nie bo smażonych pieczarek nie lubię Lubię tylko pieczarki na surowo w sałatce z awokado,więc lecę po awokado i obiad będę miała Ale na drugi raz proszę nie przynosić mi kila pieczarek bo juz pomysłów nie mam więcej

No cos Ty Marta jak brak pomyslow ??
 - krokieciki z cebulka i kapustka,
- faszerowane pieczareczki,
- salatka z jajeczkiem,groszkiem i majonezikiem,
- smazone pieczareczki z cebula,
Pewnie jeszcze inne,wiec Darek prosze Marcie podrzucic nastepne kilo,niech sie w domu nie obija 
29 stycznia 2016 12:14 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara48

Zupa gulaszowa .

Basiu ależ Ty mnie inspirujesz!   Jakbym miała mieć opiekunkę, to chciałabym żebyś to była Ty. Jak patrzę na Twoje potrawy na zdjęciach, to aż czuję ich zapach i od razu robię się głodna.
29 stycznia 2016 12:44 / 2 osobom podoba się ten post
Na moim stole dzisiaj ryba - sola . Barbaro 48 - podpisuję się pod Mirką !
29 stycznia 2016 12:51 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Darek wprawdzie pokrywki mi sie pomyliły i wzięłam tę bez złotej obramówki ale jajecznica sie udała Michał zjadł ,ja jak wiadomo nie bo smażonych pieczarek nie lubię Lubię tylko pieczarki na surowo w sałatce z awokado,więc lecę po awokado i obiad będę miała Ale na drugi raz proszę nie przynosić mi kila pieczarek bo juz pomysłów nie mam więcej

te dziwne alkohole żadko pijam,
jak pamiętam to awokado to jakiś słodki likier
29 stycznia 2016 12:55 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

No cos Ty Marta jak brak pomyslow ??
 - krokieciki z cebulka i kapustka,
- faszerowane pieczareczki,
- salatka z jajeczkiem,groszkiem i majonezikiem,
- smazone pieczareczki z cebula,
Pewnie jeszcze inne,wiec Darek prosze Marcie podrzucic nastepne kilo,niech sie w domu nie obija:-) :bije2:

No ale dałaś mi czadu!!
Faszerowanych pieczarek to już ze 20 lat nie robiłem.
W niedziele na sniadanie - Marta się ucieszy?!!
29 stycznia 2016 13:00 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

te dziwne alkohole żadko pijam,
jak pamiętam to awokado to jakiś słodki likier

a moze to był "Adwokat"
29 stycznia 2016 13:02 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

No ale dałaś mi czadu!!
Faszerowanych pieczarek to już ze 20 lat nie robiłem.
W niedziele na sniadanie - Marta się ucieszy?!!

Ba!!! Jeszcze jak do lozka podasz z kwiatkiem 
Ot sie rozmarzylam :
29 stycznia 2016 13:03 / 3 osobom podoba się ten post
darekr

a moze to był "Adwokat"

Darus piles juz cos dzis??, alkohol sprzedaja od 13tej,to chyba wczorajsze zapasy miales 
29 stycznia 2016 13:06 / 3 osobom podoba się ten post
darekr

a moze to był "Adwokat"

Może być i " awokado " ..... napić to się nie napijesz , ale możesz walnąć pastę na chleb tak jak jedna kobitka co mnie zastąpiła na szteli Demencjnej Babciuni zamiast masła , czy jakiejś margaryny przurządzała pastę z awokado na kanapki i dziwiła się , że Babciunia 87 letnia nie chce tego jesć !
29 stycznia 2016 13:21 / 4 osobom podoba się ten post

Ja od 8 do 17 jestem w pracy,

To ani nawt w sufit nie zastukam

Wprawdzie do Marty mam nie wiele mniej niż Barbara  w Getyndze
Wiesz co?  ale ja jestem do "tyłu"
że ja jeszcze o kajdankach nie pomyślałem :)
29 stycznia 2016 14:22 / 4 osobom podoba się ten post
Mirka Dz

Basiu ależ Ty mnie inspirujesz! :gotowanie:  Jakbym miała mieć opiekunkę, to chciałabym żebyś to była Ty. Jak patrzę na Twoje potrawy na zdjęciach, to aż czuję ich zapach i od razu robię się głodna.

Tiaaaa;-)...inspiruje ? Ja to już Boga proszę , żeby Barbara i 48 na mojej opiekuńczej drodze nie stanęła , bo spróbuj sie z taką dekoratorką wymieniać to zawsze będziesz na przegranej pozycji Pdp-ni Ci powiedzą " a Baszka to tak pięknie podawała , że nawet gdy nie zjadliwe było to samą dekoracją człowiek oko nakarmił "...  Pamiętam , jak jeszcze tylko " czytająco " na Opiekunkowie uczestniczyłam i " Mamusia 2 " ( na bank ! ) opisywyła jak ją z dobrej szteli wygryzła jakaś co wszystko pięknie dekorowała , podawała a i jeszcze cyckami z wydekoltowanej bluzki kusiła ! ....Mam nadzieję ( taka cichutką ) , że Basia chociaż pięknie " zapodaje " to chociaż cyckami nie " świeci " ......Bachna , powiedz , że cycki ukrywasz .............proszę
29 stycznia 2016 15:34
darekr

Ja od 8 do 17 jestem w pracy,

To ani nawt w sufit nie zastukam

Wprawdzie do Marty mam nie wiele mniej niż Barbara  w Getyndze
Wiesz co?  ale ja jestem do "tyłu"
że ja jeszcze o kajdankach nie pomyślałem :)

To ladnie sie pracuje nie ma co,a jak szefu zobaczy ,gdzie sie wchodzilo na stronki,to moze i tez bedzie czestym gosciem tutaj,gorzej jak premi nie budiet za ten miesiac
A pozniej przychodzi do domu i mowi jak ja dzis ciezko pracowalem ,
29 stycznia 2016 15:36 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Tiaaaa;-)...inspiruje ? Ja to już Boga proszę , żeby Barbara i 48 na mojej opiekuńczej drodze nie stanęła , bo spróbuj sie z taką dekoratorką wymieniać to zawsze będziesz na przegranej pozycji :-)Pdp-ni Ci powiedzą " a Baszka to tak pięknie podawała , że nawet gdy nie zjadliwe było to samą dekoracją człowiek oko nakarmił "...  Pamiętam , jak jeszcze tylko " czytająco " na Opiekunkowie uczestniczyłam i " Mamusia 2 " ( na bank ! ) opisywyła jak ją z dobrej szteli wygryzła jakaś co wszystko pięknie dekorowała , podawała a i jeszcze cyckami z wydekoltowanej bluzki kusiła ! :-)....Mam nadzieję ( taka cichutką ) , że Basia chociaż pięknie " zapodaje " to chociaż cyckami nie " świeci " :-)......Bachna , powiedz , że cycki ukrywasz .............proszę :-)

Hahaha, Barbaro normalnie zakrztusilam się kawa czytając Twojego posta.Ją się nigdzie nie wybieram ,nikogo jak na razie nie mam zamiaru zmieniać,śpij spokojnie,haha. Ja po prostu lubię gotować i cieszy mnie jak innym smakuje.Moje ,,cycuszki" obnażam umiarkowanie,stosownie do sytuacji,mężowi nie żałuje, niech se chlopina popatrzy. Jak już pisałam jestem w grupie kulinarnej,tam to się dopiero dzieje, ślinotok na okrągło. Ja to mały pikus:)
29 stycznia 2016 15:37 / 1 osobie podoba się ten post
Ale masz fantazje Andrea
My z Darkiem nigdy tak ze sobą rozmawiamy...
Aaa,Darek jak będziesz te kajdanki kupował to pamiętaj,te z różowym puszkiem,no wiesz,takie jak ostatnio oglądaliśmy w tym sex shopie
29 stycznia 2016 15:53 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Może być i " awokado " :-):-):-)..... napić to się nie napijesz , ale możesz walnąć pastę na chleb tak jak jedna kobitka co mnie zastąpiła na szteli :-) Demencjnej Babciuni zamiast masła , czy jakiejś margaryny przurządzała pastę z awokado na kanapki i dziwiła się , że Babciunia 87 letnia nie chce tego jesć ! :-)

Mój Pop uwielbia pastę z avocado zamiast masełka Tylko owoc musi byc dojrzały. Dodaję do tego jajko na twardo, troszkę majonezu, cytrynę oraz sól i pieprz do smaku. Pyszne i zdrowe