Ja mam w wbk też bezpłatnie
Ja mam w wbk też bezpłatnie
ale za przelew walutowy płacimy, niestety,albo firma , która nam pieniądze przelewa, do tego trzeba mieć zawsze 20 euro na koncie , bo jak nie, to opłatę naliczają :(, kartę do konta walutowego można mieć ale tylko odpłatnie, no i za każdą wypłatę za granicą sobie liczą, czyli z każdej strony płacimy i w sumie wychodzi tego całkiem sporo...
Ja mam walutowe w BZ WBK, karta kosztuje 10 E rocznie /potrącaja po 1 roku/, wypłaty z bankomatów za granica niezaleznie od kwoty 1,5 E, za płacenie w sklepach nie ma opłaty. Moja obecna firma tez ma konto w tym banku, więc za przelew wynagrodzenia też nie ma zadnych potraceń. Ja jestem zadowolona, działa w prawie wszystkich zagranicznych sklepach i na tankstellach. Nie trzeba mieć żadnej kwoty na koncie, jak ktos wyżej pisał, mozna wypłacić do zera.
Kurczę - a ja jestem niemal pewna, że nie naliczano mi opłat za wypłatę gotówki.
No może już zapomniałam - ja też jestem z tej karty zadowolona.
Tylko czasami przeszkadza to, że traktowana jest jak kredytowa.
ale za przelew walutowy płacimy, niestety,albo firma , która nam pieniądze przelewa, do tego trzeba mieć zawsze 20 euro na koncie , bo jak nie, to opłatę naliczają :(, kartę do konta walutowego można mieć ale tylko odpłatnie, no i za każdą wypłatę za granicą sobie liczą, czyli z każdej strony płacimy i w sumie wychodzi tego całkiem sporo...
Potrzebuję Waszej rady.
Chciałabym założyć konto w banku w Niemczech, ale czy mogę jako osoba tylko oddelegowana, bez zameldowania?
Im więcej czytam tym większy bałagan mam w głowie.
Liczę na Was !!!
Nie, nie da rady. Musisz mieć meldunek w Niemczech.
W Polsce syn otworzyl darmowe w Alior Banku,a ja w Niemczech mam w Volksbanku,place 2.50e za prowadzenie i 0.50 e za przelew
Basiu, czy trzeba mieć zameldowanie w Niemczech, żeby zalożyć w tym banku rachunek ?