No u mnie nigdy nie było problemu z wypłatą większej kasy, może to od oddziału zależy...a te 5 czy 8 E końcówki to nie tragedia przecież..można wykorzystać przy płaceniu kartą..:-)
No u mnie nigdy nie było problemu z wypłatą większej kasy, może to od oddziału zależy...a te 5 czy 8 E końcówki to nie tragedia przecież..można wykorzystać przy płaceniu kartą..:-)
Konto walutowe mam w PKO SA.Walutę wymieniam w kantorze internetowym.Nie sterczę w tych głupich kolejkach.Polecam .
Nie wiem jak jest w Volksbanku, ale moja koleżanka właśnie zakłada konto w Sparkasse, bez zameldowania w DE.
Dzięki, a zakłada będąc w DE ?
Tak, oczywiscie ! Najpierw przez strone wypelnia sie formularz, ustala termin spotkania w banku, a pozniej trzeba tam isc, podpisac umowe i tak dalej ... Normalna procedura.
Bardzo Ci dziękuję :piatka:
Nie ma za co, edytowalam poprzedni wpis, ale za pozno - adres do korespondencji podajesz taki, jaki ma PDP, mowisz, ze bedziesz tam dlugo i potrzebujesz miec konto do roznych platnosci, no i musi byc Twoje nazwisko na skrzynce, bo karta i PIN przychodza poczta.
Ludziki kochane możecie opisać dokładnie jak wymieniacie waluty na cinkciarzu? Czy można jakąś niewielką kwotę na próbę wymienić, żeby się naumieć? Ja jestem w tej dziedzinie 100 lat za murzynami. :rozmysla:
Ludziki kochane możecie opisać dokładnie jak wymieniacie waluty na cinkciarzu? Czy można jakąś niewielką kwotę na próbę wymienić, żeby się naumieć? Ja jestem w tej dziedzinie 100 lat za murzynami. :rozmysla:
Szukam aktualnie informacji o koncie walutowym w banku Reiffeisen:
http://www.tanie-konto.pl/raiffeisen-bank/konto-walutowe-raiffeisen/
Słyszałam o nim kilka dobrych opinii. Możecie jendak napisac jak przedstawiają sie koszta miesięczne? Oraz jakie mają przewalutowanie? Wiadomo,że przy wiekszych kwotach korzysta się z kantorów internetowych jednak przy mniejszych zdarza sie skorzystać z przewalutowania oferowanego przez bank.
Szukam aktualnie informacji o koncie walutowym w banku Reiffeisen:
http://www.tanie-konto.pl/raiffeisen-bank/konto-walutowe-raiffeisen/
Słyszałam o nim kilka dobrych opinii. Możecie jendak napisac jak przedstawiają sie koszta miesięczne? Oraz jakie mają przewalutowanie? Wiadomo,że przy wiekszych kwotach korzysta się z kantorów internetowych jednak przy mniejszych zdarza sie skorzystać z przewalutowania oferowanego przez bank.