Chyba jesteś w moim regionie, bo coś identycznego miałam godzinkę temu. :)
NRW?
Słuchajcie!!!
przed chwilą rozmawiałam z koleżanką pozwała jedną z agencji i wygrała!!!!!!!
Pojechała do dziadka a miała prace również przy babci,jak zaczęła się burzyć została wyrzucona z domu na ulice przez rodzinę-niemiecki koordynator kompletnie olał sprawę-nawet się u niej nie pojawił.
Zatrudniła adwokata i wygrała!!!! sprawa nawet nie trafiła do sądu,agencja zgodziła się na ugodę byle nie nagłaśniać całej sprawy--dostała odszkodowanie w wysokości 6miesięcznej wypłaty czyli ponad 6tyś euro!!!!!!
Niech szanowne agencje wiedzą że sprawiedliwość istnieje!!!!!!!!!!
Słuchajcie!!!
Pojechała do dziadka a miała prace również przy babci,jak zaczęła się burzyć została wyrzucona z domu na ulice przez rodzinę-niemiecki koordynator kompletnie olał sprawę-nawet się u niej nie pojawił.
Zatrudniła adwokata i wygrała!!!! sprawa nawet nie trafiła do sądu,agencja zgodziła się na ugodę byle nie nagłaśniać całej sprawy--dostała odszkodowanie w wysokości 6miesięcznej wypłaty czyli ponad 6tyś euro!!!!!!
Główny winowajca to rodzina niemiecka, koordynator niemiecki też "artysta". Akurat polskiej agencji to bym nie winiła. Pewnie mieli podanego tylko dziadka a rodzina myślała, że opiekunka obskoczy całą rodzinkę i jeszcze sąsiadów. Agencja ściągneła pewnie potem te koszty ze strony niemieckiej. Bywa i tak. Ale dobrze,że dziewczyna zawalczyła a nie wróciła do domu z podkulonym ogonem.
Słuchajcie!!!
Ale wiadomo, 3/4 kadry polski to Tauron Targi Kielce
Agencja polska dobrze wiedziała co tam się dzieje że do obsługi też jest babcia, poprzednie opiekunki się na to skarżyły i wyjeżdżały wcześniej i tak się to kręciło co chwile nowa opiekunka.
Bardzo mnie to cieszy że jej się udało,pani adwokat powiedziała jej że domyśla się jaka skala jest podobnych przypadków,ale tak długo jak my same będziemy się godzić na takie warunki nic się nie zmieni!
Każda niezgodność z umową powinna być natychamiast wyjaśniona,a najlepiej pisemnie.
Skoro tak to wyglądało, to faktycznie agencja polska była winna. A ja chciałam tak po cichutki wierzyć, że jednak nieee :strach na wroble: Zostaje nam zawsze i wszędzie bronić się :boks1: kurde co za robota !!
Co to za agencja.W jaki sposób koleżanka wyliczyła sobie to odszkodowanie.Mogłabyś podać jakies bardzie konkretne dane? Skoro sprawa wygrana,to bez obaw.