U mnie jutro święto Świetego Sebastiana (czerwona kartka), ale juz dzisiaj wybieram się na pokazy. Tutaj bardzo często coś świętują- ku mojemu zadowoleniu również, bo ja lubię jak sie coś dzieje. Zamiast opisu własnego wklejam opis tych obchodów, gdyby ewentualnie kogos to zainteresowało( tłumaczenie str.)Przez ponad tydzień, odbywa się wiele imprez.
Najbardziej popularnym wydarzeniem uroczystości jest festiwal w San Sebastian, który obchodzony jest 19 stycznia z ogniska i koncerty w różnych miejscach w centrum Palma.
W dniu 20 stycznia, dzień w San Sebastian, w godzinach porannych jest obchodzony w katedrze w San Sebastian uroczystej Mszy w południe odbywa się cały dzień jazda na rowerze i wieczorne ceremonii "Ciutat de Palma" odbędzie się ,
Correfoc jest parada "Dimonis" (demonów), w której setki fajerwerków są uruchomione. Część publiczna strony zebrane z Dimonis tańczyć i cieszyć fajerwerki. Ustawa ta kładzie kres festiwalu w San Sebastian.
San Sebastian (20 stycznia) został ogłoszony patronem Palma przez cudowny koniec plagi 1523 i 1524 roku, wraz z pojawieniem się na kości ramienia z San Sebastian
Od siebie pozdrawiam cieplutko całe Opiekunkowo