Na wyjeździe #31

18 stycznia 2016 20:20
magdzie

Musialam zjechac na 3 dni do domu,a babcia nie mogla sama zostac,wiec zalatwilam swoja kolezanke na tydzien czasu,bo nikomu sie nie oplaca jechac na 2 dni do pracy,ale opiekun prawny wyrazil zgode.Moze tez inaczej bo bylo to na gewerbe.Koszty podrozy w jedna strone dla mojej kolezanki pokrylam ja,w druga babcia.No coz musialam zjechac,wiec zobowiazana bylam do pokrycia kosztow.U Ciebie jesli babcia sama. nie moze zostac,poinformuj firme,ze musisz zjechac  zalatwia kogos,ale mysle,ze na minimum tydzien.

Dzięki bardzo za ofertę ;) Miło wiedzieć, ze w razie "W" można na kogoś liczyć :)
Nie będzie jednak potrzeby. Dogadałam się bez problemu. Mam się nie martwić tylko podać termin w jakim potrzebuję wyjechać trochę wczesniej. Zostanie PDP w alterheimie. Rodzina nie chce nikogo na zastępstwo.
Nawet proponowała mi córka PDP połączenie wyjazdu ze świętami, ale tutaj to zapewne bardzie o podwójną stawkę chodzi, a nie o moje uczucia rodzinne ;)
18 stycznia 2016 20:24 / 8 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

,,,,,,,,,,, mnie 4-rok leci,,,,,,,,::czerwieni sie:   bez,,,,

Niekarczowany las szybko zarasta , znaczy się tak dziewicza knieja się z niego robi . Pomyśl , że chociaż tracisz , ale jak dumna możesz być , możesz smialo mówić , żeś malo co a dziewica a takich dzisiaj mało , oj mało
18 stycznia 2016 20:43 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Superancka wnusia Alinko- usmiech Twój bez dwóch zdań :)

W moim przypadku to rodzice też się zastanawiali, po kim ze mnie jest taka zaraza i na jedną z babć zgonili :) A był z niej urwis, oj był :)

Z mojej babci też był wisus i podobno ja to po niej odziedziczyłam, a teraz  przeszło na moją wnusię. Wygląda na to, że przenosi się to w naszej rodzinie co drugie pokolenie. Biorąc pod uwagę wszystkie dostępne opcje nie wylosowała wcale najgorzej. Wyrośnie z niej na pewno dzielna kobieta.
18 stycznia 2016 20:58 / 8 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

,,,,,,,,,,, mnie 4-rok leci,,,,,,,,::czerwieni sie:   bez,,,,

Sportowe 
Fiku-miku
Zbawienne 
Dla jajników
I "mendopauza"
W odwrocie:)
Korzyści
Z niego
Krocie:)
Weź pod
Rozwagę
Zatem:)
Jak nie dziś
To latem:):):):)

18 stycznia 2016 21:00
Na wyjeździe #31- dyskusje4, dyskusje ...;)
18 stycznia 2016 21:50
Barbara niepowtarzalna

Niekarczowany las szybko zarasta , znaczy się tak dziewicza knieja się z niego robi . Pomyśl , że chociaż tracisz , ale jak dumna możesz być , możesz smialo mówić , żeś malo co a dziewica a takich dzisiaj mało , oj mało :-)

18 stycznia 2016 21:53 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Niekarczowany las szybko zarasta , znaczy się tak dziewicza knieja się z niego robi . Pomyśl , że chociaż tracisz , ale jak dumna możesz być , możesz smialo mówić , żeś malo co a dziewica a takich dzisiaj mało , oj mało :-)

a mowilem ze po strazakow trza dzwonic ! Raz - za mundurem panny sznurem a dwa to oni maja sprzet wyrabia,przetna wszystko
18 stycznia 2016 21:57 / 9 osobom podoba się ten post
kasia63

Sportowe 
Fiku-miku
Zbawienne 
Dla jajników
I "mendopauza"
W odwrocie:)
Korzyści
Z niego
Krocie:)
Weź pod
Rozwagę
Zatem:)
Jak nie dziś
To latem:):):):)

Może Latem,
może zimą,

szał ''jajników''
chyba minoł,

i nie śmiejcie
się, już proszę,

bo ja mam
to dawno w nosie
.
18 stycznia 2016 22:01
I nawet swoje namiary w profilu w tym celu podałaś. Co to za instytucja bez telefonu, e-maila czy Skypa nawet?
18 stycznia 2016 22:04
Ona_Lisa

Może Latem,
może zimą,

szał ''jajników''
chyba minoł,

i nie śmiejcie
się, już proszę,

bo ja mam
to dawno w nosie
:-).

,,,ą,,, tam miało byc
18 stycznia 2016 22:05 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

I nawet swoje namiary w profilu w tym celu podałaś. Co to za instytucja bez telefonu, e-maila czy Skypa nawet?

Informacje typu e-mail są widoczne dla "przyjaciół" / znajomych.
19 stycznia 2016 14:48 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie jutro święto Świetego Sebastiana (czerwona kartka), ale juz dzisiaj wybieram się na pokazy. Tutaj bardzo często coś świętują- ku mojemu zadowoleniu również, bo ja lubię jak sie coś dzieje. Zamiast opisu własnego wklejam opis tych obchodów, gdyby ewentualnie kogos to zainteresowało( tłumaczenie str.)Przez ponad tydzień, odbywa się wiele imprez.

Najbardziej popularnym wydarzeniem uroczystości jest festiwal w San Sebastian, który obchodzony jest 19 stycznia z ogniska i koncerty w różnych miejscach w centrum Palma.

W dniu 20 stycznia, dzień w San Sebastian, w godzinach porannych jest obchodzony w katedrze w San Sebastian uroczystej Mszy w południe odbywa się cały dzień jazda na rowerze i wieczorne ceremonii "Ciutat de Palma" odbędzie się ,

Correfoc jest parada "Dimonis" (demonów), w której setki fajerwerków są uruchomione. Część publiczna strony zebrane z Dimonis tańczyć i cieszyć fajerwerki. Ustawa ta kładzie kres festiwalu w San Sebastian.

San Sebastian (20 stycznia) został ogłoszony patronem Palma przez cudowny koniec plagi 1523 i 1524 roku, wraz z pojawieniem się na kości ramienia z San Sebastian
Od siebie pozdrawiam cieplutko całe Opiekunkowo
19 stycznia 2016 14:51 / 3 osobom podoba się ten post
No trochę się już zorganizowałam.Jak dotąd nie jest źle i tylko gdyby nie to wstawanie tak wcześnie było by spoko.
19 stycznia 2016 16:54 / 9 osobom podoba się ten post
Takie mam dziś widoki z okna
19 stycznia 2016 17:08 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Takie mam dziś widoki z okna

Czerwone niebo o zachodzie, zwiastuje silny wiatr,