Na wyjeździe #31

19 stycznia 2016 21:40 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Słuchajcie!!!
przed chwilą rozmawiałam z koleżanką pozwała jedną z agencji i wygrała!!!!!!!
Pojechała do dziadka a miała prace również przy babci,jak zaczęła się burzyć została wyrzucona z domu na ulice przez rodzinę-niemiecki koordynator kompletnie olał sprawę-nawet się u niej nie pojawił.
Zatrudniła adwokata i wygrała!!!! sprawa nawet nie trafiła do sądu,agencja zgodziła się na ugodę byle nie nagłaśniać całej sprawy--dostała odszkodowanie w wysokości 6miesięcznej wypłaty czyli ponad 6tyś euro!!!!!!
Niech szanowne agencje wiedzą że sprawiedliwość istnieje!!!!!!!!!!

Kasia nie podawaj nazwy agencji. Sprawa nie jest wygrana, bo sprawy nie było. Możesz mieć kłopoty a potrzebne Ci to ? Bardzo dobrze sie stało ,że dziewczyna dochodziła swoich należności i otrzymała je . Ale  jak sama wiesz jedna jaskółka nie czyni wiosny. A szkoda !!!!!!!
19 stycznia 2016 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
jeszcze 8 minut 27:23 dla naszych
19 stycznia 2016 21:57
Nie wierzę że któraś agencja zapłaciła 6 mies odszkodowanie,6 tys Euro sceptykiem jestem Sprawy nie było nic nie było.Ktoś szuka sensacji i tyle.
19 stycznia 2016 22:03 / 1 osobie podoba się ten post
Turo Targi Kielce(prawie) wygrał z Franuzami (mistrzem świata) 31 do 25
19 stycznia 2016 22:12 / 8 osobom podoba się ten post
Gdybym miała agencję wysyłającą do Niemiec opiekunki, zatrudniała je na 1/16 etatu, płacąc ZUS od kwoty 200 zł, a resztę w delegacjach,czyli pod przysłowiowym stołem, gdyby moje pracownice nie miały druku A1 i karty EKUZ, to gdybym dostała pismo od adwokata opiekunki z wezwaniem do zapłaty odszkodowania wraz z uzasadnieniem, to prędziutko zaproponowałabym ugode i w zębach zaniosłabym żądaną kwotę. Gdybym tego nie zrobiła, miałabym na karku ZUS, Urząd Skarbowy, Inspekcję Pracy, wreszcie Sąd i miałabym tyle kar do zapłacenia za nieprawidłowości w delegowaniu pracowników, w ich zatrudnianiu itd...., że długi moje w sensie naliczonych kar, spłacałyby jeszcze moje przyszłe prawnuki. Ja tymczasem musiałabym pójść do GS-u po sznurek. Jako zwykła opiekunka, gratuluję dziewczynie odwagi i przestrzegam firmy, żeby sobie nie myślały, że opiekunki to głupie gęsi. Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka!
19 stycznia 2016 22:22 / 2 osobom podoba się ten post
Może masz rację Doda.Bardzo bym chciała żebyś ją miała .Jak dla mnie,jednak jest to info typu jedna pani powiedziała drugiej pani.Brak konkretów a takich opowiastek w necie mnóstwo jest.
20 stycznia 2016 00:20
mleczko1

Kasia nie podawaj nazwy agencji. Sprawa nie jest wygrana, bo sprawy nie było. Możesz mieć kłopoty a potrzebne Ci to ? Bardzo dobrze sie stało ,że dziewczyna dochodziła swoich należności i otrzymała je . Ale  jak sama wiesz jedna jaskółka nie czyni wiosny. A szkoda !!!!!!!

Napewno nie podam nazwy agencji! Szlag mnie trafia bo właśnie mojego posta znalazłam na innych stronach dotyczących naszej pracy,jeśli ktoś robi kopiuj-wklej to niech zrobi to porządnie i wklei całego posta a nie to co mu się podoba!!! Ręce opadają.....
20 stycznia 2016 06:48 / 3 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Napewno nie podam nazwy agencji! Szlag mnie trafia bo właśnie mojego posta znalazłam na innych stronach dotyczących naszej pracy,jeśli ktoś robi kopiuj-wklej to niech zrobi to porządnie i wklei całego posta a nie to co mu się podoba!!! Ręce opadają.....

Tak , właśnie jest. Brak solidarności między opiekunkami , to wręcz skandaliczne. I nie tylko ręce opadaja ale i pięści się zaciskają To sa sensacje przerobione na własny uzytek. Trzym sie i nie zaglądaj na inne portale dla spokojności jak mówił Pawlak
20 stycznia 2016 09:14 / 2 osobom podoba się ten post
Byłam ostatnio w "REAL-U" zobaczyć co nowego w kwiatowym świecie. Weszłam to sie rozejrzałam . Stoja regały z towarami z Polski , Wloch , Rosji  itd. nasz jakis taki ubogi. Towary byle jak ułozone, nie wyeksponowane. Miernota , pare białych barszczy , ogorki kiszone w sloikach , galaretki i parę konserw. Opakowania brzydkie  - nie zachęca to do kupowania. A szkoda mamy tyle dobrej żywności.
20 stycznia 2016 09:34 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko1

Byłam ostatnio w "REAL-U" zobaczyć co nowego w kwiatowym świecie. Weszłam to sie rozejrzałam . Stoja regały z towarami z Polski , Wloch , Rosji  itd. nasz jakis taki ubogi. Towary byle jak ułozone, nie wyeksponowane. Miernota , pare białych barszczy , ogorki kiszone w sloikach , galaretki i parę konserw. Opakowania brzydkie  - nie zachęca to do kupowania. A szkoda mamy tyle dobrej żywności.

To też zależy od personelu sklepu.

Opisywałam kiedyś Edekę, gdzie (jak się potem zgadałam z jedną z kasjerek) kierownikiem był Polak z pochodzenia. 
Był tam spory, bogaty regał z polskimi spożywczymi artykułami i duża chłodnia z dobrymi polskimi wędlinami.

Dodam,że z innych krajów też były produkty,ale ta polska część najładniejsza
20 stycznia 2016 09:38 / 1 osobie podoba się ten post
W ,,moim" Realu jest jeden regał z ,,egzotycznymi" towarami :) Znalazłam tam majonez Winiary, przeterminowany jakieś 8 miesięcy. Innych polskich produktów nie stwierdziłam. Ogórki kiszone mam w woreczkach foliowych , takie jak polskie, choć niemieckie i kapustę kiszoną też. Ponadto sa w sezonie luzem kiszeniaki, koper, chrzan i mozna sobie samemu zrobić, oczywiscie jak ktoś lubi. Ja nie lubię
20 stycznia 2016 10:14 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

To też zależy od personelu sklepu.

Opisywałam kiedyś Edekę, gdzie (jak się potem zgadałam z jedną z kasjerek) kierownikiem był Polak z pochodzenia. 
Był tam spory, bogaty regał z polskimi spożywczymi artykułami i duża chłodnia z dobrymi polskimi wędlinami.

Dodam,że z innych krajów też były produkty,ale ta polska część najładniejsza :-)

Zgadzam sie z Toba Basiu. Tak powinno byc , że w pierwszej kolejności o swoje powinno się dbać. Wszyscy pracujemy na wizerunek naszego kraju bez względu na wykonywany zawod. 

20 stycznia 2016 10:38 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

zagladaj do REWE. Tam polskie produkty sa bardziej eksponowane.
Nie we wszystkich sklepach tej sieci co prawda,ale jak juz sa to i kielbase slaska mozna kupic.jest zywiecka itd
20 stycznia 2016 10:46 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

zagladaj do REWE. Tam polskie produkty sa bardziej eksponowane.
Nie we wszystkich sklepach tej sieci co prawda,ale jak juz sa to i kielbase slaska mozna kupic.jest zywiecka itd

A ja wczoraj szukalam tam polskiej wodki,no i nie bylo ,wiec tak jak piszesz nie we wszystkich maja polskie rzeczy,a szkoda.
20 stycznia 2016 10:51 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

A ja wczoraj szukalam tam polskiej wodki,no i nie bylo :-(,wiec tak jak piszesz nie we wszystkich maja polskie rzeczy,a szkoda.

polskiej wodki szukaj w dziale delikatesy gorna polka Zubrowka,Chopin