No bój sie Boga Basia przecież to mała dziewuszka jest,gąski jej sięgają do pasa:-)
Nie jest przereklamowana ty wiesz że to ponoć najczęściej całowana dziewczyna na świecie ?
No bój sie Boga Basia przecież to mała dziewuszka jest,gąski jej sięgają do pasa:-)
Nie jest przereklamowana ty wiesz że to ponoć najczęściej całowana dziewczyna na świecie ?
Ady to i ja wiem :-)....liznęło się trochę wiedzy na temat miasta , bo zawsze sprawdzam , gdzie jadę , co ciekawego można zobaczyć i takie tam jeszcze . Chociaż z tym " zobaczeniem " to przeważnie mam problem , bo po przybyciu na miejsce na chęciach się kończy , ale były ? były ! .....ino , że mi idzie o to , że mogli walnąc ją jako i dziewuszkę , ale tak z 5 metrów wysoką ......albo chociaż ze 2 ! .......a Ty jechała kiedyś przez Świebodzin ? ....no ! :-)
Mam takie pytanie do kolezanek i kolegów, ktorzy jeżdżą z Niemiec na wycieczki zagraniczne. Gdzie szukać i jak ogarnąc temat wizy, jesli taka jest konieczna, oraz gdzie znalezc najlepsze lasty. Szukam i szukam i jakos nic taniej niz z Polski znależć nie moge. Drożej , owszem. Wie ktoś coś na ten temat?
Nie wiem , czy Ci o takie akurat wycieczki z Niemiec biega , ale ja średnio raz na trzy miesiące na takowe właśnie jeżdżę , nawet mogę Ci zdradzić , że rejon tez jest Ci dobrze znany - kierunek Łódź ! ......to Ci dopiero są lasty .....O ! i bez wizy się obejdzie :-)
Tak, tak. Znam ten kierunek. Juz nawet mam rezerwację zrobioną za 2 tygodnie. Cały miesiąc będę się wylegiwać i to prawie darmo :-)
Jednakże , zeby mi całkiem dooopa nie przyrosła do kanapy to bym chciała gdzies ją ruszyć w inne, równie komfortowe miejsce. Ciągle słyszę, że z Niemiec to mozna za pół darmo wylegiwac sie na ciepłych plażach, no to chciałabym i ja. A co, co tam będę przepłacać i polskie biura dorabiac, tym bardziej, ze ciągle mnie one zawodzą. Powie ktoś, że jestem klient awanturujący się, ale to nie jest prawda. Chcę tylko za własne , ciezko zarobione pieniądze, miec pewnosc, ze bede mieszkac w hotelu, za który zapłaciłam, ze oferta bedzie zgodna z umową itd.... Z polskiego biura nie mam tej pewnosci, niestety, jak mówi mi moje doswiadczenie, wiec chce sprobowac z niemieckim biurem. Tym bardziej, że wszyscy mówią, że jest taniej. No jakos taniej nie mogę nic znaleźć. Moze źle szukam?
Mam takie pytanie do kolezanek i kolegów, ktorzy jeżdżą z Niemiec na wycieczki zagraniczne. Gdzie szukać i jak ogarnąc temat wizy, jesli taka jest konieczna, oraz gdzie znalezc najlepsze lasty. Szukam i szukam i jakos nic taniej niz z Polski znależć nie moge. Drożej , owszem. Wie ktoś coś na ten temat?
Witam w moim mieście, Chrystus jest w każdym zakątku Świebodzina i otacza Nas ramieniem:)
Byłam w tej okolicy na urlopie 3 lata temu. Pięknie jest:)
W imieniu mojej Koleżanki "od kijków" poszukuję lub może zna kto osobę, która wyszywa serwety haftem Riechelieu. No czego to sie nie robi dla koleżanek opiekunek :-)))
Ale na jutro umówiony jestem z kolegą opiekunem na piwo!!! Tak!! Znalazłem nowego kolegę sobie.I to całkiem blisko mnie pracuje. Wyhaczył mnie,jak szedłem z Pdp na spacer. Powiedział normalne Dzień Dobry :-)))
Idz do konsulatu czy ambasady danego państwa gdzie chcesz jechać, złóż wniosek , wbija Ci wizę w paszpot . Zapłacisz za znaczki i kwita. Dowiedz sie tylko w jakich godzinach jest przyjecie interesantów. Ja dostałam od reki, ale to pewnie uzaleznione jest w jakim kierunku jedziesz.
Widać, że pojęcia nie masz o co pytam, podobnie jak pojęcia nie masz o czym piszesz. Wizy, jesli juz sa wymagane dla Polaków i innych narodowości turystów, sa również do nabycia po przylocie , na lotnisku. Wszystko zalezy do jakiego kraju się udajemy i czy jest to wyjazd indywidualny czy grupowy.
Jak widzę, nie uzyskam odpowiedzi na zadane pytanie, gdzie i z jakim biurem tak tanio podrózuje się z Niemiec? Nie podrózujecie więc, czy o co chodzi?
Bo według mojego rozeznania, to wyjazd, który mnie satysfakcjonuje w sensie ilosci gwiazdek, all i takie tam inne, to taniej z Polski wychodzi. No to gdzie te tanie wyjazdy z Niemiec? Sam przelot, prywatna kwatera i stołówka w ;) MC Donaldzie???? No bo nie wiem o co chodzi! I żeby nie było, przeleciałam Grupona, przeleciałam wszystkie lasty z Niemiec i prawie ze wszystkich lotnisk, przejrzałam gazetkę reklamowa i NIE MA. Nie ma wyjazdów tańszych niz z Polski!!!!! Jeśli są , poprosze o link w celu zapoznania się oferta :-), lub inny namiar. Interesuje mnie wylot 14-19 luty na 7 dni , Al.inc