Na wyjeździe #31

22 stycznia 2016 21:27 / 14 osobom podoba się ten post
witajcie, melduję się na posterunku po dwóch miesiącach urlopu, gdzie odpoczynku był pierwszy tydzień jeszcze tutaj w Niemczech, a potem to już remont aż do świąt z przerwą na nie i zakończenie w Trzech Króli nastąpiło, ale pokoik za to mam marzenie, na poddaszu, z trzema oknami widoki na niebo że hej, jeszcze przed samym wyjazdem szpital zaliczyłam bo laryngolog, nie umiał mi zbadać krtani tradycyjną metodą i wysłał mnie na fiberoskopię, śmiał się że pierwszy raz do konsultacji musiał tak badać, teraz tutaj jestem na 5 tygodni a potem wracam do domku, żeby poddać się długo oczekiwanej i odwlekanej operacji tarczycy, witam Was jeszcze raz ciepło :)
22 stycznia 2016 22:43
Marta

No bój sie Boga Basia przecież to mała dziewuszka jest,gąski jej sięgają do pasa:-)
Nie jest przereklamowana ty wiesz że to ponoć najczęściej całowana dziewczyna na świecie ?

Ady to i ja wiem ....liznęło się trochę wiedzy na temat miasta , bo zawsze sprawdzam , gdzie jadę , co ciekawego można zobaczyć i takie tam jeszcze . Chociaż z tym " zobaczeniem " to przeważnie mam problem , bo po przybyciu na miejsce na chęciach się kończy , ale były ? były ! .....ino , że mi idzie o to , że mogli walnąc ją jako i dziewuszkę , ale tak z 5 metrów wysoką ......albo chociaż ze 2 ! .......a Ty jechała kiedyś przez Świebodzin ? ....no !
23 stycznia 2016 14:05 / 1 osobie podoba się ten post
Mam takie pytanie do kolezanek i kolegów, ktorzy jeżdżą z Niemiec na wycieczki zagraniczne. Gdzie szukać i jak ogarnąc temat wizy, jesli taka jest konieczna, oraz gdzie znalezc najlepsze lasty. Szukam i szukam i jakos nic taniej niz z Polski znależć nie moge. Drożej , owszem. Wie ktoś coś na ten temat?
23 stycznia 2016 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ady to i ja wiem :-)....liznęło się trochę wiedzy na temat miasta , bo zawsze sprawdzam , gdzie jadę , co ciekawego można zobaczyć i takie tam jeszcze . Chociaż z tym " zobaczeniem " to przeważnie mam problem , bo po przybyciu na miejsce na chęciach się kończy , ale były ? były ! .....ino , że mi idzie o to , że mogli walnąc ją jako i dziewuszkę , ale tak z 5 metrów wysoką ......albo chociaż ze 2 ! .......a Ty jechała kiedyś przez Świebodzin ? ....no ! :-)

23 stycznia 2016 14:19 / 4 osobom podoba się ten post
doda1961

Mam takie pytanie do kolezanek i kolegów, ktorzy jeżdżą z Niemiec na wycieczki zagraniczne. Gdzie szukać i jak ogarnąc temat wizy, jesli taka jest konieczna, oraz gdzie znalezc najlepsze lasty. Szukam i szukam i jakos nic taniej niz z Polski znależć nie moge. Drożej , owszem. Wie ktoś coś na ten temat?

Nie wiem , czy Ci o takie akurat wycieczki z Niemiec biega , ale ja średnio raz na trzy miesiące na takowe właśnie jeżdżę , nawet mogę Ci zdradzić , że rejon tez jest Ci dobrze znany - kierunek Łódź ! ......to Ci dopiero są lasty .....O ! i bez wizy się obejdzie
23 stycznia 2016 14:32 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Witam w moim mieście, Chrystus  jest w każdym zakątku Świebodzina i otacza Nas ramieniem:)
23 stycznia 2016 14:33 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Nie wiem , czy Ci o takie akurat wycieczki z Niemiec biega , ale ja średnio raz na trzy miesiące na takowe właśnie jeżdżę , nawet mogę Ci zdradzić , że rejon tez jest Ci dobrze znany - kierunek Łódź ! ......to Ci dopiero są lasty .....O ! i bez wizy się obejdzie :-)

Tak, tak. Znam ten kierunek. Juz nawet mam rezerwację zrobioną za 2 tygodnie. Cały miesiąc będę się wylegiwać i to prawie darmo
Jednakże , zeby mi całkiem dooopa nie przyrosła do kanapy to bym chciała gdzies ją ruszyć w inne, równie komfortowe miejsce. Ciągle słyszę, że z Niemiec to mozna za pół darmo wylegiwac sie na ciepłych plażach, no to chciałabym i ja. A co, co tam będę przepłacać i polskie biura dorabiac, tym bardziej, ze ciągle mnie one zawodzą. Powie ktoś, że jestem klient awanturujący się, ale to nie jest prawda. Chcę tylko za własne , ciezko zarobione pieniądze, miec pewnosc, ze bede mieszkac w hotelu, za który zapłaciłam, ze oferta bedzie zgodna z umową itd.... Z polskiego biura nie mam tej pewnosci, niestety, jak mówi mi moje doswiadczenie, wiec chce sprobowac z niemieckim biurem. Tym bardziej, że wszyscy mówią, że jest taniej. No jakos taniej nie mogę nic znaleźć. Moze źle szukam?
23 stycznia 2016 14:47
doda1961

Tak, tak. Znam ten kierunek. Juz nawet mam rezerwację zrobioną za 2 tygodnie. Cały miesiąc będę się wylegiwać i to prawie darmo :-)
Jednakże , zeby mi całkiem dooopa nie przyrosła do kanapy to bym chciała gdzies ją ruszyć w inne, równie komfortowe miejsce. Ciągle słyszę, że z Niemiec to mozna za pół darmo wylegiwac sie na ciepłych plażach, no to chciałabym i ja. A co, co tam będę przepłacać i polskie biura dorabiac, tym bardziej, ze ciągle mnie one zawodzą. Powie ktoś, że jestem klient awanturujący się, ale to nie jest prawda. Chcę tylko za własne , ciezko zarobione pieniądze, miec pewnosc, ze bede mieszkac w hotelu, za który zapłaciłam, ze oferta bedzie zgodna z umową itd.... Z polskiego biura nie mam tej pewnosci, niestety, jak mówi mi moje doswiadczenie, wiec chce sprobowac z niemieckim biurem. Tym bardziej, że wszyscy mówią, że jest taniej. No jakos taniej nie mogę nic znaleźć. Moze źle szukam?

Zobacz tu:

https://www.groupon.de/

Wspominałam też kiedyś o gazetkach z marketów, czy dodatkach TV. Tam też są oferty wyjazdów.
23 stycznia 2016 15:09 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Idz do konsulatu czy ambasady danego państwa gdzie  chcesz jechać, złóż  wniosek , wbija Ci wizę w paszpot  . Zapłacisz za znaczki i kwita. Dowiedz sie tylko w jakich godzinach jest przyjecie interesantów. Ja dostałam od reki, ale to pewnie uzaleznione jest w jakim kierunku jedziesz.
23 stycznia 2016 16:04
Ann1967

Witam w moim mieście, Chrystus  jest w każdym zakątku Świebodzina i otacza Nas ramieniem:)

Byłam w tej okolicy na urlopie 3 lata temu. Pięknie jest:)
23 stycznia 2016 16:13 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Byłam w tej okolicy na urlopie 3 lata temu. Pięknie jest:)

A gdzie Basiu byłaś dokładnie? Tak Nasza Ziemia Lubuska to drugie polskie Mazury, ja w obrębie 10 km mam-  10 czystych ,polodwocowych jeziorek, super   tereny na rower,  lasy z mnóstwem jesienią grzybów, wrzosowisk:)
23 stycznia 2016 18:32 / 5 osobom podoba się ten post
W imieniu mojej Koleżanki "od kijków" poszukuję lub może zna kto osobę, która wyszywa serwety haftem Riechelieu. No czego to sie nie robi dla koleżanek opiekunek ))
Ale na jutro umówiony jestem z kolegą opiekunem na piwo!!! Tak!! Znalazłem nowego kolegę sobie.I to całkiem blisko mnie pracuje. Wyhaczył mnie,jak szedłem z Pdp na spacer. Powiedział normalne Dzień Dobry ))
23 stycznia 2016 18:40
Knorr

W imieniu mojej Koleżanki "od kijków" poszukuję lub może zna kto osobę, która wyszywa serwety haftem Riechelieu. No czego to sie nie robi dla koleżanek opiekunek :-)))
Ale na jutro umówiony jestem z kolegą opiekunem na piwo!!! Tak!! Znalazłem nowego kolegę sobie.I to całkiem blisko mnie pracuje. Wyhaczył mnie,jak szedłem z Pdp na spacer. Powiedział normalne Dzień Dobry :-)))

he, he . Gdyby kobieta Cie wyhaczyła to by było cos
23 stycznia 2016 18:59 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Idz do konsulatu czy ambasady danego państwa gdzie  chcesz jechać, złóż  wniosek , wbija Ci wizę w paszpot  . Zapłacisz za znaczki i kwita. Dowiedz sie tylko w jakich godzinach jest przyjecie interesantów. Ja dostałam od reki, ale to pewnie uzaleznione jest w jakim kierunku jedziesz.

Widać, że pojęcia nie masz o co pytam, podobnie jak pojęcia nie masz o czym piszesz. Wizy, jesli juz sa wymagane dla Polaków i innych narodowości turystów, sa również  do nabycia po przylocie , na lotnisku. Wszystko zalezy do jakiego kraju się udajemy i czy jest to wyjazd indywidualny czy grupowy.
Jak widzę, nie uzyskam odpowiedzi na zadane pytanie, gdzie i z jakim biurem tak tanio podrózuje się z Niemiec? Nie podrózujecie więc, czy o co chodzi?
Bo według mojego rozeznania, to wyjazd, który mnie satysfakcjonuje w sensie ilosci gwiazdek, all i takie tam inne, to taniej z Polski wychodzi. No to gdzie te tanie wyjazdy z Niemiec? Sam przelot, prywatna kwatera i stołówka w ;) MC Donaldzie???? No bo nie wiem o co chodzi! I żeby nie było, przeleciałam Grupona, przeleciałam wszystkie lasty z Niemiec i prawie ze wszystkich lotnisk, przejrzałam gazetkę reklamowa i NIE MA. Nie ma wyjazdów tańszych niz z Polski!!!!! Jeśli są , poprosze o link w celu zapoznania się oferta , lub inny namiar. Interesuje mnie wylot 14-19 luty na 7 dni , Al.inc
23 stycznia 2016 19:03
doda1961

Widać, że pojęcia nie masz o co pytam, podobnie jak pojęcia nie masz o czym piszesz. Wizy, jesli juz sa wymagane dla Polaków i innych narodowości turystów, sa również  do nabycia po przylocie , na lotnisku. Wszystko zalezy do jakiego kraju się udajemy i czy jest to wyjazd indywidualny czy grupowy.
Jak widzę, nie uzyskam odpowiedzi na zadane pytanie, gdzie i z jakim biurem tak tanio podrózuje się z Niemiec? Nie podrózujecie więc, czy o co chodzi?
Bo według mojego rozeznania, to wyjazd, który mnie satysfakcjonuje w sensie ilosci gwiazdek, all i takie tam inne, to taniej z Polski wychodzi. No to gdzie te tanie wyjazdy z Niemiec? Sam przelot, prywatna kwatera i stołówka w ;) MC Donaldzie???? No bo nie wiem o co chodzi! I żeby nie było, przeleciałam Grupona, przeleciałam wszystkie lasty z Niemiec i prawie ze wszystkich lotnisk, przejrzałam gazetkę reklamowa i NIE MA. Nie ma wyjazdów tańszych niz z Polski!!!!! Jeśli są , poprosze o link w celu zapoznania się oferta :-), lub inny namiar. Interesuje mnie wylot 14-19 luty na 7 dni , Al.inc

Mam to samo. Nawet w biurze podróży tutejszym sam się pofatygowałem. I co? Nic! Drożej niż u nas.