Mam to samo. Nawet w biurze podróży tutejszym sam się pofatygowałem. I co? Nic! Drożej niż u nas.
Mam to samo. Nawet w biurze podróży tutejszym sam się pofatygowałem. I co? Nic! Drożej niż u nas.
Widać, że pojęcia nie masz o co pytam, podobnie jak pojęcia nie masz o czym piszesz. Wizy, jesli juz sa wymagane dla Polaków i innych narodowości turystów, sa również do nabycia po przylocie , na lotnisku. Wszystko zalezy do jakiego kraju się udajemy i czy jest to wyjazd indywidualny czy grupowy.
Jak widzę, nie uzyskam odpowiedzi na zadane pytanie, gdzie i z jakim biurem tak tanio podrózuje się z Niemiec? Nie podrózujecie więc, czy o co chodzi?
Bo według mojego rozeznania, to wyjazd, który mnie satysfakcjonuje w sensie ilosci gwiazdek, all i takie tam inne, to taniej z Polski wychodzi. No to gdzie te tanie wyjazdy z Niemiec? Sam przelot, prywatna kwatera i stołówka w ;) MC Donaldzie???? No bo nie wiem o co chodzi! I żeby nie było, przeleciałam Grupona, przeleciałam wszystkie lasty z Niemiec i prawie ze wszystkich lotnisk, przejrzałam gazetkę reklamowa i NIE MA. Nie ma wyjazdów tańszych niz z Polski!!!!! Jeśli są , poprosze o link w celu zapoznania się oferta :-), lub inny namiar. Interesuje mnie wylot 14-19 luty na 7 dni , Al.inc
:-) Nie traćmy nadzieji. Wysłałam meila do przyjaciela, który mieszkał w Berlinie jakiś czas i stamtąd podrózował. Przynajmniej tak mówił, a chyba mówił prawde, bo zdjęcia z egzotycznych podrózy oglądałam. Tyle tylko, ze te jego wyjazdy to czas mocno juz przeszły, a od tego czasu bardzo sie wszystko zmieniło. Ceny tez. Oczywiscie sa z Niemiec tanie wyjazdy do Turcji, ale tam oprócz Niemców w styczniu czy w lutym nikt nie lata, bo zimno. Są tanie wyjazdy, ale....na 4 dni :D :D :D :D w cenie 7-mio dniowego wyjazdu z Polski. All incl na Kanarach min 4 Sterne, czy w innym ciepłym zakątku świata, oprócz zapyziałego Egiptu to wydatek ponad 800 euro, no to sorry, ale z Polski jest duzo taniej. Pomijam juz fakt, że na lotnisko do Berlina czy innego niemieckiego miasta trzeba dojechać, zostawić auto na płatnym parkingu, albo zapłacic sporo za dojazd pociągiem. No mam rację, czy nie?
Widać, że pojęcia nie masz o co pytam, podobnie jak pojęcia nie masz o czym piszesz. Wizy, jesli juz sa wymagane dla Polaków i innych narodowości turystów, sa również do nabycia po przylocie , na lotnisku. Wszystko zalezy do jakiego kraju się udajemy i czy jest to wyjazd indywidualny czy grupowy.
Jak widzę, nie uzyskam odpowiedzi na zadane pytanie, gdzie i z jakim biurem tak tanio podrózuje się z Niemiec? Nie podrózujecie więc, czy o co chodzi?
Bo według mojego rozeznania, to wyjazd, który mnie satysfakcjonuje w sensie ilosci gwiazdek, all i takie tam inne, to taniej z Polski wychodzi. No to gdzie te tanie wyjazdy z Niemiec? Sam przelot, prywatna kwatera i stołówka w ;) MC Donaldzie???? No bo nie wiem o co chodzi! I żeby nie było, przeleciałam Grupona, przeleciałam wszystkie lasty z Niemiec i prawie ze wszystkich lotnisk, przejrzałam gazetkę reklamowa i NIE MA. Nie ma wyjazdów tańszych niz z Polski!!!!! Jeśli są , poprosze o link w celu zapoznania się oferta :-), lub inny namiar. Interesuje mnie wylot 14-19 luty na 7 dni , Al.inc
Skoro wszystko przeleciałaś to rozumiem,że masz najlepsze rozeznanie......więc nie bardzo rozumiem Twojego dalszego lamentu.
Ja ostatnio byłam na urlopie 3 lata temu.
Syn PDP-go mi w tym pomógł....ale tylko dlatego,że był w tym miejscu właśnie z biura podróży bo dostał ten wyjazd w prezencie urodzinowym.......i zadzwonił tam prywatnie.
Ja zawsze dzwoniłam do hoteli "osobiście".......jeśli znasz angielsi i niemiecki to problemu nie ma.
Linka na to też nie ma Doda,-szukaj miasta,potem hotelu w nim,wypożyczalni samochodów itp.
Może i nie mam . Ja leciałam na urlop to załatwiałam sobie wizę w Bernie. W taki sposob jak napisałam. Ale ty moze do Koziej Wolki to załatw sobie gdzie chcesz. A jak dojedziesz do i i jedna gwiazdka przybedzie dopiero sie ucieszą :-) :-) :-)
Jesli będę chciała lecieć prywatnie, to równie dobrze moge polecieć z Polski. Do Warszawy mam rzut beretem na lotnisko. Posługuje się sprawnie internetem, umiem zabukować bilet na samolot i zrobic rezerwację w hotelu, ale....... ja chcę lecieć z biurem podrózy, chcę żeby było luksusowo, zeby mi podawali i odstawiali jedzonko i picie, chcę wylegiwać się na plazy, chcę żeby mnie zabawiali animatorzy, chcę zeby mnie pokazano ciekawe miejsca i zawieziono tam, gdzie jest coś fajnego do zobaczenia. Niestety takie luksusy z Polski sa dostepne o wiele taniej niż z Niemiec. Więc chyba nadszedł czas, zeby oficjalnie ogłosić iż.....wyjazdy z Niemiec , na wypoczynek zorganizowany sa droższe niz z Polski. Upada więc kolejny mit, jak to lepiej z Niemiec wyjeżdzac. Pomijam juz fakt dojazdu do lotniska z Polski i innych kosztów, o których wspominałam. Tanie linie latają i u nas, no może rzeczywiscie z Berlina jest większy wybór ze tak powiem :-), ale idąc tym tokiem myslenia, to można sobie polecieć do Stansted pod Londynem i tam tez wylotów do ciepłych plaż multum. Do wyboru do koloru, a do Stansted mam samolod z Łodzi, czyli spod nosa. Rezerwacja hotelu to pikuś, no ale ........wyzywienie, napoje, trunki??? Wynajęcie samochodu ewentualnie??? No niby mozna, można również zabrać kabanosy, zółty ser, gorące kubki i stołować się w pokoju hotelowym, ale mnie nie o to chodzi. Prośbę więc mam, proszę nie siać propagandy, że z Niemiec wyjazdy na urlop są tańśze niż z Polski.:-):-):-)
Chociaz........Oman z Lipska jest tańszy niż z Polski (ten sam hotel, te same warunki), natomiast ponieważ jest to DDR i Lipsk, to bałabym się ryzykować. Zawsze może się zdarzyć, ze jakiś lotniskowy beton z DDR będzie chciał pokazac kto tu rządzi i samolot mogłby odlecieć beze mnie :-) Możecie mi wierzyć na słowo, a wiem co mówię :-):-)
jawohl Herr General !:-)
No to nie popisał się wrocławski organ wykonawczy władzy państwowej... :/
Jak już odpoczniesz i odeśpisz to melduj co Ci się trafiła za sztela. A tymczasem spokojnego snu!
A gdzie Basiu byłaś dokładnie? Tak Nasza Ziemia Lubuska to drugie polskie Mazury, ja w obrębie 10 km mam- 10 czystych ,polodwocowych jeziorek, super tereny na rower, lasy z mnóstwem jesienią grzybów, wrzosowisk:)
Właśnie zawsze jezdzilismy na Mazury bo uwielbiamy naturę i spokój a wtedy zrobiliśmy wyjątek.To była chyba Nowa Wioska nad jeziorem Goszcza.
wynajmowalismy domek od samej Soltyski, nota bene super babka, bardzo operatywna
:-) Nie traćmy nadzieji. Wysłałam meila do przyjaciela, który mieszkał w Berlinie jakiś czas i stamtąd podrózował. Przynajmniej tak mówił, a chyba mówił prawde, bo zdjęcia z egzotycznych podrózy oglądałam. Tyle tylko, ze te jego wyjazdy to czas mocno juz przeszły, a od tego czasu bardzo sie wszystko zmieniło. Ceny tez. Oczywiscie sa z Niemiec tanie wyjazdy do Turcji, ale tam oprócz Niemców w styczniu czy w lutym nikt nie lata, bo zimno. Są tanie wyjazdy, ale....na 4 dni :D :D :D :D w cenie 7-mio dniowego wyjazdu z Polski. All incl na Kanarach min 4 Sterne, czy w innym ciepłym zakątku świata, oprócz zapyziałego Egiptu to wydatek ponad 800 euro, no to sorry, ale z Polski jest duzo taniej. Pomijam juz fakt, że na lotnisko do Berlina czy innego niemieckiego miasta trzeba dojechać, zostawić auto na płatnym parkingu, albo zapłacic sporo za dojazd pociągiem. No mam rację, czy nie?