Wyłowione z sieci 3

08 stycznia 2017 22:21 / 4 osobom podoba się ten post
Zachęcam do oglądania, Robert Górski w najlepszej formie :)

08 stycznia 2017 22:36
Nie wiem czy to prawda ,w tej chwili mi wyskoczyło i do myślenia dało..... http://fakty.interia.pl/polska/news-rmf-nie-zyje-przemyslaw-walesa,nId,2334280
08 stycznia 2017 22:38
Onet tez podaje te informacje, wiec prawda.
09 stycznia 2017 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Nie wiem czy to prawda ,w tej chwili mi wyskoczyło i do myślenia dało..... http://fakty.interia.pl/polska/news-rmf-nie-zyje-przemyslaw-walesa,nId,2334280

Oczywiście szkoda człowieka,bo każde życie jest bezcenne.Tylko dlaczego zaraz taki szum ? Policja,prokurator,przesłuchania członków rodziny.
Umieraja setki ludzi dziennie i lekarze pogotowia stwierdzaja zgony.Na tym koniec.
To dramat rodziny a nie całego społeczenstwa. 
I żer dla pismaków 
09 stycznia 2017 11:21 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Oczywiście szkoda człowieka,bo każde życie jest bezcenne.Tylko dlaczego zaraz taki szum ? Policja,prokurator,przesłuchania członków rodziny.
Umieraja setki ludzi dziennie i lekarze pogotowia stwierdzaja zgony.Na tym koniec.
To dramat rodziny a nie całego społeczenstwa. 
I żer dla pismaków 

Orimku, szum dlatego chociazby, że to młody człowiek był. Jak zmarł mojej kolezanki brat w wieku 43 lat to tez taki ,,szum " był. Była policja i prokurator i przesłuchania, a synem prezydenta to on nie byl przeciez. Takie są po prostu procedury. Tutaj dodatkowo medialna osoba, syn prezydenta, no więc co się dziwisz? Tragedia dla rodziny, a dla pismaków ......radość :(
14 stycznia 2017 21:52 / 2 osobom podoba się ten post
Możecie mi to łopatologicznie objaśnić o co w tym biega i ile  to będzie kosztować?
http://biznes.interia.pl/finanse-osobiste/news/koniec-uzytkowania-wieczystego-czy-to-korzystne-dla,2455428,4141
14 stycznia 2017 22:09 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Możecie mi to łopatologicznie objaśnić o co w tym biega i ile  to będzie kosztować?
http://biznes.interia.pl/finanse-osobiste/news/koniec-uzytkowania-wieczystego-czy-to-korzystne-dla,2455428,4141

To dotyczy również mnie. W zeszłym roku usłyszałam o tym. Po powrocie do domu wybieram się (jeszcze nie wiem gdzie, ale się dowiem) zapytać o szczegóły.
14 stycznia 2017 22:14 / 2 osobom podoba się ten post
Ellax2

To dotyczy również mnie. W zeszłym roku usłyszałam o tym. Po powrocie do domu wybieram się (jeszcze nie wiem gdzie, ale się dowiem) zapytać o szczegóły.

Nic tylko wiatr w oczy. Zaś trzeba będzie bulić ciężko zarobiona krawicę 
14 stycznia 2017 22:16 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Nic tylko wiatr w oczy. Zaś trzeba będzie bulić ciężko zarobiona krawicę :klotnia:

To nic nowego.....kroją nas ze wszystkich stron.....
15 stycznia 2017 15:13 / 3 osobom podoba się ten post
http://www.expressbydgoski.pl/polska-i-swiat/a/ksiadz-do-wiernych-w-strzelcach-opolskich-wosp-zbiera-na-aborcje-i-eutanazje,11691916/

jak TO skomentować,cenzuralne słowa się nie nadają........a niecenzuralne oznaczają ,że zniżę się do poziomu tego pana....
15 stycznia 2017 15:53 / 4 osobom podoba się ten post
MeryKy

Nie da się Mery tego łopatologicznie wyjaśnić, bo ta informacja to z dupy jakby wzięta. Po pierwsze jest to projekt ustawy, więc jak mozna napisać, że obowiązuje od 1 stycznia 2017? Po drugie, te informacje to kompletnie chyba wyrwane z kontekstu i nieprawdziwe.
Załóżmy, że obywatel kupił 2 lata temu działkę od spółki Skarbu Panstwa. Zapłacił za nią 50 tyś zł. Oczywiscie jest to uzytkowanie wieczyste, na 99 Lat.
Organ podatkowy, natychmiast przyslał pismo, że jego zdaniem grunt ten warty jest 70 tyś zł i rąbnął opłate za użytkowanie wieczyste w kwocie 700 zł rocznie. Odwołanie do Wojewody nic nie dało. Teraz czytamy w tej publikacji, że obywatel , mocą ustawy nabędzie ten grunt na własnosc, ale ma przez 20 lat płacić 700 rocznie, czyli de facto zapłaci dodatkowo 14 tyś zł i tutaj jakby jest ok, bo nawet zyska. Co będzie jednak gdy po upływie 3 lat organ podatkowy zarząda 1500 zł rocznie? A że zażąda, to mogę obstawić w ciemno! A za kolejne 3 lata będzie to juz kwota 2500 zł rocznie. Tak nas będą doić!!!
Projekt ustawy, czy sama ustawa, jak zwykle pisana na kolanie, nieprzemyslana . Natomiast dziennikarzyna , ktory zamieścił ten artykuł, to na hundert procent absolwent gimnazjum , zaocznego liceum i korespondencyjnych studiów, przez internet. Jak więkoszść wspólczesnych dziennikarzy, niestety.
15 stycznia 2017 16:03
doda1961

Nie da się Mery tego łopatologicznie wyjaśnić, bo ta informacja to z dupy jakby wzięta. Po pierwsze jest to projekt ustawy, więc jak mozna napisać, że obowiązuje od 1 stycznia 2017? Po drugie, te informacje to kompletnie chyba wyrwane z kontekstu i nieprawdziwe.
Załóżmy, że obywatel kupił 2 lata temu działkę od spółki Skarbu Panstwa. Zapłacił za nią 50 tyś zł. Oczywiscie jest to uzytkowanie wieczyste, na 99 Lat.
Organ podatkowy, natychmiast przyslał pismo, że jego zdaniem grunt ten warty jest 70 tyś zł i rąbnął opłate za użytkowanie wieczyste w kwocie 700 zł rocznie. Odwołanie do Wojewody nic nie dało. Teraz czytamy w tej publikacji, że obywatel , mocą ustawy nabędzie ten grunt na własnosc, ale ma przez 20 lat płacić 700 rocznie, czyli de facto zapłaci dodatkowo 14 tyś zł i tutaj jakby jest ok, bo nawet zyska. Co będzie jednak gdy po upływie 3 lat organ podatkowy zarząda 1500 zł rocznie? A że zażąda, to mogę obstawić w ciemno! A za kolejne 3 lata będzie to juz kwota 2500 zł rocznie. Tak nas będą doić!!!
Projekt ustawy, czy sama ustawa, jak zwykle pisana na kolanie, nieprzemyslana . Natomiast dziennikarzyna , ktory zamieścił ten artykuł, to na hundert procent absolwent gimnazjum , zaocznego liceum i korespondencyjnych studiów, przez internet. Jak więkoszść wspólczesnych dziennikarzy, niestety.

Najlepiej będzie chyba zapłacić za 20 lat z góry jeżeli do tego dojdzie? 
15 stycznia 2017 16:18 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Oczywiście, że tak, tym bardziej ze przy wpłacie gotówką, proponowana bonifikata sięga 50%
Póki co , wyczytałam to:

Ustawa o przekształceniu udziałów w użytkowaniu wieczystym gruntów zabudowanych na cele mieszkaniowe w udziały we własności gruntów miała zacząć obowiązywać od stycznia 2017 r. Tymczasem rząd nie skierował jeszcze jej projektu do Sejmu. Prawdopodobnie termin wejścia w życie ustawy zostanie przesunięty o pół roku.
15 stycznia 2017 16:22 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Jesli na tym przykładzie, ktory zamiesciłam, realna wartość tego gruntu dzisiaj wynosi 70 tyś zł, a obywatel zapłacił 50 tyś zł, to róznicę trzeba odprowadzić do budzetu Skarbu Panstwa, ale pomniejszoną o dotychczasowe opłaty za uzytkowanie wieczyste. Jest na to specjalny wzór przeliczeniowy. Jeśli się okazę, że przekształcając musimy zapłacic jednak 20 tyś zł , to płacąć gotówką zapłacimy tylko 10 tyś zł. Wszystko zalezy od poziomu kompetencji Starostwa Powiatowego, czy tez Gminy. Jak zycie jednak pokazuje, pracują tam same betony! Wiem coś o tym.