A ja dzisiaj zegnam sie .............. do wieczora . Teraz wiem co to znaczy "latac jak z piórkiem w d.......... " latam , latam :-)
A ja dzisiaj zegnam sie .............. do wieczora . Teraz wiem co to znaczy "latac jak z piórkiem w d.......... " latam , latam :-)
Dokładnie! Trzymaj się zaleceń lekarza (jaki by nie był).
Tak sprawa niestety wygląda, my możemy tylko powiedzieć o tym co zaobserwowaliśmy.
Odnośnie lekarzy, to będąc na jednym miejscu trafiłam na dobrego medyka- tłumaczył krok po kroku działanie leków i skutki uboczne tychże. A gość miał niełatwe zadanie, bo rodzina chciała na nogi postawić dziadka po rozległym udarze mózgu i wywierała presję na lekarzu, żeby ten wypisał jakiś cudowny lek, który zasugerował im prywatnie specjalista.
Całe szczęście dotarł do nich jakoś, dobrane leki złagodziły dolegliwości dziadka, aczkolwiek cudownie nie ozdrowiał, a rodzina zrozumiała ,ze w stanie w jakim jest pacjent, to możliwe nie jest.
U mnie pralka pierze od rana całe łóżko mokre łącznie z kołdrą dobrze że miałam tą ceratę pod prześcieradłem jestem miesiąc a pierwszy raz to się mi przytrafiło tzn Pdp a co najdziwniejsze ona bardzo mało piję małą kawę rano do obiadu kilka łyków maślanki potem mała kawa i tyle zero wody nie mogę jej zmusić bo jeszcze głowa fit jak tak dalej pójdzie odwodni mi się i szpital ją czeka jutro będzie córka muszę z nią porozmawiać niech coś zrobią ja na siłe wody jej nie wleję mieliście takich mało pijących Pdp ?
Nie musi pić wody jak nie lubi. Spróbuj inne napoje serwować? Może kompot czy jakąś ulubioną herbatę? Jak lubi maślankę to może parę truskawek do tego zmiksuj, czy innego owoca? A może sok pomidorowy czy marchewkowy? Trzeba trafić w smak PDP?
U mnie pralka pierze od rana całe łóżko mokre łącznie z kołdrą dobrze że miałam tą ceratę pod prześcieradłem jestem miesiąc a pierwszy raz to się mi przytrafiło tzn Pdp a co najdziwniejsze ona bardzo mało piję małą kawę rano do obiadu kilka łyków maślanki potem mała kawa i tyle zero wody nie mogę jej zmusić bo jeszcze głowa fit jak tak dalej pójdzie odwodni mi się i szpital ją czeka jutro będzie córka muszę z nią porozmawiać niech coś zrobią ja na siłe wody jej nie wleję mieliście takich mało pijących Pdp ?
O to chodzi że nic nie chce żadnych soków herbatek też a powód będzie musiała częściej chodzic do WC już wczoraj była słaba nie chciała sie przejść przy rolatorku nogi jej się trzęsły syn był i widział zobaczymy co dziś na obiad robię ryz na mleku może to ją nawodni
A może po prostu nie chce im się pić,nie odczuwają pragnienia? Takaja jeśli łóżko takie przemoczone to pdp chyba dobrze nawodniona:-) Ten dziadek tutaj sam sięga po mineralną wypija jej 1,5 l dziennie.Ale miewałam też pdp którzy pili rano kawę, do obiadu szklankę soku i na wieczór filiżankę herbaty i czuli się dobrze.