Na wyjeździe #32

29 lutego 2016 18:22 / 6 osobom podoba się ten post
Mój PDP przyjmuję b dużo leków z rana 12 szt ,,,potem już mniej.......do tego ma jeszcze leki przy sobie i też zażywa czasami........wyniki krwi są fatalne od jekiegoś czasu ciągle robią badania.........wszystko w normie.....a wyniki złe....np wątrobowe...trzust....  Jutro ma jechać z nim opiekunka  niemka która mnie tu zwerboawała....do lekarza aby omówć sprawę leków..............dziwne trochę ,że do tej pory ją to nie interesowało.........zobaczymy czy to coś pomoże?????

Pamiętacie jak narzekałam na brak kontaktów z Polkami.....to teraz...mam czasami dość........no w sumie to fajne babki......tyle że ja do nich trochę za spokojna......... ale co się nasłucham to i radia nie trzeba...... Ale dzięki nim to ja mam jakiś cel w jeżdzeniu autem.....bez nich pewnie bym się leniwiła, a tak mam wesołe towarzystwo......
Wczoraj byłyśmy na kawie u tej nowej z miejscowości oddalonej od nas 15 km.......a dziś zabrałam ją do naszego Rhein Center......dzieczyna zachwycona......kupiła suuuuper suknię na wesele syna.......z koronki bordo z orseja za 40E....ona czarnulka......super jej pasowała
29 lutego 2016 19:50 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Kochana,ja od wczoraj spakowana:)Jeszcze tylko kosmetyki i parę drobiazgów-wypad 21.15:)

Kasiu życzę Ci szybkiej i bezpiecznej podróży do domciu 
01 marca 2016 10:04
kasia63

Kiedy tu przyjechałam w połowie stycznia przywiozłam śnieg a dziś to samo zrobiła zmienniczka:)Sypie od 15ej jak szalony-nie lubię takiej pogody na podróż:(Ale cieszę się powrotem.Zapach domowego rosołku poczułam przez telefon:):)Urlop -piękna rzecz:):):)

Chociaż nie przepadam za rosołkiem, to wiem o czym mówisz z tym zapachem domowego rosołku przez telefon - sama w takich chwilach mam ochotę na rosołek. 
01 marca 2016 11:30 / 3 osobom podoba się ten post
Ja sie "wyprztykam" tu bez reszty a w domu bedę jak mimoza. Qrcze co jest ze mna nie tak , tak  mam. Przed wyjazdem przez kilka dni  jestem tak podeksytowana , że fruwam. W miejscu nie moge usiedzieć. Ciągle czegoś szukam , piorę , prasuje ,układ , pakuje zeby po chwili przepakować. Tyle razy juz to przerabiałam i nie moge zapanować. Juz mam wszystko w głowie ułozone co w domu zrobię przez te 2 i1/2 dnia. Nie ma u mnie chyba , że..... Muszę to zrobić. A jest tego troche. Pierwsze w piatek  to(musze zdąrzyć) US. A potem to juz moje osobiste plany. Kazimierza muszę zaliczyć, bo to 4 marca . Matko , dlaczego ja nie moge sobie czegos odłozyc na jutro . Cierpie z tym moim charakterem a jak juz wszystko uda  mi sie zrobić ..............to potem analizuje i dochodze do wniosku , że mogłam zrobic lepiej , sprawniej . Niech to koń kopnie
01 marca 2016 11:56 / 5 osobom podoba się ten post
Ale się nakręciłam dzisiaj? Patrzę na kalendarz na drugi dzień z kolei czyli wg mnie wtorek i czekam na Fusspflege. Ale strona w kalendarzu zaczyna się od 1 marca czyli od wtorku? Co się nagłowiłam dlaczego się spóźnia? To niepodobne do Niemców? A tu proszę jeden dzień w plecy bo Fusspflege przychodzi jutro 
01 marca 2016 13:13
Czy ktoś z was miał do czynienia z tabletkami nasennymi Tavor???
01 marca 2016 13:20
kasiachodziez

https://portal.abczdrowie.pl/pytania/bezsennosc-po-zazyciu-leku-tavor poczytajciekae rzeczy
01 marca 2016 13:25 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

https://portal.abczdrowie.pl/pytania/bezsennosc-po-zazyciu-leku-tavor poczytajciekae rzeczy

Mnie interesuje czy ktoś tutaj miał doczynienia z tym czymś? moja PDP to dostała na spanie i utknęłam co robić-wiem że to silny lek i przy większej dawce można zasnąć na wieki.
01 marca 2016 13:59 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Mnie interesuje czy ktoś tutaj miał doczynienia z tym czymś? moja PDP to dostała na spanie i utknęłam co robić-wiem że to silny lek i przy większej dawce można zasnąć na wieki.

Trzymać się określonej dawki, a nie kombinować że im więcej połknę, tym lepiej. Każdy lek ma skutki uboczne i trzeba się z nimi liczyć.
01 marca 2016 14:46
kasiachodziez

Zaczełam uzupełniac wiadomości o tym specyfiku . Nie spotkałam sie z nim w praktyce ale czytam ..... https://portal.abczdrowie.pl/pytania/bezsennosc-po-zazyciu-leku-tavor                                                                         Nie da rady na zielono , przykro mi

01 marca 2016 14:49 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Ja sie "wyprztykam" tu bez reszty a w domu bedę jak mimoza. Qrcze co jest ze mna nie tak , tak  mam. Przed wyjazdem przez kilka dni  jestem tak podeksytowana , że fruwam. W miejscu nie moge usiedzieć. Ciągle czegoś szukam , piorę , prasuje ,układ , pakuje zeby po chwili przepakować. Tyle razy juz to przerabiałam i nie moge zapanować. Juz mam wszystko w głowie ułozone co w domu zrobię przez te 2 i1/2 dnia. Nie ma u mnie chyba , że..... :-) Muszę to zrobić. A jest tego troche. Pierwsze w piatek  to(musze zdąrzyć) US. A potem to juz moje osobiste plany. Kazimierza muszę zaliczyć, bo to 4 marca . Matko , dlaczego ja nie moge sobie czegos odłozyc na jutro . Cierpie z tym moim charakterem a jak juz wszystko uda  mi sie zrobić ..............to potem analizuje i dochodze do wniosku , że mogłam zrobic lepiej , sprawniej . Niech to koń kopnie :-)

Ja bym zaczela od zaliczenia Kazimierza.
01 marca 2016 14:52 / 1 osobie podoba się ten post
ewelincia

Tez potrafie liczyć
01 marca 2016 14:57
kasiachodziez

Kasia podalam linka wejdz tam . Mozesz zadac pytanie i dostaniesz odpowiedz. Nic nie sugeruję, ale lepiej więcej wiedzieć niz mniej
01 marca 2016 15:08 / 2 osobom podoba się ten post
opiekun_Janusz

Trzymać się określonej dawki, a nie kombinować że im więcej połknę, tym lepiej. Każdy lek ma skutki uboczne i trzeba się z nimi liczyć.

Nie mam zamiaru kombinować z tabletkami! Tylko że lekarz przepisując te tabletki miał obawy czy po jednej tabletce PDP się obudzi-mam spróbować usłyszałam! i bądź tu mądry.
01 marca 2016 15:13 / 1 osobie podoba się ten post
ewelincia

Tak ma na imię?