Na wyjeździe #32

27 kwietnia 2016 16:47 / 5 osobom podoba się ten post
230/150...nie dziwie sie,ze nie pojechal na noc do paniusi.Z takim cisnieniem strach jest pierdnac a co dopiero...
27 kwietnia 2016 16:48 / 1 osobie podoba się ten post
espana69

230/150...nie dziwie sie,ze nie pojechal na noc do paniusi.Z takim cisnieniem strach jest pierdnac a co dopiero...

,,,,, ha, haa
27 kwietnia 2016 17:01
wichurra2

Rammstein ma chyba 6 i 7 lipca koncerty w Berlinie. Myślę nad nimi.

odpada - pracuje 
27 kwietnia 2016 17:03
doda1961

Dzięki Ci dobra kobieto, bom sie naszukała i jak zwykle znaleźć nie mogłam :-)
Z kijków juz wróciłam, maszerowałam szybkim tempem 45 minut  i co sie okazało????

Podczas 45 minut spaceru spalisz tyle samo kalorii jak podczas: ?

10 minut bardzo szybkiego biegania (15km/h)
15 minut pływania stylem klasycznym szybko
39 minut jazdy na rowerze (11-15km/h)
5 godzin i 15 minut leżenia

Zastanawiam się nad tą ostatnią opcją , wydaje się być bardzo przyjemna :-)

przesun sie kawaleczek - bedzie razniej 
27 kwietnia 2016 17:09
ORIM

przesun sie kawaleczek - bedzie razniej :-)

Chętnie , tylko coś nam się terminy nie zgrywają Mieliśmy piwo pić w lipcu, a tu czytam, że Ty w pracy będziesz, no to jak to ma właściwie być?
27 kwietnia 2016 17:14
doda1961

Chętnie :-), tylko coś nam się terminy nie zgrywają :-) Mieliśmy piwo pić w lipcu, a tu czytam, że Ty w pracy będziesz, no to jak to ma właściwie być?:brak wiary:

piwo trzeciego a koncert jest osmego .
To ile ty tego piwa chcesz wypic 
27 kwietnia 2016 17:16
ORIM

piwo trzeciego a koncert jest osmego .
To ile ty tego piwa chcesz wypic :-)

No jeśli z noclegiem to .......kilka.......naście
27 kwietnia 2016 17:26 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

No jeśli z noclegiem to .......kilka.......naście :-):-):-)

kilkanasie bezalkoholowych ???? Bo na takie sie umawialismy.Matko !!! Nie dam rady
27 kwietnia 2016 17:34 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

kilkanasie bezalkoholowych ???? Bo na takie sie umawialismy.Matko !!! Nie dam rady :lol3:

Będę Cię wspierać
27 kwietnia 2016 20:34 / 6 osobom podoba się ten post
Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych. Na liczniku tylko 3 tyg, to i humor się poprawił. Nie przepadam za niemieckim kinem, ale dziś dałam się namówić pdp na film. Uruchomiłam dvd i obejrzałyśmy "Honig im Kopf". Kto nie widział, gorąco polecam. Tym bardziej, że tematyka trochę powiązana z naszym zawodem. Na długo zostanie mi w głowie.
27 kwietnia 2016 20:44
He he,nie da rady:)Bac się nie bałam tylko nie mogłam zrozumieć skąd auto się w garażu wzięło:):):):):)hi hi hi Tym bardziej ,że panna tez nie wiedziała co się z samochodem stało:)
27 kwietnia 2016 21:08 / 2 osobom podoba się ten post
A gdzi tam ,wcale sie nie nudzę:)Dzień mi leci nie wiem kiedy:)hi hi Jutro zmiana kolezanek:)Agulek jedzie ,przyjeżdża nowa dziewczyna i do 9ego myk smyk i minie:)Na wtorek sie z Magda umówiłam jak pogoda sie poprawi oczywiscie.Jeszcze Lilke muszę zaatakować o spotkanie bo cosik zamilkło dziewczę:)I ani się obejrzę w autokarze będę:)
27 kwietnia 2016 21:58 / 2 osobom podoba się ten post
pH wody
Jednym z najważniejszych parametrów wody, jest jej pH. W Polsce często nawet nie jest on uwzględniany na etykietach, a ma fundamentalne znaczenie. To odczyn decyduje czy wypita woda zneutralizuje kwasy i będzie poważnym narzędziem w przywracaniu równowagi w naszym organizmie, czy też jeszcze bardziej go zakwasi. (Poniżej 7 to odczyn kwasotwórczy, 7 to odczyn obojętny, a powyżej 7 to odczyn zasadotwórczy). Niestety okazuje się, że część wód dostępnych w Polsce jest kwasotwórcza, ma za niskie pH. Odczyn poszczególnych narządów w naszym ciele jest różny, ale najbardziej miarodajna jest krew – jej najzdrowsze pH to 7,36. Woda jaką spożywamy na co dzień powinna mieć pH o wartości przynajmniej 7.4, a najlepiej – pomiędzy 8.0 a 9.5.

Wkleiłam tylko fragment o ph wody bo artykuł strasznie długi:)Czyli jak ma ok.9ph to dobra jest ,tylko nasze organizmy do takiej pewno nieprzyzwyczajone.Moja studzienna w domu ma ph 7/badana!/pijemy z kranu i jest ok.Ale jak we Wro mieszkałam to tez kranówke piłam-widac mi nie szkodzi:)
27 kwietnia 2016 23:36
Potrzebuję porady,bo ja jakby mało techniczna jestem.Mameńce mojej właśnie padł telewizor i zamierzam jej zakupić nowy.I mam problem,wynikajacy z mojej niewiedzy.
Przeglądałam strony w sklepach i już wiem,że tv musi mieć wbudowane coś tam do odbioru telewizji kablowej-DVB-C chyba się to nazywa.Czy jak kupię telewizor z takim czymś,to wystarczy go podłączyć i będzie działał,czy jeszcze coś muszę mieć?
Po prostu niech ktoś mi powie,czy jak kupie telewizor,powtyka się wszystkie kable(a skąd mam wiedzieć,czy te moje pasują do telewizora nowego-jak to jest?)to on będzie odbierał telewizje kablową?
Proszę się nie dziwić,że o takie głupie cos pytam,ale np. dzisiaj nie udało mi się włączyć podopiecznemu filmu do oglądania,choc miałam instrukcje rozpisana krok po kroku.Takiego pecha mam,taka nieudolna technicznie jestem i taka już umrę.
Troche was tu jeszcze jest na forum-zna się kto na tym?Plisss.
27 kwietnia 2016 23:51
Impala

Potrzebuję porady,bo ja jakby mało techniczna jestem.Mameńce mojej właśnie padł telewizor i zamierzam jej zakupić nowy.I mam problem,wynikajacy z mojej niewiedzy.
Przeglądałam strony w sklepach i już wiem,że tv musi mieć wbudowane coś tam do odbioru telewizji kablowej-DVB-C chyba się to nazywa.Czy jak kupię telewizor z takim czymś,to wystarczy go podłączyć i będzie działał,czy jeszcze coś muszę mieć?
Po prostu niech ktoś mi powie,czy jak kupie telewizor,powtyka się wszystkie kable(a skąd mam wiedzieć,czy te moje pasują do telewizora nowego-jak to jest?)to on będzie odbierał telewizje kablową?
Proszę się nie dziwić,że o takie głupie cos pytam,ale np. dzisiaj nie udało mi się włączyć podopiecznemu filmu do oglądania,choc miałam instrukcje rozpisana krok po kroku.Takiego pecha mam,taka nieudolna technicznie jestem i taka już umrę.
Troche was tu jeszcze jest na forum-zna się kto na tym?Plisss.

DVB-T-najnowsze telewizory maja wbudowany tak system,że nie potrzeba oddzielnego dekodera do tego/jak trzeba to drogi nie jest/Zapytaj w sklepie czy będzie potrzebny.Do TV z tym systemem wystarczy normalna antena,nie trzeba talerza:)Nasz TV ma ok 7lat wiec dekoder musił być kupiony .Najlepiej jak będziesz sprawdzac to niech przy tobie w sklepie uruchomia tv .I poczytaj jeszcze tu:)

http://telewizja-cyfrowa.com/naziemna-telewizja-cyfrowa-dvb-t/