Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

07 marca 2016 09:36 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zrobię gołąbki . Dawno nie jadłam , a uwielbiam .
07 marca 2016 10:47
Oooo też muszę zrobić.Ale nie dzisiaj Do tego wenę trzeba mieć
07 marca 2016 10:53 / 3 osobom podoba się ten post
Bigos -  gotował się kilka dni, czas go napocząć
07 marca 2016 10:55 / 2 osobom podoba się ten post
Warzywa w cieście francuskim
07 marca 2016 10:59 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś zupa szparagowa.
Ale nie z torebki:fuckyou2: dzięki Bogu tylko z mrożonych szparagów.
A do tego budyń z owocami.
07 marca 2016 12:40 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

Bigos -  gotował się kilka dni, czas go napocząć :-)

Plusik dla Ciebie - też zrobię bigos, ale na szybkości. Wszystkie składniki pod ręką, nie muszę do sklepu specjalnie lecieć. 
07 marca 2016 12:44 / 7 osobom podoba się ten post
Dorsz panierowany, sałatka z fasolki szparagowej i ziemniaki:)
07 marca 2016 14:43 / 2 osobom podoba się ten post
Pieczeń z indyka i ziemniaki.
07 marca 2016 15:41 / 3 osobom podoba się ten post
Mirka Dz

Plusik dla Ciebie - też zrobię bigos, ale na szybkości. Wszystkie składniki pod ręką, nie muszę do sklepu specjalnie lecieć. :niech zyje:

Dzięki za plusik - naprawdę fajny wyszedł
Ale wg mnie połowa sukcesu, albo i więcej to dobra kapusta kwaszona
07 marca 2016 19:39 / 1 osobie podoba się ten post
Schabowy +ziemniaki
08 marca 2016 09:00 / 2 osobom podoba się ten post
Makaron sos pomidorowy cos na deser ( jeszcze nie wiem co ) . Ale jeszcze mam czas. Może menu sie zmieni
08 marca 2016 09:26 / 8 osobom podoba się ten post
Pomidorowa na prawdziwym rosole , makaron .....tylko pomidorową zaprawić , bo rosół miałam zamrożony a kluchy wczoraj były z sosem - ugotowałam ich tyle , że pięcioosobowa rodzina by się najadła ....sie myśli , sie nie przepracowuje człowiek ....życie jest zbyt piękne, żeby je przy garach w kuchni spędzać - idę na papieroska - mam czas:pomponiara:
08 marca 2016 09:57 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa z soczewicy z wkładką kielbasiano- boczkowa.
08 marca 2016 10:41 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś niemieckiej kuchni ciąg dalszy a mianowicie :gotuje saure Bohne z peklowanym świeżym boczkiem i do tego piure z ziemniaczków z koperkiem.
Tymrazem fasolka z paczki , co za okropny zapach i smak octowy. Nie wiem czym oni się tak zachwycają.
Musze to jakos dosmaczyć poswojemu, bo w tej postaci w smaku okropne.
Może da się jakoś zjeść.
08 marca 2016 11:07 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj także puree ziemniaczane ze sznyclami .