Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

05 marca 2016 10:44 / 4 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane z Apffelmusem dla Pdp a ja zjem same, tak jak lubię:)
05 marca 2016 10:52 / 6 osobom podoba się ten post
Dziś sobota więc co by sie nie napracować a coś" pożywnego " i "zdrowego"zjeść na obiadek zrobię naleśniki z truskawkami z zamrażarki.
A żeby nie było , że mam totalnego lenia dziś to pieke ciasto marmurkowe z wiśniami.Będzie do kawki.
Jakoś te dołującą pogodę i atmosfere trzeba sobie osłodzić.
Tak więc dziś słodkościowy dzien.
05 marca 2016 11:08
mzap88

Pizza z szynka dla babki.
Ja mam z pieczarkami.
Ale mi pasują takie obiadki

Zamawiana czy robiona przez Ciebie  
Tez bym sobie zjadla ,ale taka zamowiona 
05 marca 2016 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Zamawiana :-) czy robiona przez Ciebie :-) 
Tez bym sobie zjadla ,ale taka zamowiona :-(

Mrożona ....Co Ty -taka z dostawy to już za wysokie progi....Na szczęście ta z dr Oetkera daje rade ps. Nie nie piekę tu takich frykasow.  W domu co innego

05 marca 2016 11:19 / 3 osobom podoba się ten post
Zupa fasolowa z boczkiem:)
05 marca 2016 11:23 / 4 osobom podoba się ten post
Sznycel z indyka. bez panierki z bananem...kartofelki podsmażane w łupinkach.....roszpunka z pomidorkami koktajlowymi.....sok pomarańczowy....świeży.....
05 marca 2016 13:16 / 3 osobom podoba się ten post
Zupa jarzynowa z makaronem i ziemniakami na żeberku. Na deser ryż ze śmietaną i cynamonem.Jutro u Wnuczki obiad
05 marca 2016 14:00
anerik

Sznycel z indyka. bez panierki z bananem...kartofelki podsmażane w łupinkach.....roszpunka z pomidorkami koktajlowymi.....sok pomarańczowy....świeży.....

A ten banan to w jakim sęsie.
05 marca 2016 14:38 / 5 osobom podoba się ten post
Zupa z czerwonej soczewicy,gulasz,ziemniory,rzymska z super sosem a na deser kruche z makiem.
Od tych deserow to dupsko mam jak szafa3-drzwiowa.Otwarta!
05 marca 2016 14:45 / 2 osobom podoba się ten post
Kotlety mielone, ziemniaki, brukselka, sok pomaranczowy
05 marca 2016 15:29 / 1 osobie podoba się ten post
Witam poobiadkowo. A ja się wysiliłem dziś ...Bockwurst gotowany,ziemniaki i sałata w postaci roszponki (to dla dziadka,bo tak sobie zażyczył), a ja rybę smażoną z aldika. Mój podopieczny ma wiele "dziwnych" kompozycji obiadowych.Parówki to ja jem na ciepło, na śniadanie albo kolację i z pieczywem,ale nigdy nie na obiad z ziemniakami.Ciekawe,czy Wasi PDP także miewają dziwne jadłospisy?
05 marca 2016 16:21
Popularne w Niemczech jest jedzenie kiełbasy(np. białej w Monachium) odgrzewanej na patelni i do tego ziemniaki + surówka, znane mi są ich kiełbaski z bułką( nic nadzwyczajnego, ale się tym zajadają - górna Bawaria), które można
np. kupić w takich budkach( u nas jemy hod- dogi, tam jedzą kiełbaskę z bułką).
05 marca 2016 16:50 / 5 osobom podoba się ten post
Już ugotowane i zjedzone: filet z łososia z patelni  + ziemniaki tłuczone z odrobiną masła (i czosnku !) + surówka z kwaszonej kapusty z marchewką, cebulką i jabłkiem z przyprawami. Ja popiłam maślanką, synkowie wodą. Bardzo smacznie było  
Prawie jak.....TOP CHEF
05 marca 2016 17:12 / 2 osobom podoba się ten post
lonia61

A ten banan to w jakim sęsie.:fastfood:

wpierw usmazyłam sznycle, a potem połówki banana i ułozyłam je  na sznyclu i 2 min do piecyka posypałam cynamonem lekko...........mięsa nie solę....wtedy jest miękkie i soczyste........
05 marca 2016 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Już ugotowane i zjedzone: filet z łososia z patelni  + ziemniaki tłuczone z odrobiną masła (i czosnku !) + surówka z kwaszonej kapusty z marchewką, cebulką i jabłkiem z przyprawami. Ja popiłam maślanką, synkowie wodą. Bardzo smacznie było :tanczy: 
Prawie jak.....TOP CHEF :lol3:

jaką maślankę kupujesz ???
Bardzo zdrowe....