Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

05 marca 2016 17:16 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

jaką maślankę kupujesz ???
Bardzo zdrowe....

Dzięki Kupuję w Biedronce (w butelce). Bo jeszcze w domu jestem.
05 marca 2016 18:09 / 2 osobom podoba się ten post
anerik

wpierw usmazyłam sznycle, a potem połówki banana i ułozyłam je  na sznyclu i 2 min do piecyka posypałam cynamonem lekko...........mięsa nie solę....wtedy jest miękkie i soczyste........

No tego to jeszcze nie jadłam
Połączenie mięska z bananem brzmi ciekawie.
Wyprubuje w domku, tutaj nie można eksperymentować.
Jej Wysokość to najlepiej jada zupki z paczki bo to taki pełnowartościowy posiłek i do  tego tani.
Można zaoszczędzić na prądzie  i wogóle.
a rodzinka tutaj nalezy do takich co to o jeden cent będą sie wykłucać.
05 marca 2016 18:37 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie gołąbki w sosie pomidorowym nawet synowej podrzuciłam coś w rodzaju wdzięczności za podwózkę do kuzynki :)a jeszcze mi zostały zamrożone będzie na przyszły przyszły tydzień :)
05 marca 2016 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

U mnie gołąbki w sosie pomidorowym nawet synowej podrzuciłam coś w rodzaju wdzięczności za podwózkę do kuzynki :)a jeszcze mi zostały zamrożone będzie na przyszły przyszły tydzień :)

I to się nazywa wdzięczność teściowej w stosunku do synowej - bezcenna.
05 marca 2016 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
lonia61

I to się nazywa wdzięczność:brawo1: teściowej w stosunku do synowej - bezcenna.:przytula:

Dziś dzień teściowej to się postarałaś:)
05 marca 2016 18:58
poznanianka1

Dziś dzień teściowej to się postarałaś:)

Nawet nie wiedziałąm , że dziś jest święto teściowych.
A więc wszystkim  teściowym życzę wszystkiego najlepszego.
05 marca 2016 20:04 / 3 osobom podoba się ten post
lonia61

I to się nazywa wdzięczność:brawo1: teściowej w stosunku do synowej - bezcenna.:przytula:

Na drugi raz muszę bardziej precezyjniej pisać jestem w DE a synowa mojej Pdp nie lubią się ale synowa do mnie przychodzi świeże mleczko przynosi gazetki razem jeździmy na zakupy ostatnio zawiozła mnie do kuzynki poczekała az się nagadamy i przywiozła dlatego podrzuciłam jej gołabki :) dzień teściowej będę dopiero obchodziła w 2018 roku ale 2017 będę świętować Dzień Babci
05 marca 2016 21:02 / 8 osobom podoba się ten post
Dzisiaj na obiad ugotowałam ( własnoręcznie , nie z papierka ! ) zupę-krem z zielonego groszku i upiekłam groszek ptysiowy do tego . Ciasta zrobiłam ciut za dużo to na następnych blachach upiekłam duże ptysie , później przekroiłam i nadziewałam bitą śmietaną....na sztywniutko ! o matuchno jak pyszota i zupa - krem z groszkiem ptysiowym i ptysie na zakąchę do kawy .....kuźwa , chyba nie schudnę tutaj
05 marca 2016 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

Na drugi raz muszę bardziej precezyjniej pisać jestem w DE a synowa mojej Pdp nie lubią się ale synowa do mnie przychodzi świeże mleczko przynosi gazetki razem jeździmy na zakupy ostatnio zawiozła mnie do kuzynki poczekała az się nagadamy i przywiozła dlatego podrzuciłam jej gołabki :) dzień teściowej będę dopiero obchodziła w 2018 roku ale 2017 będę świętować Dzień Babci :tanczy:

Czyli wsółbratasz sie z "wrogiem" Babuszki.
Tym bardziej podziękowanie w postaci pysznych gołąbków jak najbardziej się należy.
Jak by nie patrzeć wszystko jeszcze przed tobą.
06 marca 2016 10:10 / 2 osobom podoba się ten post
Gulasz z pieczarkami,pyry:) i kapusta czerwona.
06 marca 2016 10:15 / 1 osobie podoba się ten post
Kartoflane krokiety mielone w sosie pomidorowym sałata z jogurtowym dressingiem
06 marca 2016 10:46 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś polska kuchnia czyli ja serwuje medaliony w sosie z ziemniaczkamiz koperkiem i do tego czerwona kapustka z jabłuszkiem.
Ale musi taż być coś typowo niemieckiego więc ugotowałam wedle życzenia Babuszki zupe z paczuszki czyli Grunkern Cremesupe.
Mam nadzieję , że Pani posmakuje.
Dzięki Bogu już ostatni tydzień tego i do domku.
To jedzenie z paczek , przeterminowane z zamrażarki itd już mi bokiem wychodzi .
06 marca 2016 10:49 / 8 osobom podoba się ten post
Dzisiaj bąki zbijam.Do restauracji mam zaproszenie.Pożegnalny obiad.
06 marca 2016 10:51 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Dzisiaj bąki zbijam.Do restauracji mam zaproszenie.Pożegnalny obiad.

Ale masz fajowo 
Ja dzis losos dwa male fileciki ,sosik ziemniak i warzywo ,tylko nie wiem jeszcze jakie,kapusta,salata odpada 
06 marca 2016 11:06 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie dziś indyk taki kawałek mięsa ok 1,5kg wczoraj to przyprawiłam całą noc leżało w lodówce a dziś obłożyłam boczkiem i do gorącego piekarnika do tego będzie sałata ze śmietaną :)jogurt maślanka :) do kawy o 15 synalek przyjdzie muffiny i ciastka gotowce z Aldika :)