Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

11 marca 2016 11:44 / 1 osobie podoba się ten post
jolars

a polewka z czego?

Polewka z plackow  
11 marca 2016 11:46 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Polewka z plackow  :-)

no, to już biegnę
11 marca 2016 12:35 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj gotuję rybkę (sola) z warzywkami.
11 marca 2016 12:48 / 5 osobom podoba się ten post
anerik

Zupa pomidorowa i łósoś w śmietanie z makaronem.....

Rosolek z duza iloscia pietruszki,i lubczyku z cienkiutkim makaronikiem wlasnej roboty 
O to bym zjadla  
11 marca 2016 13:29 / 3 osobom podoba się ten post
JA kotleciki mielone ziemniaczki i brokuly w sosie smietankowym
11 marca 2016 13:38 / 5 osobom podoba się ten post
Makaron z duszonym miesem mielonym i sosem własnoręcznie zrobionym od podstaw.
11 marca 2016 13:57 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara48

Makaron z duszonym miesem mielonym i sosem własnoręcznie zrobionym od podstaw.

Sos tez robie sama na rózne sposoby . Oczywiscie z przewagą pomidorów. Tylko moj makaron ładniejszy he he  
11 marca 2016 15:12 / 1 osobie podoba się ten post
Makaron ze szpinakiem i serkiem zjadłam z pieskiem. I czym tu się pochwalić, a no deserkiem.
11 marca 2016 15:32 / 2 osobom podoba się ten post
Z nudów robie przygotowania do jutrzejszego obiadu : ryż na mleku z musem jabłkowym. Obrałam jabłka i robie mus . Staram sie jak najmniej uzywac w kuchni gotowców. To rownież dla mojego zdrowia.

Do musu dodam kawałek wanilii i laske cynamonu . Polowę zjem dzisiaj na kolację bo lubię. 

Jutro przygotowanie obiadu zajmie mi 10 min . Wszyscy będą zadowoleni . Pdp bo lubia, a ja bo mało pracy i tez lubię
11 marca 2016 15:51 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Z nudów robie przygotowania do jutrzejszego obiadu : ryż na mleku z musem jabłkowym. Obrałam jabłka i robie mus . Staram sie jak najmniej uzywac w kuchni gotowców. To rownież dla mojego zdrowia.

Do musu dodam kawałek wanilii i laske cynamonu . Polowę zjem dzisiaj na kolację bo lubię. 

Jutro przygotowanie obiadu zajmie mi 10 min . Wszyscy będą zadowoleni . Pdp bo lubia, a ja bo mało pracy i tez lubię :-)

Dla mnie po proszę ryż na wodzie, mleczko 1 lubię, ale mleka białego już nie.
11 marca 2016 17:30 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Zupa z serii-porządki w lodówce:)Z lanymi kluskami:)I brokułami w roli głównej:)

U mnie z tej samej serii, ale paella z kurczakiem wyszła- brokuł wystąpił w mniejszości :)
11 marca 2016 19:27 / 4 osobom podoba się ten post
magdzie

Rosolek z duza iloscia pietruszki,i lubczyku:-) z cienkiutkim makaronikiem wlasnej roboty:-) 
O to bym zjadla :-) 

Też pyszne...........bo swoje....

U mnie zupka też wyszła pyszna.......z 4 dużych mięsistych pomidorów....2 marchewki....maly ziemniak....cebula czosnek..oliwa z oliwek. śmietanka słodka...przyprawy...koniecznie cynamon......zmiksowane i posypane świeżą pietruszką. grzanki. 
Wszysko natura...
Kolacja tez ta zupa......
Dodam ,że mój PDP ponoć nie jadł ryb..... a tym świeżym łososiem to się zajadał......mówi ...ale dobry taki mięki......soczysty....leeka.
Wszystkim źyczę takich PDP jak mój......gotujesz sobie, a mu wszystko smakuje........
11 marca 2016 19:31 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

Też pyszne...........bo swoje....

U mnie zupka też wyszła pyszna.......z 4 dużych mięsistych pomidorów....2 marchewki....maly ziemniak....cebula czosnek..oliwa z oliwek. śmietanka słodka...przyprawy...koniecznie cynamon......zmiksowane i posypane świeżą pietruszką. grzanki. 
Wszysko natura...
Kolacja tez ta zupa......
Dodam ,że mój PDP ponoć nie jadł ryb..... a tym świeżym łososiem to się zajadał......mówi ...ale dobry taki mięki......soczysty....leeka.
Wszystkim źyczę takich PDP jak mój......gotujesz sobie, a mu wszystko smakuje........

Aneriku, naturalny, mięsisty pomidor w marcu to raczej oksymoron, ale i tak najważniejsze, że smakowało :) ;)!
11 marca 2016 20:18
salazar

Aneriku, naturalny, mięsisty pomidor w marcu to raczej oksymoron, ale i tak najważniejsze, że smakowało :) ;)!

Ajoooo  chodziło mi, że nie z puszki czy nie z tubki...........ale w szklarniach, przy sztucznym nasłonecznieniu.........muślę tragedii nie ma....a i tak pomidory prawdziwe tylko z ogródka......ojej  trzeba czekać....
Mam pytanie...jak to jest z tymi truskawkami.....ludzie kupują........ja jeszcze nie......czy one mają jakieś wartości?
Kiedyś ogladałam film,że jednak coś tam mają...i nie trzeba się bać........jakoś nie jestem przekonana....., a wy co na to????
11 marca 2016 20:46 / 3 osobom podoba się ten post
Makaron z sosem pieczarkowym, Ooo też się pochwalę.
Zapracowałam ''se'' to jem luksusy teraz.