a polewka z czego?

a polewka z czego?
Polewka z plackow :-)
Zupa pomidorowa i łósoś w śmietanie z makaronem.....
Makaron z duszonym miesem mielonym i sosem własnoręcznie zrobionym od podstaw.
Z nudów robie przygotowania do jutrzejszego obiadu : ryż na mleku z musem jabłkowym. Obrałam jabłka i robie mus . Staram sie jak najmniej uzywac w kuchni gotowców. To rownież dla mojego zdrowia.
Do musu dodam kawałek wanilii i laske cynamonu . Polowę zjem dzisiaj na kolację bo lubię.
Jutro przygotowanie obiadu zajmie mi 10 min . Wszyscy będą zadowoleni . Pdp bo lubia, a ja bo mało pracy i tez lubię :-)
Zupa z serii-porządki w lodówce:)Z lanymi kluskami:)I brokułami w roli głównej:)
Rosolek z duza iloscia pietruszki,i lubczyku:-) z cienkiutkim makaronikiem wlasnej roboty:-)
O to bym zjadla :-)
Też pyszne...........bo swoje....
U mnie zupka też wyszła pyszna.......z 4 dużych mięsistych pomidorów....2 marchewki....maly ziemniak....cebula czosnek..oliwa z oliwek. śmietanka słodka...przyprawy...koniecznie cynamon......zmiksowane i posypane świeżą pietruszką. grzanki.
Wszysko natura...
Kolacja tez ta zupa......
Dodam ,że mój PDP ponoć nie jadł ryb..... a tym świeżym łososiem to się zajadał......mówi ...ale dobry taki mięki......soczysty....leeka.
Wszystkim źyczę takich PDP jak mój......gotujesz sobie, a mu wszystko smakuje........
Aneriku, naturalny, mięsisty pomidor w marcu to raczej oksymoron, ale i tak najważniejsze, że smakowało :) ;)!