Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

12 marca 2016 12:08 / 1 osobie podoba się ten post
Pomidorowa , ryż osobno
12 marca 2016 12:22 / 3 osobom podoba się ten post
Mięso z indyka zapiekane z różnymi warzywami (marchew,ziemniaki, cebula, korzeń pietruszki, seler, czosnek i cebula).
Sos  z pieczenia. 
Sałatka owocowa na deser (winogrona, pomarańcze, kiwi, brzoskwinie i jabłka).
Obiad na dwa dni.
A w poniedziałek jest rocznica mojej pracy u Pdp., która zdecydowała, że po wizycie u doktora i krótkim odpoczynku, zaraz po tym idziemy do knajpy na dobry obiad. Nie oponowałem, że czy naprawdę dobry, ale stolik zarezerwowałem.))
12 marca 2016 12:29 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara48

Ja lubię gotować a akurat dzisiejszy obiad to 10 min.przygotowań,resztę roboty robi piekarnik.

Tego Dziewczyno nie ukryjesz,  prawdziwy z Ciebie skarb.
12 marca 2016 12:45 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa jarzynowa i placki ziemiaczane z musem jabłkowy.Plackami się zajadała
12 marca 2016 13:53
michasia

Zupa jarzynowa i placki ziemiaczane z musem jabłkowy.Plackami się zajadała:-)

Ja robilam w tygodniu i jedno i drugie. Jak u Ciebie babcia nazywa placki kartoflane? Bo spotkalam się już z różnymi nazwami.
12 marca 2016 14:19 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Ja robilam w tygodniu i jedno i drugie. Jak u Ciebie babcia nazywa placki kartoflane? Bo spotkalam się już z różnymi nazwami.

Nie wiem Basiu czy robiłas placki ziemniaczane pół/pół z gotowanymi (przecieram na sitku) . Do tego piana z białek ubita. Są puszyste , olej nie pryska z patelni. Mnie smakuja bardzo i moim  pdp też.
12 marca 2016 14:20 / 5 osobom podoba się ten post
Kruszynka64

Ło,matulu ,już jezdem głodna:-) Fajnie,że masz okazję tak gotować-ja skromnie,klopsiki w sosie pomidorowym,ziemniaki  purre,salatherzen i dazu kompot.Das ist alles :gotowanie:,kucharki to ze mnie niebędzie.

a u mnie dzisiaj było i już nie ma, szybko tanio, no i ze mnie kuchareczki też na pewno nie będzie
12 marca 2016 14:22
Barbara48

Podudzie z kurczaka na kapuscie szpiczastej, ziemniakach,posypane cebulą, zapiekane w piekarniku,obiad na 2 dni z głowy.A i szpinak z serem plesniowym.

:
12 marca 2016 16:42 / 1 osobie podoba się ten post
jolars

a u mnie dzisiaj było i już nie ma, szybko tanio, no i ze mnie kuchareczki też na pewno nie będzie :-)

A można wiedzieć co to jest?
12 marca 2016 17:07
jolars

a u mnie dzisiaj było i już nie ma, szybko tanio, no i ze mnie kuchareczki też na pewno nie będzie :-)

Czy ja dobrze widzę -mortadela z ketchupem?
12 marca 2016 17:09 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Napisze po Polsku, jak mówi; rajbe daczje -
12 marca 2016 17:12 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Nie wiem Basiu czy robiłas placki ziemniaczane pół/pół z gotowanymi (przecieram na sitku) . Do tego piana z białek ubita. Są puszyste , olej nie pryska z patelni. Mnie smakuja bardzo i moim  pdp też.

Takich nie robilam, raz jeden robilam z jakiegoś niemieckiego przepisu z gotowanych ziemniaków i quarku, Pdp smakowaly, mnie nie bardzo,wolę zwykle.
12 marca 2016 18:12
Barbara48

Czy ja dobrze widzę -mortadela z ketchupem?

Raczej podsmażana martadela...  Też lubię 
12 marca 2016 18:16 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Podudzie z kurczaka na kapuscie szpiczastej, ziemniakach,posypane cebulą, zapiekane w piekarniku,obiad na 2 dni z głowy.A i szpinak z serem plesniowym.

Na dwa dni ten obiad dla ilu osób ? ))))
12 marca 2016 20:16
No masz ! a tu jeszcze lepiej ha, haa
Kuchareczki, lecę coś zjeśc