Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

09 kwietnia 2016 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Jak jest rezerwa to palę po 2 na raz:lol2::zlosliwy:

już widzą jak dym uszami puszczasz  
09 kwietnia 2016 13:54 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Michasiu, pocztą Ci ta paczka przyszła?

P ocztą tylko z Niemiec nadał, a z Polski to przysyła mi w kopercie bąbelkowej i owinięte w folie aluminiową i też dochodzą.
09 kwietnia 2016 14:01 / 3 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Czwartek to mój dzień gotowania (żona pdp na aerobiku). Robiłam barszcz na zamówienie... :-) Ponieważ danie jednogarnkowe to łyżka w tym barszczu stała :lol2:

Cytuję samą siebie bo nie chce mi sie powtarzać... W czwartek był barszczyk, a w czwartek wieczorem  dostałam kolejne zamówienie na barszczyk dzisiaj bo goscie... Barszczyk podano jako polnisch Spezialitat...  Smakował !!!  Córka pdp jest już tu tydzień i barszczyk jadła w czwartek na obiad i kolację, w piątek na kolację, dzisiaj na obiad, a czy na kolacje to nie wiem.. Ja (po powrocie do domu) zrobię sobie przerwe też na barszczyk
09 kwietnia 2016 14:04 / 3 osobom podoba się ten post
bieta

już widzą jak dym uszami puszczasz :-) 

nie umiem jeszcze , nosem tak. Jeszcze nie dorosłam do rzucenia tego świństwa, które sprawia mi przyjemność.
09 kwietnia 2016 14:08 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

P ocztą tylko z Niemiec nadał, a z Polski to przysyła mi w kopercie bąbelkowej i owinięte w folie aluminiową i też dochodzą.

Lepiej, żeby z Pl nie przysyłał fajek, bo możesz sobie kłopotów narobić.. Kiedyś pisałyśmy, że może to skończyć się problemami z niemieckimi celnikami :(.
09 kwietnia 2016 14:19
salazar

Lepiej, żeby z Pl nie przysyłał fajek, bo możesz sobie kłopotów narobić.. Kiedyś pisałyśmy, że może to skończyć się problemami z niemieckimi celnikami :(.

Właśnie teraz tak robi jak jedzie to tu pakuje i wysyłami, tylko tez sie boi więcej przewozić/sam nie pali/ ale ryzykuje - co się nie robi dla "ukochanej"
09 kwietnia 2016 15:26 / 1 osobie podoba się ten post
Babka otworzyla wielka ksiege pt."1000 SPOSOBOW NA DOMOWE SALATKI".Boje sie dzisiejszego obiadu jak cholera ,bo po tym co tu widzialem od lutego obawiam sie ,ze to ksiazka pt."1000 SPOSOB NA ZABICIE POLAKA"...
09 kwietnia 2016 16:47 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Dzisiaj nie gotuje, u Rodziców jest impreza i zamówiony catering.Będzie pyszny tatarek.

Tatara wczoraj jadłam u szwagra występuje pod wdzięczną nazwą" bolszewik wołowy"
09 kwietnia 2016 19:21 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Tatara wczoraj jadłam u szwagra występuje pod wdzięczną nazwą" bolszewik wołowy" :-)

Jak odwiedzę Kielce może zahaczę ? Kto wie....
09 kwietnia 2016 19:44 / 1 osobie podoba się ten post
Zahacz Kobietko zapraszamy
09 kwietnia 2016 21:06 / 1 osobie podoba się ten post
Dzis na obiadek mialam zupke ogorkowa,jutro brokuly w sosie holenderskim potrawka z kurczaka z ryzem.;)
09 kwietnia 2016 21:11
Marta

Tatara wczoraj jadłam u szwagra występuje pod wdzięczną nazwą" bolszewik wołowy" :-)

Nie  mogłam sobie odmówić zdjęcia.
09 kwietnia 2016 21:48
Marta

Zahacz Kobietko zapraszamy:-)

Dzięki, dam znać
09 kwietnia 2016 21:51
Barbara48

Nie  mogłam sobie odmówić zdjęcia.

Ale fajny! Nie patrzę już, bo i tak nie zdążę do sklepu
09 kwietnia 2016 21:54 / 1 osobie podoba się ten post
U szwagra polędwicę mielą przy kliencie...