Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

16 kwietnia 2016 09:26 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

no to zaszalalas na weekend :blee::-)

ja nie,pdp, ale wolę uniknąć dalszych,śmierdzących niespodzianek więc kleikiem ją potraktuję 
16 kwietnia 2016 09:41 / 3 osobom podoba się ten post
W piątek nie gotowałam to dzisiaj rybkę sobie zjemy
16 kwietnia 2016 09:50 / 5 osobom podoba się ten post
Szparagi w szynce ,sos,,ziemniaki , Byłyśmy z córką Pdp po szparagi u rolnika ,więc super świeże.
16 kwietnia 2016 09:55 / 2 osobom podoba się ten post
a u mnie tradycyjny obiad : dzis rosół jutro rosół a w poniedzialek pomidorowa
16 kwietnia 2016 10:01 / 2 osobom podoba się ten post
Lekko pikantna pieczona kapusta, o taka :

http://gotuj.skutecznie.tv/2016/04/lekko-pikantna-pieczona-kapusta/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+GotujSkutecznieTv+%28Gotuj.Skutecznie.Tv++

16 kwietnia 2016 10:15 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj na obiad miała być kura (nie mylić z kurczakiem) pieczona.
Najpierw wczoraj została obgotowana (w całości) na rosołek,
a potem poszła na butelce piwa do piekarnika.
No ale jak to z Martą - najpierw obgryzła jej skrzydełka, a potem jeszcze razem siedliśmy i na dziś na obiad już nie zostało.
Na dziś znów trzeba po pracy coś wymyślić :))

16 kwietnia 2016 10:31 / 3 osobom podoba się ten post
Mieszanka azjatycka z patelni,bez żadnego mięska:( i ryż
16 kwietnia 2016 11:04 / 4 osobom podoba się ten post
Ja juz zrobiłam ciasto na pizze i informuję Pdp co będziemy jeść a ona na to przeciezwczoraj robiłaś??? och ta demencja. Pizza będzie ale dla spokojności odmrazam z zapasów zupkę.
16 kwietnia 2016 11:27 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Lekko pikantna pieczona kapusta, o taka :

http://gotuj.skutecznie.tv/2016/04/lekko-pikantna-pieczona-kapusta/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+GotujSkutecznieTv+%28Gotuj.Skutecznie.Tv++

Ale mi smaka narobiłaś. O ludzie...jak ja dawno nie jadłam takiej kapuchy 
16 kwietnia 2016 11:31 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Ja juz zrobiłam ciasto na pizze i informuję Pdp co będziemy jeść a ona na to przeciezwczoraj robiłaś??? och ta demencja. Pizza będzie ale dla spokojności odmrazam z zapasów zupkę.

Moja pdp ma tak samo. Albo myśli,że to samo gotuję co dzień wcześniej było, albo odgrzewane zachwala ciesząc się ,że taka pychota,któtej nie jadła przecież od wieków  Ciekawe czy dzisiaj się ucieszy jak zobaczy w talerzu kleik ryżowy.
16 kwietnia 2016 11:42 / 1 osobie podoba się ten post
A mój cwaniak dostał wczoraj od swej ex kawałek ciasta ,,Rabarbarowe'' ale rabarbaru w nim nie widać. Jest to beza z bitą śmietaną na biszkopcie, posypane migdałami. Oczywiście smakuje mu wybornie, jak dla mnie smak bezpłciowy, ja czuję tylko śmietanę i jaja w biszkopcie z lekką nutą kwaskowości. I tak się zastanawiam , może my faktycznie różne smaki mamy , ale żeby aż tak ??! Sama piekę różne ciasta, u mnie w domu też się piecze i naprawdę wiele ciast jest o niebo lepsze niż to tutaj. Więc ja nie wiem gdzie ten toll smak się tu znajduje......
16 kwietnia 2016 11:53 / 3 osobom podoba się ten post
Kama84

A mój cwaniak dostał wczoraj od swej ex kawałek ciasta ,,Rabarbarowe'' ale rabarbaru w nim nie widać. Jest to beza z bitą śmietaną na biszkopcie, posypane migdałami. Oczywiście smakuje mu wybornie, jak dla mnie smak bezpłciowy, ja czuję tylko śmietanę i jaja w biszkopcie z lekką nutą kwaskowości. I tak się zastanawiam , może my faktycznie różne smaki mamy , ale żeby aż tak ??! Sama piekę różne ciasta, u mnie w domu też się piecze i naprawdę wiele ciast jest o niebo lepsze niż to tutaj. Więc ja nie wiem gdzie ten toll smak się tu znajduje......

Z moich obserwacji wynika,że prawie wszystkim Niemcom smakuje obojetnie co, byle było darmowe.
16 kwietnia 2016 12:16 / 3 osobom podoba się ten post
Dzis już nic nie gotuję,bo popołudniu jadę do domu,
Ale wczoraj wieczorem zrobiłam 90 pierogów ruskich/na wynos/znaczy się do domu::))
16 kwietnia 2016 12:49 / 4 osobom podoba się ten post
 Nie było tak żle , zupka zjedzona, pizza smakowała .
16 kwietnia 2016 13:15 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ale mi smaka narobiłaś. O ludzie...jak ja dawno nie jadłam takiej kapuchy :gotowanie:

Pierwszy raz tak robiłam. Nie wiem, jaki piekarnik ma autorka tego przepisu - ale ja piekłam 3 x tyle i było aldente. W smaku - pycha. na pewno powtórzę.