Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

20 kwietnia 2016 10:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dzis polecam zupe porowa z torebki firmy maggi
20 kwietnia 2016 10:59 / 4 osobom podoba się ten post
Moja przygoda z gotowaniem. Dzisiaj piersi z kurczaka faszerowane warzywami. Można je podać z ziemniczkami z masełkiem i koperkiem,  do tego mizeria. Mizeria z jogurtem. Deser koniecznie, więc najszybciej to jest wyłożyc do salaterki jogurt, dołożyć kilka truskawek, rurke z wafli i na stole jest pięknie. Nie zapominajmy o napojach. Ja podaję tylko wodę.
20 kwietnia 2016 11:02 / 1 osobie podoba się ten post
serce78

Dzis polecam zupe porowa z torebki firmy maggi

Przybij 5:) U mnie to samo tylko rosołek:)
20 kwietnia 2016 15:34 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie paluszki rybne. Trzy pierwsze za mocno przypiekłam(czytaj spaliłam), ale na szczęście kupiłam nowiutki kartonik, więc wystarczyło.Te niejadalne skrzętnie schowałam, aby w odpowiednim momencie wyrzucić, bo po co dziadzio ma się martwić, że mu pieniądze marnuję.Do tego fasolka szparagowa świeża (w moim regionie zwana szabel), sos pieczarkowy, ziemniaki, budyń.
20 kwietnia 2016 16:30 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

U mnie paluszki rybne. Trzy pierwsze za mocno przypiekłam(czytaj spaliłam), ale na szczęście kupiłam nowiutki kartonik, więc wystarczyło.Te niejadalne skrzętnie schowałam, aby w odpowiednim momencie wyrzucić, bo po co dziadzio ma się martwić, że mu pieniądze marnuję.Do tego fasolka szparagowa świeża (w moim regionie zwana szabel), sos pieczarkowy, ziemniaki, budyń.:-)

Mysle,ze zaraz po budyniu dziadek wystartuje w wiadomym kierunku...
20 kwietnia 2016 17:01 / 3 osobom podoba się ten post
espana69

Mysle,ze zaraz po budyniu dziadek wystartuje w wiadomym kierunku...:ubikacja1:

Ciekawam, jakiej cykuty mu zadałeś? Biedny dziadeczek ...
20 kwietnia 2016 21:47 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Ciekawam, jakiej cykuty mu zadałeś:gotowanie:? Biedny dziadeczek ...

Biedna to ja jestem, bo jem z dziadziem budyń codziennieAle w ramach rekompensaty on jada ze mną truskawki,  też codziennie i nie przytyłamI nikt nie ma problemów w klo...
 
21 kwietnia 2016 09:01
IGGA

Mój debiut Iga gotuje. Chciałam wrzucac moje gotowanie tylko tutaj, ale od strony technicznej niemozliwe, to spróbuję przez kanał na YT.
 
Potraktujcie to jako moją nową zabawę. 

Fajnie pokazane. Ale powiedz IGGA czy smażysz na oliwie z oliwek?
21 kwietnia 2016 09:31 / 3 osobom podoba się ten post
Mirka Dz

Fajnie pokazane. Ale powiedz IGGA czy smażysz na oliwie z oliwek?

W kuchni używam tylko oliwę z oliwek i olej kokosowy.
Oliwa z oliwek nie nadaje sie do pieczenia w głębokim tłuszczu, ale ja takich potraw nie jadam.
Moim guru jeśli mowa o gotowaniu i zdrowej diecie jest dietetyczka Kasia Gurbacka. Mozna ją zaprosić na FB. 

http://gurbacka.pl/czy-na-oliwie-z-oliwek-mozna-smazyc/

Dzięki za słowa "fajnie pokazane". Materiał ten robię w czasie mojego gotowania i towarzyszy mi mój dziadek. Mam współautora tych materiałów. To taka kuchnioterapia i wiele radości dla mojego dziadka. 
21 kwietnia 2016 09:36 / 1 osobie podoba się ten post
Iga gotuje? Taka moja zabawa w gotowanie. Nie zawsze mam wiele czasu, aby stać przy garnkach, lubie szybkie obiadki. Tak było wczoraj,
21 kwietnia 2016 09:37 / 1 osobie podoba się ten post
Może i czasem bym zadziałała gotowaniem,ale Pdp nie jadą wszystkiego,więc zostaje to co jada.
Gulasz z mięsa wieprzowego,ziemniaki,jarzynki ,,maślane " (kupowane )
21 kwietnia 2016 09:42 / 5 osobom podoba się ten post
Ja mam dzisiaj rosołek długo gotowany Pisałam wcześniej, że przyszedł spec i uruchomił piec olejowy. On ma na wierzchu płytę, na której można gotować. Wczoraj wstawiłam rosół ale mięso się bardzo opornie gotowało. Wiadomo, niemieckie to i solidniejsze, czyli twardsze Idąc spać pozostawiłam garnek na brzegu tej płyty, żeby sobie tak parkotał. Właściwie to mięso się "moczyło" we wrzątku. Całą noc ! No ale jaki efekt !! Takiego rosołku to dawno nie jadłam
21 kwietnia 2016 11:00 / 3 osobom podoba się ten post
Makaron z serem.Z serem takim normalnym bialym a nie homogenizowanym
21 kwietnia 2016 11:14 / 2 osobom podoba się ten post
Smazona kiełbasa z cebulką,czerwona kapusta na zimno i ziemniaki
21 kwietnia 2016 11:34
IGGA

W kuchni używam tylko oliwę z oliwek i olej kokosowy.
Oliwa z oliwek nie nadaje sie do pieczenia w głębokim tłuszczu, ale ja takich potraw nie jadam.
Moim guru jeśli mowa o gotowaniu i zdrowej diecie jest dietetyczka Kasia Gurbacka. Mozna ją zaprosić na FB. 

http://gurbacka.pl/czy-na-oliwie-z-oliwek-mozna-smazyc/

Dzięki za słowa "fajnie pokazane". Materiał ten robię w czasie mojego gotowania i towarzyszy mi mój dziadek. Mam współautora tych materiałów. To taka kuchnioterapia i wiele radości dla mojego dziadka. 

Świetne!