Można się niedoczekać ;)

Można się niedoczekać ;)
Jade na zakupy . Zostałam ukarana. Maz wystawił mi rumaka i nie jedzie ze mną . Tzn nie wiezie mnie. A ja tak lubie siedziec z boku i marudzic.... n ie jedz za szybko, nie tak , gdzie sie zatrzymujesz , a widziałes ten znak . Co tak długo itp itd.
Pewnie będą wymagać niedozwolonej dla nas pracy pielęgnacyjnej - zmiany opatrunków, zastrzyków czy zakładania pończoch uciskowych?
W takim przypadku poprosiłabym na piśmie o wszystkie prace, które trzeba wykonywać i plan pracy dnia i tygodnia. Może się okazać, że jest też praca w nocy, a nie ma czasu wolnego?
Jade na zakupy . Zostałam ukarana. Maz wystawił mi rumaka i nie jedzie ze mną . Tzn nie wiezie mnie. A ja tak lubie siedziec z boku i marudzic.... n ie jedz za szybko, nie tak , gdzie sie zatrzymujesz , a widziałes ten znak . Co tak długo itp itd.
Zapraszam na ogórki małosolne i chleb ze smalcem. W domu to i cholesterol nie jest straszny. Wprawdzie nie dla wszystkich wystarczy , bo tak ma byc. Policzyłam dokładnie. Dla Moderatora tez nie ma , dlatego że pozwala na ordynarne wpisy.
Zapraszam na ogórki małosolne i chleb ze smalcem. W domu to i cholesterol nie jest straszny. Wprawdzie nie dla wszystkich wystarczy , bo tak ma byc. Policzyłam dokładnie. Dla Moderatora tez nie ma , dlatego że pozwala na ordynarne wpisy.
Hej wszystkim. Byłam u lekarza i wszystko jest OK :)
Firmy wydzwaniają jak szalone ale ja chcę jeszcze trochę odpocząć.Zastanowiła mnie jedna oferta i chciałabym wiedzieć co wy na to.Otóż praca dotyczy jednej osoby,dość schorowanej w stosunkowo młodym wieku jak na niemieckiego seniora.Warunki dla mnie priorytetowe spełnione tzn.mieszka sama,w dużym mieście,jest internet i nie ma ogródka. Zastanawiająca jest stawka-1600€. Na moje pytanie ''czemu tak dużo?'' pani odpowiedziała,że rodzina płaci dużo to oni też,tym bardziej że koniecznie musi być pielęgniarka. Czy jest to możliwe?
Mleczko, że tak się zapytam w sposób podstępny i zawoalowany...Uwzględniłaś mię ?:skacze:
Boszsze ale mi narobilas smaka, w poniedziałek jadę do sklepu po ogórki. Jeszcze ten smalczyk........ Ania ja upieke chleb do tego, ale będzie wypas, mniam.:gotowanie:
Aga - teraz pielegniarkom płacą sporo. Sporo tzn. dużo. Ja nie jestem pielęgniarką a mam wiecej. Moja znajoma , pielęgniarka zarabia 600 € tygodniowo. Tak sie utarło ,że nikt specjalnie nie protestuje ponarzeka na forum i na tym kończy. Ale po co pytasz "czemu tak dużo" chcesz mniej? Mogę napisać tylko tyle że juz 1400€ miałam 6 lat do tyłu. Wkleiłam kiedys dowód wpłaty i nie dlatego żeby pokazac ile, ale dlatego ,żeby wreszcie uświadomić ,że mozna zarabiac więcej. Ta stawka 1000 - 1200€ za nasza pracę to jest stanowczo za mało.
Dobrze Ci odpowiedziala,że rodzina tak płaci. Sa rodziny ktore zdaja sobie sprawę jak nasza praca wygląda. Chca mieć dobra opieke dla swojego rodzica to musza płacić, zreszta maja z czego. Jest to nie tylko mozliwe, ale tak w praktyce jest . Uwierz mi.
Tak się zdarza i coraz częsciej można takie oferty spotkać. Firma za osobę z wykształceniem medycznym skasuje więcej, ale fakt, mogą coś tam sugerowac klientowi, że pielęgniarka może jakieś usługi medyczne wykonywać, albo rodzina tak sobie wykalkuluje- dlatego trzeba zwiad zrobić. Zreszta zdarza się , że ci superoszczędni Niemcy wymuszają na opiekunce dodatkowe czynności i to też wtedy gdy opiekunka zarabia 1000 eur i mniej.
To proste. Zarabiająca 1000 € dla sobie wcisnąć kit bo pewnie mysli ze nie warto sie narazac. A to jezyk a to brak obycia a to brak wiedzy. Wszystko na to sie sklada. Musi sama utwierdzić się w przekonaniu że jest potrzebna , że to praca a nie wyrok. Przyłózyc sie do pracy i rzadać za to zapłaty. A potem to już leci ........