Znajduje się tutaj artykuł o tym jak w fajny sposob mozna przyrządzić kurki. Osobiście uwielbiam sosik z kurek (próbowałam rownież kiedyś kisić kurki, ale nie wyszły zbyt dobre - widocznie coś zrobiłam źle)
Warto jest je również zamrozić. Proponowałabym jednak zblanszować je przed mrożeniem. Dzięki temu stracą gorzki posmak (podobnie robi się z rydzami).
08 października 2017 16:36 / 2 osobom podoba się ten post
CIASTO BUDYNIOWE/popełniłam na deser/:)
3szkl.mąki
1 szkl.cukru
1/2 kostki stopionej margaryny
3 całe jaja
1płaska duża łyżka proszku do pieczenia
Wrobić szybko ciasto.ja najpierw łyżką zarabiam w misce ,żeby sie połączyło wsio ,potem rękoma.Wstawić do lodówki,niech odsapnie:)
Ugotować3 budynie na 1 l mleka.Smak wg upodobań.
Ciasto podzielić na pół.Jedną połowę wylepić na blachę,na to goracy budyń i przykryć druga połową ciasta.Piec w nagrzanym
do 180 st.piekarniku,po kwadransie zmniejszyć na 150,ok.40 min,w gazowym.W elekrycznym trzeba trochę dłużej.Blaszkę z ciastem wystawić do ostygnięcia a potem do lodówki żeby "związało".Smacznego:)
3szkl.mąki
1 szkl.cukru
1/2 kostki stopionej margaryny
3 całe jaja
1płaska duża łyżka proszku do pieczenia
Wrobić szybko ciasto.ja najpierw łyżką zarabiam w misce ,żeby sie połączyło wsio ,potem rękoma.Wstawić do lodówki,niech odsapnie:)
Ugotować3 budynie na 1 l mleka.Smak wg upodobań.
Ciasto podzielić na pół.Jedną połowę wylepić na blachę,na to goracy budyń i przykryć druga połową ciasta.Piec w nagrzanym
do 180 st.piekarniku,po kwadransie zmniejszyć na 150,ok.40 min,w gazowym.W elekrycznym trzeba trochę dłużej.Blaszkę z ciastem wystawić do ostygnięcia a potem do lodówki żeby "związało".Smacznego:)
Czy ta druga połowa ciasta nie utonie w budyniu? Zrób zdjęcie upieczonego ciasta, ciekawa jestem jak wygląda.
Czy ta druga połowa ciasta nie utonie w budyniu? Zrób zdjęcie upieczonego ciasta, ciekawa jestem jak wygląda.
Nie utonie:)Spokojna głowa:)Jeszcze się nie naumiałam dodawać z telefonu tu,ale na FB mi się udało dodać:)Zostało mniej niż połowa blaszki:)Oooo,chyba weszło:)
Knorr (Usunięty)
08 października 2017 21:13 / 2 osobom podoba się ten post
Nie utonie:)Spokojna głowa:)Jeszcze się nie naumiałam dodawać z telefonu tu,ale na FB mi się udało dodać:)Zostało mniej niż połowa blaszki:)Oooo,chyba weszło:)
Ta pusta blacha pokazuje więcej, niż napisać by można. Aaaa i jadłem takie podobne, z tym że pod budyniem były pokrojone jabłka.
Ta pusta blacha pokazuje więcej, niż napisać by można. Aaaa i jadłem takie podobne, z tym że pod budyniem były pokrojone jabłka.
Dorzuciłam 2 starte jabłka na wierzch.Można też do budyniu dodać rodzynki.Mało zostało,bo dałąm sąsiadce trochę:)A jutro kokosanki zrobię ,mam wiórki i miseczkę białek co z tatara zostały.
doda1961 (Usunięty)
08 października 2017 21:29 / 6 osobom podoba się ten post
Dorzuciłam 2 starte jabłka na wierzch.Można też do budyniu dodać rodzynki.Mało zostało,bo dałąm sąsiadce trochę:)A jutro kokosanki zrobię ,mam wiórki i miseczkę białek co z tatara zostały.
No pięknie koleżanko grzeszycie , bardzo pięknie. Toż to rozpusta i rozpasanie. Tatarek, ciasteczko budyniowe, kokosanki.......a człowiek na diecie i śline zbiera ze śródstopia
No pięknie koleżanko grzeszycie , bardzo pięknie. Toż to rozpusta i rozpasanie. Tatarek, ciasteczko budyniowe, kokosanki.......a człowiek na diecie i śline zbiera ze śródstopia :placze1:
Bo ja grzesznica jestem straszna:)Tatarek zrobił pan F.na niedzielne śniadanko:)Mniamuśny:)
Dorzuciłam 2 starte jabłka na wierzch.Można też do budyniu dodać rodzynki.Mało zostało,bo dałąm sąsiadce trochę:)A jutro kokosanki zrobię ,mam wiórki i miseczkę białek co z tatara zostały.
Kasia ,w dupie tam kokosanki i te białka co Ci ostały , mnie ten tatar,co tak nieśmiało o nim wspomniałaś " rozjuszył"...ale bym zjadła
Kasia ,w dupie tam kokosanki i te białka co Ci ostały , mnie ten tatar,co tak nieśmiało o nim wspomniałaś " rozjuszył"...ale bym zjadła :mniam: :-)
Tatar jest w niedzielę zazwyczaj,ja się nie wtrącam:)I z różnych mięs,teraz był z mięsa od szynki.Kij tam z salmonellą,raz czasem smacznie zaryzykować:)
Alaska (Usunięty)
09 października 2017 16:52 / 3 osobom podoba się ten post
No pięknie koleżanko grzeszycie , bardzo pięknie. Toż to rozpusta i rozpasanie. Tatarek, ciasteczko budyniowe, kokosanki.......a człowiek na diecie i śline zbiera ze śródstopia :placze1:
Tatarek na diecie odchudzającej jak najbardziej , nie widzę przeciwwskazań pyszne i mało kaloryczne
Alaska (Usunięty)
09 października 2017 16:54 / 3 osobom podoba się ten post
Tatar jest w niedzielę zazwyczaj,ja się nie wtrącam:)I z różnych mięs,teraz był z mięsa od szynki.Kij tam z salmonellą,raz czasem smacznie zaryzykować:)
Noo ,z wieprzowiny w życiu nie jadłam ,ale może... preferuję klasyczny wołowy
doda1961 (Usunięty)
09 października 2017 19:10 / 4 osobom podoba się ten post
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnego działania witryny (cookies niezbędne) oraz tworzenia usług i ofert dostosowanych do Twoich potrzeb (cookies opcjonalne – możesz na nie wyrazić zgodę). Klikając w ustawienia dowiesz się więcej lub zmienisz preferencje urządzenia, z którego korzystasz. Szczegółowe informacje znajdziesz również w naszej polityce prywatności.
Pliki cookies w Opiekunki24.pl
Dostosuj zachowanie naszej strony do własnych preferencji
Wymagane
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Reklama
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Personalizacja
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Analityka
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.