Rybko sernik z beza piekła Barbara48 .nie podpowiem ale beza musi miec z góry grzanie.
Rybko sernik z beza piekła Barbara48 .nie podpowiem ale beza musi miec z góry grzanie.
Basia może masz przepis na jabłecznik z prażonych jabłek.Taki ,gdzie ciasto jest w miarę lejące,potem je trzeba trochę podpiec,na to jabłka i resztę lejącego ciasta.No za nic nie mogę znaleźć w swoich recptach.Jak nic w Polsce została.
Mam wydrukowany, to Twoj przepis michasiu :-)
Bo się pokroję :) daj mi go - ratunku deeeeeeeeeeemencja.:brak wiary:
Juz mam.
Bezowiec Michasi z owocami :
400 gr maki
3 łyzki cukru pudru
5 żóltek
250 gr masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zagniatamy ( masło zimne) dzielimy na dwie części i do lodówki .
Beza :
5 białek
200 gr cukru pudru
2 budynie po 40 gr bez cukru ................................mam pisać dalej michasiu :-)
upiękę:) dzięki:-)
Przypomnialam ? w takiej ilosci smakołyków w Twoim wykonaniu jak jeden sie zagubi , zawsze Ci przypomne (?) jak bedzie z forum. Mam wydrukowane :-)))
Dajcie jakiś przepis na jabłecznik na biszkopcie.Muszę upiec na sobotę.Jak weszłam w internet to szczęka opadła tyle tego.A mój przepis w domu został.Nie ma szans ,żeby kto mi go odnalazł.
Szybkie:)
BISZKOPT - 5 jaj, 1 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szkl. mąki. Jajka z cukrem ubijasz i na końcu makie delikatnie wymieszaj.Jabłka pokrój na 8 semki i powrzucaj w biszkopt posyp trochę na nie cynamonu lub wanili i do piekarnika.piec w tem. 180 st. 40 min.Smacznego:)
Bardzo dzięki.
:yeah::skacze:
A Ty znowu na "wypiekach"
Szarlotki szukałam.Bo w naszym archiwum tylko jedną wynalazłam.
Muszę coś upiec na sobotę.