Wypieki #2

27 września 2016 17:49
michasia

Rybko sernik z beza piekła Barbara48 .nie podpowiem ale beza musi miec z góry grzanie.

Dzieki:)
27 września 2016 17:53 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Rybko sernik z beza piekła Barbara48 .nie podpowiem ale beza musi miec z góry grzanie.

Mam wydrukowany, to Twoj przepis michasiu
27 września 2016 18:30 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Basia może masz przepis na jabłecznik z prażonych jabłek.Taki ,gdzie ciasto jest w miarę lejące,potem je trzeba trochę podpiec,na to jabłka i resztę lejącego ciasta.No za nic nie mogę znaleźć w swoich recptach.Jak nic w Polsce została.

Dajcie jakiś przepis na jabłecznik na biszkopcie.Muszę upiec na sobotę.Jak weszłam w internet to szczęka opadła tyle tego.A mój przepis w domu został.Nie ma szans ,żeby kto mi go odnalazł.
27 września 2016 18:43 / 1 osobie podoba się ten post
mleczkovoll40

Mam wydrukowany, to Twoj przepis michasiu :-)

Bo się pokroję :) daj mi go - ratunku deeeeeeeeeeemencja.
27 września 2016 18:52 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Bo się pokroję :) daj mi go - ratunku deeeeeeeeeeemencja.:brak wiary:

Juz jest wpiety  w skoroszyt . Kiedys trzeba będzie ksiażke kucharska wydac  pt " Wypieki opiekunek"
27 września 2016 18:59 / 2 osobom podoba się ten post
Juz mam.

Bezowiec Michasi z owocami :
400 gr maki
    3 łyzki cukru pudru
    5 żóltek
250 gr masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

Zagniatamy ( masło zimne)  dzielimy na dwie części i do lodówki .

Beza :
     5 białek
200 gr cukru pudru
    2 budynie po 40 gr bez cukru ................................mam pisać dalej michasiu

27 września 2016 19:40
mleczkovoll40

Juz mam.

Bezowiec Michasi z owocami :
400 gr maki
    3 łyzki cukru pudru
    5 żóltek
250 gr masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

Zagniatamy ( masło zimne)  dzielimy na dwie części i do lodówki .

Beza :
     5 białek
200 gr cukru pudru
    2 budynie po 40 gr bez cukru ................................mam pisać dalej michasiu :-)

upiękę:) dzięki
27 września 2016 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

upiękę:) dzięki:-)

Przypomnialam ? w takiej ilosci smakołyków w Twoim wykonaniu jak jeden sie zagubi , zawsze Ci przypomne (?) jak bedzie z forum. Mam wydrukowane ))
27 września 2016 22:30
mleczkovoll40

Przypomnialam ? w takiej ilosci smakołyków w Twoim wykonaniu jak jeden sie zagubi , zawsze Ci przypomne (?) jak bedzie z forum. Mam wydrukowane :-)))

ok, dzięki teraz dumam jakie? chyba frankfurdzki wieniec, im starszy tym lepszy. :)
27 września 2016 22:41 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Dajcie jakiś przepis na jabłecznik na biszkopcie.Muszę upiec na sobotę.Jak weszłam w internet to szczęka opadła tyle tego.A mój przepis w domu został.Nie ma szans ,żeby kto mi go odnalazł.

Szybkie:) 
BISZKOPT - 5 jaj, 1 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szkl. mąki. Jajka z cukrem ubijasz i na końcu makie delikatnie wymieszaj.Jabłka pokrój na 8 semki i powrzucaj w biszkopt posyp trochę na nie cynamonu lub wanili i do piekarnika.piec w tem. 180 st. 40 min.Smacznego:)
27 września 2016 22:55 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Szybkie:) 
BISZKOPT - 5 jaj, 1 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szkl. mąki. Jajka z cukrem ubijasz i na końcu makie delikatnie wymieszaj.Jabłka pokrój na 8 semki i powrzucaj w biszkopt posyp trochę na nie cynamonu lub wanili i do piekarnika.piec w tem. 180 st. 40 min.Smacznego:)

Bardzo dzięki.
27 września 2016 22:59 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Bardzo dzięki.

27 września 2016 23:02 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

:yeah::skacze:

A Ty znowu na "wypiekach"
27 września 2016 23:08 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

A Ty znowu na "wypiekach"

Szarlotki szukałam.Bo w naszym archiwum tylko jedną wynalazłam.
Muszę coś upiec na sobotę.
27 września 2016 23:11 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Szarlotki szukałam.Bo w naszym archiwum tylko jedną wynalazłam.
Muszę coś upiec na sobotę.

Ja jak ta żaba na polanie:) nie wiem czy do pięknych czy do uzdolnionych wskoczyć