Sracza minie,najważniejsze że w gardle nie stanie bo nie ość i nie kość:-)

Sracza minie,najważniejsze że w gardle nie stanie bo nie ość i nie kość:-)
Michasiu wywołuję cię....podziel się proszę sposobem na dobrą polewę czekoladową do sernika np.:gotowanie:
A ja poproszę o przepis na ciasto które można robić w małej prostokątnej takie podłużnej foremce.Bo tylko to mam,tortownicy niet.
:modlitwa:A ja? Michasiu poproszę o przepis na podłużną foremkę
Ona sie chyba nadaje na keks.Może ktoś zna przepis dobry niezawodny i łatwy
BABKA CYTRYNOWA Z OLEJEM
3/4 szkl. oleju
-250 gr. maki
- 240 gr.cukru
-2 cytryny ze skórka
60 gr. ziemniaczanej maki 4 jaja 1 łyzeczka proszku
cukier jaja ubijam, wsypuje mąkę i proszek do pieczenia, sok z cytryny i olej
do wysmarowanej keksówki wstawiam na 180 st, 50 minut/nagrzany piekarnik.po upieczeniu zostawiam 10 minut w piekarniku
bardzo łatwa, posypuje cukrem pudrem lub robie polewę z soku cytryny i cukru pudru -Smacznego
Dziękuję Michasiu.
A Ellax2 uprasza się coby sobie jaj nie robiła z moich skrótów myślowych no.
....z ostatniej chwili........rośnie kiepsko i nie przenika na spód :-)
Ja rozumiem radosną twórczość,kreatywność itd.,ale chyba jednak zbyt mocno zmodyfikowałaś przepis.
Jeśli o Michasię chodzi to jest moim guru wypiekowym i w ogóle kulinarnym,i nie odważyłabym się w jej przepisach nic zmieniać
...sernik rośnie, ale nie przenika :-)......