Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

20 września 2016 09:20 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Bofrost : ryba i frytki :-(musze tylko luknac jaka ryba na pewno nie losos :strach na wroble:

Magdzie-czy Ty jesteś w UK? To ich jadło narodowe.Wprawdzie ze skruchą-ale jednak-muszę przyznać,że frytki mają najlepsze na świecie!
Dzisiaj u mnie będzie bigos-na życzenie synunia.Lecę po mięso do pieczenia i kapuchę.
20 września 2016 09:24 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie też lekko jajko sadzone kartofelki smażone sałata lodowa
20 września 2016 09:25 / 7 osobom podoba się ten post
pytajka

Magdzie-czy Ty jesteś w UK? To ich jadło narodowe.Wprawdzie ze skruchą-ale jednak-muszę przyznać,że frytki mają najlepsze na świecie!
Dzisiaj u mnie będzie bigos-na życzenie synunia:-).Lecę po mięso do pieczenia i kapuchę.

Niestety w De Nie powiem nawet mi i to smakuje czasem , ale ile mozna jesc Bofrosta ? Albo tosta z szynka i jajkiem sadzonym , a to tu specjaly.Chce normalny ugotowany obiad!!! , ale wytrzymam te 10:dni jeszcze , moze powinnam sie cieszyc , ze wogole daja tu jesc 
20 września 2016 09:57 / 5 osobom podoba się ten post
gulasz, fasolka szparagowa, ziemniaczki...i reszta :)
20 września 2016 11:33 / 4 osobom podoba się ten post
Sledzik w smietanie z ziemniaczkami
20 września 2016 11:40 / 5 osobom podoba się ten post
Puree , warzywa azjatyckie i bratwurst .
20 września 2016 11:45 / 6 osobom podoba się ten post
Dzis rosol z suszonymi grzybami i placki z jablkami. 
20 września 2016 12:17 / 5 osobom podoba się ten post
Puree, filet z piersi kurczaka w rahmsosie i do tego świeży szpinak
20 września 2016 12:33 / 5 osobom podoba się ten post
Ziemniaki, jajko sadzone, brokuły, surówka z marchwi, na deser jogurt ze świeżymi malinami.
20 września 2016 12:48 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Dzis rosol z suszonymi grzybami i placki z jablkami. 

20 września 2016 12:50 / 7 osobom podoba się ten post
Sznycel, surówka zkapustki w śmietanie , ziemniaki okraszone cebulką w panierce. budyń zabarwiony/raz można/ zjadliwy:)
20 września 2016 13:36 / 7 osobom podoba się ten post
Piersi z indyka pokrojone w kostkę,posypane żółtym serem i świeżymi ziołami(oregano,rozmaryn,tymianek),czosnek i cebula ,zapiekane w piekarniku,Spazle,sos Jager(Knorra),gruszka pieczona z dodatkiem borówek.

Deser-ciasto z malinami i bita smietaną,a dla mnie drożdżowe ze śliwkami i kawa zodrobina oleju kokosowego.
20 września 2016 14:14 / 3 osobom podoba się ten post
margarita13

Piersi z indyka pokrojone w kostkę,posypane żółtym serem i świeżymi ziołami(oregano,rozmaryn,tymianek),czosnek i cebula ,zapiekane w piekarniku,Spazle,sos Jager(Knorra),gruszka pieczona z dodatkiem borówek.

Deser-ciasto z malinami i bita smietaną,a dla mnie drożdżowe ze śliwkami i kawa zodrobina oleju kokosowego.

o matko ja mam na łobiat* kopytka z bigosem Koleżanka mi przyniosła . A darowanemu koniowi w zęby sie nie zaglada
20 września 2016 14:21 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie juz z godzine po obiedzie a byl on taki. Dla pdp bratwurst plus Spatzle z sosem pieprzowym firmy Knorr Do tego fasolka w sosie beszamelowo-serowym. Oraz troche surowki z bialej kapusty,cebulka i jablkiem,pieprzem i oliwa.oraz sola rzecz jasna.
Dla mnie piers kurczaka (pewnie na hormonach bo z Aldika?) upieczona w folii aluminiowej,doprawiona tym i owym,do tego surowka z kapusty(ta sama co dla babci) oraz mix salat z sosem jogurtowym,doprawionym wlasnorecznie i "na oko".Do popicia woda z limonka,ogorkiem i listkiem bazylii. Na deser dla pdp salatka owocowa. Dla mnie jablko. Wystarczy bo pekne!
20 września 2016 14:49 / 4 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

o matko :-) ja mam na łobiat* kopytka z bigosem :-) Koleżanka mi przyniosła . A darowanemu koniowi w zęby sie nie zaglada :-)

Ty  lepiej zajrzyj, bo jak w bigosie sa konskie zeby, to możesz żałować