Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

10 czerwca 2016 11:04 / 1 osobie podoba się ten post
Gotowany na parze pstrąg z sałatką i odrobiną puree .
10 czerwca 2016 12:44 / 3 osobom podoba się ten post
Zrobiłam potrawkę warzywną. Kalarepka się nie rozpada, ładnie wygląda, w połączeniu z pomarańczową marchewką, czerwoną papryką i zielonym groszkiem wyszło pięknie. Mi bardzo smakowało. Pdp tez zjadła. Do tego ogórek, rzodkiewka i pomidorki koktajlowe z jogurtem.
Było smacznie i zdrowo.
10 czerwca 2016 13:47 / 2 osobom podoba się ten post
Frytki , mix sałat i łosoś .
10 czerwca 2016 14:29 / 5 osobom podoba się ten post
Gulasz "pogrilowy":),czyli to co z grilla zostało w kosteczkę,plus marchewka ,cebula czosnek.podlałam troszkę wodą,poddusiłam ,dosmaczyłam,sosik zrobiłam i "urodził" się gar gulaszu:):)Kasza jaglana i mizeria do tego:)
10 czerwca 2016 14:53 / 2 osobom podoba się ten post
Rybka smażona (paluszki ze sklepu) i fryteczki.
11 czerwca 2016 16:32 / 4 osobom podoba się ten post
Pomidorowa z makaronem w południe, a teraz piekę baranie zeberka marynowane. Zrobiłam  jak dziczyznę. Zobaczymy co z tego wyniknie. Pachnie ładnie. Do tego ciemny sos planuję, ziemniaki i czerwoną kapustę.
11 czerwca 2016 19:54 / 2 osobom podoba się ten post
hawana

Pomidorowa z makaronem w południe, a teraz piekę baranie zeberka marynowane. Zrobiłam  jak dziczyznę. Zobaczymy co z tego wyniknie. Pachnie ładnie. Do tego ciemny sos planuję, ziemniaki i czerwoną kapustę.

Nigdy nie jadłam baranich żeberek -a dobre to je?
12 czerwca 2016 08:41 / 2 osobom podoba się ten post
Pomodorowa z makaronem dzisiaj. Na deser takie cudo twarogowo,owocowo,migdalowe. Musze cos slodkiego zjesc a ciasta nie dalam rady wczoraj upiec wiec bedzie cos innego,latwiejszego i szybszego w przygotowaniu.
12 czerwca 2016 08:57 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Pomodorowa z makaronem dzisiaj. Na deser takie cudo twarogowo,owocowo,migdalowe. Musze cos slodkiego zjesc a ciasta nie dalam rady wczoraj upiec wiec bedzie cos innego,latwiejszego i szybszego w przygotowaniu.

Fioletowa ja mam nadzieję, ze tego cuda z twarogiem i owocami nie zapodasz twojej pdp? Coś tam wspominałaś o nietolerancji laktozy? Po za tym uważaj na cukier z tego też może być rzadka jazda? 

U mnie kotleciki z piersi kurczaka, ziemniaczki i sałata lodowa z pomidorem.
Wszystko na Butarisie robie co by moja pdp nie miała rzadkiej jazdy? 

12 czerwca 2016 09:38 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaki młode z koperkiem ,sparagi,sos holenderski i szyneczka,woda, i budyn
12 czerwca 2016 09:42 / 2 osobom podoba się ten post
Naleśniki z szynką i szparagami.
12 czerwca 2016 09:50 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Fioletowa ja mam nadzieję, ze tego cuda z twarogiem i owocami nie zapodasz twojej pdp? Coś tam wspominałaś o nietolerancji laktozy? Po za tym uważaj na cukier z tego też może być rzadka jazda? :rozmysla:

U mnie kotleciki z piersi kurczaka, ziemniaczki i sałata lodowa z pomidorem.
Wszystko na Butarisie robie co by moja pdp nie miała rzadkiej jazdy? :-)

Babka dostanie biszkopt ze smietana ubita ,ta bez laktozy ;) I wsadze jej w to kilka wisni mrozonych, Mialy byc do bezowca Michaski ale nie upieklam a dzisiaj nie chce mi sie juz.
12 czerwca 2016 11:40 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaki , czerwone buraczki i karkówka .
12 czerwca 2016 11:47 / 2 osobom podoba się ten post
Łosoś z masełkiem i ziolami, ziemniaki pieczone w mundurkach,bukiet warzyw i sos serowo-śmietankowy.
Do kawy biszkopt z truskawkami w galaretce i bita śmietana obowiązkowo(one lactose).
12 czerwca 2016 11:54 / 2 osobom podoba się ten post
jak ja wam wszystkim zazdroszczę --- poniewaz moja babunia rok temu była dosyc długo w spiączce farmakologicznej ( bez trachotomii , wszystkie rurki były w ustach ) nie umie już jeśc nic twardszego niz mielony , nie chce mi się gotowac dwóch obiadów , dla każdej cos innego , to mogę tutaj tylko pomarzyc i w myślach te smaki poczuc