Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

07 września 2016 09:32 / 2 osobom podoba się ten post
Wurst, ziemniaki pieczone,cukinia z papryką i trochę mizerii.
07 września 2016 09:58
Czekam na inspirację ;-)
07 września 2016 11:00 / 2 osobom podoba się ten post
Dziadek zupkę dyniową z kluseczkami wątróbkowymi a ja ... stęskniłam się za bratkartoflami Ale numer, nie podejrzewałabym siebie o to.
07 września 2016 11:41
Lachs, Gemüse und Salzkartoffel, a tak po polsku to: łosoś, warzywka (gotowane brokuły i marchewka), ziemniaki z wody.
07 września 2016 12:36 / 2 osobom podoba się ten post
A ja bym chciała spokojnie myśleć o obiedzie i o przerwie a niestety, niepokój
Synowa wpadła, na zakupy zabrała(to akurat wcale nie było złe), ale jeżuuu ona mnie przeraża.Kluczykiem do stacyjki trafić nie mogła, bo ręce jej się trzęsły, na każdym zakręcie hamowała, żebym podziwiała widoki, a ja myślałam tylko czy ktoś nam z tyłu nie przyłoży...brrr
Po drodze same komplementy na temat mojej urody mi prawiła, na kawę i wycieczkę po południu zaprosiła, uczyć mnie niemieckiego chce
Ja tu chyba długo miejsca nie zagrzeję...
Lecę gotować coś na szybko...
07 września 2016 12:52 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Kotlet szarpany, mizeria, ziemniaki:)

na czym polga kotlet szarpany ?
07 września 2016 13:08 / 2 osobom podoba się ten post
Basiu, ten szarpany mnie też interesuje. A tymczasem u mnie dzisiaj: gulasz wieprzowy + buraczki "na ciepło" + ziemniaki + maślanka i woda.
Babci smakowało, ale wyczułam pewne.... zaskoczenie ? Buraczkami. Ja oczywiście zachwycona, tak mi się ich już chciało, ale....Pdp niby pochwaliła.... Chyba woli jednak w formie zimnej sałatki
Ja za to jestem sama z siebie zadowlona. Bo smakowało mi wszystko :pomponiara:
07 września 2016 13:26 / 1 osobie podoba się ten post
Jednak zrobię pizzę .
07 września 2016 20:47 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Dziadek zupkę dyniową z kluseczkami wątróbkowymi a ja ... stęskniłam się za bratkartoflami :lol3: Ale numer, nie podejrzewałabym siebie o to.

Myszko interesują mnie te kluseczki watrobkowe?
Jakiś przepis?
Nie znam tego.
07 września 2016 20:50
Dorka

na czym polga kotlet szarpany ?:tanczy:

Dorka napiszę jutro, niedawno wróciłam z wycieczki rowerowej i jestem padnieta.
07 września 2016 20:51 / 4 osobom podoba się ten post
Rolady wołowe w sosie KNORR-a,ziemniaki w mundurkach,mieszanka warzyw na ciepłp.
Ciasto z makiem,z dod.ananasa i mandarynek,oczywiście z bitą śmietaną.Ciastem poczęstowala nas sąsiadka(naprawdę bylo pyszne).
07 września 2016 20:54 / 2 osobom podoba się ten post
A ja jutro robię kapusniak z kiszonej z klopsikami . Dodam grzybki suszone juz namoczyłam ( nie wiem jakie to sa) żeby nie było później niespodzianeki ))

Deser ? cos wymyslę.
07 września 2016 21:12 / 3 osobom podoba się ten post
A mi zostaje czytanie wasze obiadowych propozycji i tym sie najadam. Obiad na jutro : tosty z szynka  i jajkiem sadzonym Ale to nic , jak pojade do domu to sie na....m ooo
07 września 2016 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Dorka napiszę jutro, niedawno wróciłam z wycieczki rowerowej i jestem padnieta.

Oki kochana ,nie pale sie ale lubię pojeśc ,a  to coś nowego...
08 września 2016 07:44 / 2 osobom podoba się ten post
Zupka jarzynowa,budyn,herbatka