Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

08 września 2016 12:34
margarita13

Zrobię,ale bez majonezu...mój POD tylko one lactose.
Bardzo apetycznie wygląda na talerzu i pewnie tak samo smakuje:brawo1:

Mozna bez majonezu, sa b.dobre i szybko sie robi. 
08 września 2016 12:42 / 2 osobom podoba się ten post
Dzis watrobka z kurczecia, surowka z kiszonej kapusty, ziemniaki bez soli. 
08 września 2016 12:46 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Dzis watrobka z kurczecia, surowka z kiszonej kapusty, ziemniaki bez soli. 

uwielbiam wątróbkę:) mniam.........
08 września 2016 12:51
michasia

uwielbiam wątróbkę:) mniam.........

Ja tez a dawno nie robilam. Babcie tez z przyjemnoscia zjadly. 
08 września 2016 12:51 / 6 osobom podoba się ten post
Dzisiaj ogórkowa z własnoręcznie robionych ogórków i placki ziemniaczane z musem jabłkowy. Jeszcze takiej zupki nie jadła Pdp????? - smakowała :)
08 września 2016 13:32 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Dzisiaj ogórkowa z własnoręcznie robionych ogórków i placki ziemniaczane z musem jabłkowy. Jeszcze takiej zupki nie jadła Pdp????? - smakowała :)

Ogórkowa jest pyszna, też niedawno robiłam.
A placuszki może jutro machne, dobry pomysł Michasiu.
08 września 2016 14:31 / 3 osobom podoba się ten post
Łazanki z grzybkami.
08 września 2016 14:41 / 4 osobom podoba się ten post
Pulpety w sosie, kasza gryczana, sałata. 
08 września 2016 14:42 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

Myślę o obiedzie i już coś mi zgrzyta między zębami. Nie lubię pdp, którzy zachowują się jak francuskie pieski. Tu rodzina każe przygotowywać zdrowe posiłki, ale wychodzi na to, że tylko mnie one cieszą. A jak ja mam jeszcze utuczyć pdp?
Sałata będzie dzisiaj, białe mięsko z kurczaka, trochę smażonej cukinii(tej żółtej) i nie wiem co jeszcze:brak wiary:

Znam ten ból z poprzedniej Stelli.
08 września 2016 14:44 / 1 osobie podoba się ten post
margarita13

U mnie znowu pierś z indyka,sos Quatro Formaggi,słodkie ziemniaki w plastrach z masłem,zapiekane w folii.karczochy(ze słoika) dla mnie,dla POD tradycyjnie mieszanka warzyw na cieplo.

Mam pytanie. Jak smakują te słodkie ziemniaki, bo jeszcze nigdy nie odważyłam się ich kupić i gotować?
08 września 2016 14:46 / 2 osobom podoba się ten post
margarita13

Magdzie,zapraszam do siebie..:-)Podobno nieżle gotuję:aniolki:.Mój POD lubi smaczne,miękkie jedzenie...Ja jadam dużo warzyw na surowo.
No i rano obowiązkowo zielone,czerwone lub pomarańczowe koktajle.

No, 3-krotne zaproszenie Magdzie, to już napewno jest prawdziwe i życzliwe. 
08 września 2016 14:47 / 2 osobom podoba się ten post
Zofija

Znam ten ból z poprzedniej Stelli.

I znowu nie zjedzone, ale liźnięte po przerwie drugie podejście, ale czarno to widzę
08 września 2016 14:52 / 3 osobom podoba się ten post
hawana

I znowu nie zjedzone, ale liźnięte:sciana: po przerwie drugie podejście, ale czarno to widzę:-(

U mnie jeszcze były sprawozdania telefoniczne do szerokiego grona psiapsiółek, albo też koleżanki same dzwoniły i dopytywały się, co ona dzisiaj ugotowała.
08 września 2016 19:08 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Myszko interesują mnie te kluseczki watrobkowe?
Jakiś przepis?
Nie znam tego.

Zawstydzasz mnie basiu  Ja kupuje je w Kauflandzie, czyli gotowiec. Znajdziesz na półce z gotowyki kluchami, takie ciemne kuleczki. Placki kartofalne też od jakiegoś czasu kupuję gotowce w Edece i smakują mi. W PL zawzięcie trę 
08 września 2016 21:09 / 2 osobom podoba się ten post
Zofija

Mam pytanie. Jak smakują te słodkie ziemniaki, bo jeszcze nigdy nie odważyłam się ich kupić i gotować?

Jeżeli chcesz z nich wydobyć głębię smaku to proponuję zrobić tak ,jak ja...czyli nie gotować(raz ugotowałam,ale to nie ten sam smak) a obrać i pokroic w grubsze plastry ,posolić i dodać masla i zawinać w folii i piec w piekarniku.Dla mnie mają smak podobny do smaku marchewki (też pieczonej w folii) i trochę ziemniaka zwyklego,pieczonego w mundurku.Mój POD bardzo je lubi,a ja też.Jeżeli podaję te ziemniaki,to robię ostry sos np.curry lub chrzanowy.
Nie wszystkim te slodkie smakują...Ale podobno o gustach  i smakach się nie dyskutuje