Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

03 lipca 2016 10:20 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

A ja przeczytalam - mieso z psa:lol3: Kuurde!! Na oczy mi sie rzucilo...

A mówiłam nie pij " jagodzianki na kościach " , bo oczka wysiądą ? mówiłam ! ale nieeeee , Ty zawsze madrzejsza jesteś ,,,,spadam na " przymusowy spacerniak "
03 lipca 2016 10:21 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A mówiłam nie pij " jagodzianki na kościach " , bo oczka wysiądą ? mówiłam ! ale nieeeee , Ty zawsze madrzejsza jesteś :-):-):-),,,,spadam na " przymusowy spacerniak " :-)

No bo raz mowisz - nie pij,a za chwile polewasz i zachwalasz! No to co mialam zrobic? Sprobowalam...Teraz bedziesz musiala za raczke mnie prowadzac,zebym sie nie obalila jak jakas jelopa 
03 lipca 2016 10:51 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Lenistwa ciag dalszy wiec u mnie bedzie ,szybka do wykonania lazania:-) Mieso mielone,puszka pomidorow,przyprawy(w tym duuuuzo czosnku),platy lazanii z kartonika,hehehe,i creme frische, no i ser tarty oraz piekarnik goracy.:gwizdanie:
Swoja droga nie wiem ilez to mozna sie lenic?

Ja też nie wiem
03 lipca 2016 12:40 / 3 osobom podoba się ten post
Lenistwo i niewyspanie więc na szybkiego-ziemniaki,kiełbaski smażone i surówka/sałata lod.,rzodkiewka,korniszon,koperek/.I spaaaaaaaaaać:):):):)
03 lipca 2016 13:06 / 4 osobom podoba się ten post
piers kurczeca oproszona sola ,pierzem i cuury podsmazona ,ziemniaczki z koperkiem i mizeria:)
03 lipca 2016 13:18 / 1 osobie podoba się ten post
pierś z kurczaka, cukinia smażona , marchewka z jabłkiem i ziemniaki...reszta jak zwykle :)
03 lipca 2016 13:22 / 1 osobie podoba się ten post
Filet z łososia zapiekany w folii z masłem i ziołami prowansalskimi, ziemniaki z koperkiem- dla babci w wersji puree. Dla mnie rukola z pomidorem, babcia- marchewka duszona na maśle. Dla babci dodatkowo sos cytrynowy do ryby.
03 lipca 2016 13:47 / 1 osobie podoba się ten post
Udko pieczone ,młoda kapustka ,ziemniaki.
03 lipca 2016 14:16 / 2 osobom podoba się ten post
Ha! Popisuje sie lenistwem moim;))

03 lipca 2016 14:19 / 1 osobie podoba się ten post
Szparagi, ziemniaki z koperkiem, kotlet drobiowy, truskawki z twarozkiem. I co najwazniejsze syn pdp gotowal
03 lipca 2016 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
Schabowy( powtórka ale to nic) fasolka szparagowa żółto- zielona ( wymieszane dwa rodzaje) ,ziemniaki.No i najważniejsze że Darek gotował
03 lipca 2016 16:49
Pieczen,sos,ziemniaki z koperkiem,surowka maślanka
03 lipca 2016 17:23 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ha! Popisuje sie lenistwem moim;)):-)

Lazania? 
03 lipca 2016 17:27
ivetta

:gotowanie:Udko pieczone ,młoda kapustka ,ziemniaki.

Podpowiedz, czy zawsze uda zostawiasz w marynacie na noc ?
Dziś się dowiedziałam, że jutro gości mieć będziemy. W lodówce niewiele, za późno na marynowanie udek, jak jutro rano kupię. Macie jakieś cudne pomysły na temat ?
03 lipca 2016 17:33 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Podpowiedz, czy zawsze uda zostawiasz w marynacie na noc ?
Dziś się dowiedziałam, że jutro gości mieć będziemy. W lodówce niewiele, za późno na marynowanie udek, jak jutro rano kupię. Macie jakieś cudne pomysły na temat ?

Benito, niejedokrotnie piekłam udka i marynowałam je max 2 godziny. Mięso drobiowe jest delikatne, nie wymaga całonocnego moczenia go w marynacie.Niedawno robiłam je w marynacie miodowo-cytrynowej, godzinę w niej leżały, zupełnie wystarczyło.