Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

14 lipca 2016 15:50 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

I tak  mimo tej wiedzy nadal kojarzy mi się ze skórą :pomponiara:

Z ciemną skórą...czekoladkiem 
14 lipca 2016 15:53
tina 100%

Z ciemną skórą...czekoladkiem :-)

Tina, nie prowokuj ! To nie jest wątek 18 + 
14 lipca 2016 15:58 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Tina, nie prowokuj ! To nie jest wątek 18 +  :lol3:

Aaa, nic nie miałam zdrożnego na myśli :)
Tak mi się skojarzyło, że teraz akurat bawełna kwitnie, a firmy od zaraz , sofort do pracy potrzebują, nierzadko wręcz niewolniczej. O czym świadczy ich nachalne werbowanie na forum.

A  nasza praca często taka bywa, to świadczą wpisy Użytkowniczki. Sorry, ale do tej pory nie mogę zrozumieć, jak tak można człowieka traktować.

Mam dziś wisielczy humor.
14 lipca 2016 16:06 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Wstyd sie przyznac do dzisiejszego obiadu! Gotowe danie czyli makaron,jakis sos,i jeden zrazik do tego,oraz czerwona kapusta. Ohydne jak cholera!

Ach, was..... może być, lepszy rydz, niż nic
14 lipca 2016 16:07
Wczoraj obiad w restauracji chinskiej.Dzisiaj kartofelsalat i golabki z ryzem, wieczorkiem pizza dr Oetkera :-D
14 lipca 2016 16:09
tina 100%

Aaa, nic nie miałam zdrożnego na myśli :)
Tak mi się skojarzyło, że teraz akurat bawełna kwitnie, a firmy od zaraz , sofort do pracy potrzebują, nierzadko wręcz niewolniczej. O czym świadczy ich nachalne werbowanie na forum.

A  nasza praca często taka bywa, to świadczą wpisy Użytkowniczki. Sorry, ale do tej pory nie mogę zrozumieć, jak tak można człowieka traktować.

Mam dziś wisielczy humor.

Rozumiem. W takim razie źle odczytałam Twój post. Ale to był impuls.....:pomponiara:
Widziałam posty Użytkowniczki. I racja, że firmy szukają, nawet na maila dostałam ofertę..... Wśród  zleceń zawsze się trafi jakaś "mina".
A my przecież zwykle wyjeżdżamy bez pełnej  wiedzy na temat nowego miejsca pracy.
14 lipca 2016 16:42 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Wczorajsza pomidorówka z makaronem:):):)Mam całe wiadereczko zupki i drugie kluchów,będę się obżerać cały dzień:):):)

Narobilas mi smaka  :)  Juz sobie robie "expresowa wersje"
14 lipca 2016 16:53
margaritka59

Moja dzisiejsza fantazja obiadowa: makaron włoski, posypany serem mazurskim-białym twarogowym, pomidorkami koktajlowymi, swieżą bazylią i szczypiorkiem.Doprawiłam to dobrym olejem, pieprzem i solą z młynka i .... na koniec przozdobiłam to danie ślicznymi szlaczkami, z sosu mojego autorstwa- mam go zawsze pod ręką i używam non stop, bo jest dekoracyjny,pyszny i pasuje prawie do wszystkiego.:tanczy:

To moze przepis dasz na ten sosik,co? podziel sie inspiracja z kolezanka,podziel 
14 lipca 2016 16:56 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Ach, was..... może być, lepszy rydz, niż nic:-)

Uwierz,ze w tym wypadku lepsze jest nic  Nie dalam rady...podziubalam widelcem i wywalilam. A babcia swoje zjadla i cieszyla sie,ze takie pyszne! :szok2:
14 lipca 2016 20:10 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

To moze przepis dasz na ten sosik,co? podziel sie inspiracja z kolezanka,podziel :-)

Prościzna: krem balsamiczny z miodem i do tego oliwa (jej najwięcej) w proprcjach wg. uznania. Ja robię "na oko" -próbuję. Wszystkie składniki dobry Q. Mojej Pdp, nawet ziemniaki z wody, polane tym sosikiem smakują. Ciekawe, czy w gustach kulinarnych też jesteśmy rodziną ? 
14 lipca 2016 21:13
margaritka59

Prościzna: krem balsamiczny z miodem i do tego oliwa (jej najwięcej) w proprcjach wg. uznania. Ja robię "na oko" -próbuję. Wszystkie składniki dobry Q. Mojej Pdp, nawet ziemniaki z wody, polane tym sosikiem smakują. Ciekawe, czy w gustach kulinarnych też jesteśmy rodziną ? :-)

Bedzie mi smakowac;))) Siooostro 
15 lipca 2016 11:20
Zupa pieczarkowa z makaronem. Na "drugie" sos warzywny - improwizowany (z tego co akurat było) z ryżem.  Babcia już jak się gotowało zachwalała aromaty, które docierały z kuchni....  Do picia - bez niespodzianek
Deser: budyń śmietankowy ze świeżymi borówkami
15 lipca 2016 12:07 / 1 osobie podoba się ten post
Makaron, buraczki na ciepło, mielone w sosie myśliwskim z torebki, haha :) Znalazlam w szafce, zrobię i nic mnie nie powstrzyma :)
15 lipca 2016 12:09 / 1 osobie podoba się ten post
kartoflanka:)
15 lipca 2016 12:13 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki gotowane ze śledziem ze słoika