Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

13 lipca 2016 11:08 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Pulpety z łososia były, a kalafiorowa w formie zupy-krem. Kombinowałam co tu babci wymyślić, bo je jak ptaszek, i chciałam coś kalorycznego zmontować. Dobrze, że więcej wtedy ugotowałam, bo zupa wyszła b.smaczna.

Cytryna do łososia pasuje jak nabardziej- jest trochę mdły w smaku, to kwasna nuta jak najbardziej pasuje.

Zrobie taka kalafiorowa tez. Nie wiem jeszcze kiedy ale wiem,ze zrobie;))
Kartoflanka z lubczykiem swiezym( W polsce oczywiscie,tutaj swiezego nie znalazlam, chociaz wiem,ze uzywaja i,ze nazywa sie maggikraut) oraz z chipsami z bekonu(jak nie chrupie to nie jest fajne) posiekana drobno sliwka suszona(na wierzch do talerza)),ozdobilam kiedys kilkoma malinami. Myslalam,ze to takie glupie jest ale przyznam,ze nadalo calosci ciekawego aromatu No i sraki nie bylo a to tez wazne. 
13 lipca 2016 11:33 / 3 osobom podoba się ten post
Ja robię prostą, chłopską kartoflankę na boczusiu i kiełbasce.
13 lipca 2016 11:39 / 3 osobom podoba się ten post
Rybkę- Kabeljau, surówkę z kwaszonej kapusty, ziemniaki
13 lipca 2016 12:41 / 4 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Zrobie taka kalafiorowa tez. Nie wiem jeszcze kiedy ale wiem,ze zrobie;))
Kartoflanka z lubczykiem swiezym( W polsce oczywiscie,tutaj swiezego nie znalazlam, chociaz wiem,ze uzywaja i,ze nazywa sie maggikraut) oraz z chipsami z bekonu(jak nie chrupie to nie jest fajne) posiekana drobno sliwka suszona(na wierzch do talerza)),ozdobilam kiedys kilkoma malinami. Myslalam,ze to takie glupie jest ale przyznam,ze nadalo calosci ciekawego aromatu:-) No i sraki nie bylo a to tez wazne. 

Mam tutaj na tej niemieckiej ziemi mój ogródek 1x1 m.kw. i własnoręcznie posadzony lubczyk miedzy innymi ziółkami - on chyba działa , tak jak mówią  
13 lipca 2016 12:47 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Mam tutaj na tej niemieckiej ziemi mój ogródek 1x1 m.kw. i własnoręcznie posadzony lubczyk miedzy innymi ziółkami - on chyba działa , tak jak mówią  :zakochana:

Komu go "zadałaś"
13 lipca 2016 12:50 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Mam tutaj na tej niemieckiej ziemi mój ogródek 1x1 m.kw. i własnoręcznie posadzony lubczyk miedzy innymi ziółkami - on chyba działa , tak jak mówią  :zakochana:

Ja mam tylko mrozony. I wiesz...zjadam go i czuje sie coraz bardziej...glodna?  Czyli chyba dziala na...apetyt? ;)))
13 lipca 2016 13:07
Dzis u mnie zupa warzywna bardzo pyszna☺
13 lipca 2016 14:31 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ja mam tylko mrozony. I wiesz...zjadam go i czuje sie coraz bardziej...glodna? :lol1: Czyli chyba dziala na...apetyt? ;)))

Apetyt, to ja też mam , ale do głodu nie dopuszczam :pomponiara: 
13 lipca 2016 14:34 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Komu go "zadałaś" :zakochana:

To duże krzaczysko . Ja też lubię ten dodatek dla lepszego smaku :pomponiara:
13 lipca 2016 17:52 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

No jakos tak mam podobnie ;))) Wlasciwie nie wiem czy jest mi wstyd. Po prostu tak sie dzieje i juz. A porzeczki kocham...Dlatego sie wprosilam,jestes o to zly? ;>

Nie złoszczę się bez powodu.
13 lipca 2016 19:53
Knorr

Nie złoszczę się bez powodu.

To fajnie,ze sie nie zloscisz ;)) Jutro kupie porzeczki,i wtedy Ciebie odczestuje wirtualnie  O! I agrest kupie bo dawno nie jadlam;) 
13 lipca 2016 20:00
Ja dzisiaj zrobiłam leczo.Trochę mało kolorowe-bo dałam polską ,żółtą paprykę.Tylko gdzie-niegdzie walają się kawałki pomidora.Dowaliłam sera Gouda-w ramach fit,hi,hi,hi-no i już. Brakuje mi czegoś słodkiego/czekoladę mam 78%kakao,którą pogryzam/! No ale ćwiczę silną wolę.A co!
13 lipca 2016 21:34 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

To fajnie,ze sie nie zloscisz ;)) Jutro kupie porzeczki,i wtedy Ciebie odczestuje wirtualnie :-) O! I agrest kupie bo dawno nie jadlam;) 

agrest też porzeczka.
13 lipca 2016 22:46
Knorr

agrest też porzeczka.

No ale nie rosnie w kisciach ten agrest. I kolor inny ma. I inaczej smakuje. Oraz lubie go rowniez ;>
14 lipca 2016 06:56 / 3 osobom podoba się ten post
Wczorajsza pomidorówka z makaronem:):):)Mam całe wiadereczko zupki i drugie kluchów,będę się obżerać cały dzień:):):)