Na wyjeździe #33

25 maja 2016 13:47 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Na biegunkę są różne środki? Może pogadaj z rodziną? Może zakupią np. Flohsamenschalen? 
https://de.wikipedia.org/wiki/Flohsamenschalen

Pogadalam nie jeden raz z rodzina...Specyficznie tu jest. Bo z jednej strony dbaja o matke,troszcza sie i inne takie,to widac...ale z drugiej strony jakies medykamenty wydebic albo wizyte u lekarza to juz klopot. Zatrzymac biegunke moze i sie da tabsmi ale...a jezeli to bakteria? Albo rak? Albo inne licho? Przeciez powinna byc zdiagnozowana przez lekarza a nie przeze mnie,szczegolnie,ze ja nie mam ku temu kompetencji.Leczenie objawow a nie przyczyny nie przynosi dlugotrwalych efektow dlatego jestem za tym,zeby ja w koncu do lekarza zabrali. I bede dreczyla w tym temacie,ale na to musze poczekac do 5 czerwca,jak bedzie corka.
25 maja 2016 14:02 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Pogadalam nie jeden raz z rodzina...Specyficznie tu jest. Bo z jednej strony dbaja o matke,troszcza sie i inne takie,to widac...ale z drugiej strony jakies medykamenty wydebic albo wizyte u lekarza to juz klopot. Zatrzymac biegunke moze i sie da tabsmi ale...a jezeli to bakteria? Albo rak? Albo inne licho? Przeciez powinna byc zdiagnozowana przez lekarza a nie przeze mnie,szczegolnie,ze ja nie mam ku temu kompetencji.Leczenie objawow a nie przyczyny nie przynosi dlugotrwalych efektow dlatego jestem za tym,zeby ja w koncu do lekarza zabrali. I bede dreczyla w tym temacie,ale na to musze poczekac do 5 czerwca,jak bedzie corka.

Flohsamenschalen nie zaszkodzi ani w przypadku raka, ani w przypadku bakterii. Może uda ci się to wydębić? Może oni wiedzą z czego ta biegunka i dlatego nie reagują. Czasem to może być również działanie uboczne leków? Jeżeli jakieś przyjmuje? 
Jeżeli jest jakaś bakteria to powinni cię o tym powiadomić? Może trafisz na jakieś dokumenty co zażywa i jakie jest rozpoznanie?
25 maja 2016 16:16 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Uwazam,bez rekawiczek i plynow do dezynfekcji rak,nie podchodze do pdp. Ale ryzyko jest,przeciez ona wszystkiego dotyka. Sugerowalam juz rodzinie badania,tez sie mnie to sranie nie wydaje normalne. No ma nietolerancje laktozy ale przeciez od kilku dni nie wachala nic z tym bialkiem.Na poczatku kojarzylam te atrakcje zoladkowe z obzarstwem bo babka wszystko wciagala,co tylko w rece wpadlo,ale rodzina ,po tym jak ich wszystkich wymolestowalam,zakupila lodowke dodatkowa i pod kontrola mam ilosc posilkow. A babka jak srala tak dalej sra...Dziwne to. I obrzydliwe. Poczekam te kilka dni,az corka wroci z urlopu i bede cisnela o badania bo rzeczywiscie nie mam juz innych pomyslow na to z jakiego powodu te biegunki sie utrzymuja.
Pytalam pfliegedienst co to moze byc,wzruszyly ramionami w odpowiedzi,ze nie wiedza.Trudno tutaj dowiedziec sie czegokolwiek.Naprawde trudno.

Juz nie bedę dopisywać do poprzedniego postu, żebyś zauważyła że coś dopisałam. Nie namiawiam cię do zlego czasami dobrze pogłowkować skąd to rzadkie się bierze? Miałam kiedyś Pdp, która miała ciągłe biegunki. Jak już mi się wydawało że bedzie trochę lepiej to popołudniami biegunka powracała? A co się okazało że ja jej sama serwowałam kropelki przeczyszczające. O 17.00 lekarz kazał podawać kropelki, jak sprawdziłam w internecie to niedowierzałam? I zrobiłam z tym porządek. Ale co się nacierpiałam to nikt mi tego nie odbierze 
25 maja 2016 16:33
Jaka niemiecka maść pomaga Wam najbardziej na bóle w kolanie?
25 maja 2016 16:40 / 3 osobom podoba się ten post
Melduję się na wyjeździe. :) Coś czuję, że to będą dłuuuugieeee tygodnie, bo ciężko zejść mi na ziemię... Ale co zrobić, trzeba zarobić kasę, żeby znowu móc ją z wiatrem puszczać ;) A w ogóle, to nie wiem dlaczego od pewnego czasu nie mogę załączać zdjęć na forum...  
25 maja 2016 16:45
giunta

Melduję się na wyjeździe. :) Coś czuję, że to będą dłuuuugieeee tygodnie, bo ciężko zejść mi na ziemię... Ale co zrobić, trzeba zarobić kasę, żeby znowu móc ją z wiatrem puszczać ;) A w ogóle, to nie wiem dlaczego od pewnego czasu nie mogę załączać zdjęć na forum...  

Witaj.Jaka maśc polecisz na bóle w kolanie?Voltaren nie działa.Ty aktywna,pewnie sie znasz.
25 maja 2016 16:59 / 2 osobom podoba się ten post
MartaP

Witaj.Jaka maśc polecisz na bóle w kolanie?Voltaren nie działa.Ty aktywna,pewnie sie znasz.:kontuzja:

W Voltarenie jest dilkofenak, no i w maściach bez recepty niewielka ilość. Może twoje kolano wymaga kosultacji lekarskiej?
25 maja 2016 16:59
MartaP

Witaj.Jaka maśc polecisz na bóle w kolanie?Voltaren nie działa.Ty aktywna,pewnie sie znasz.:kontuzja:

W Voltarenie jest dilkofenak, no i w maściach bez recepty niewielka ilość. Może twoje kolano wymaga kosultacji lekarskiej?
25 maja 2016 17:15
MartaP

MartaP, reumatyzm chyba?, jakiś stan zapalny i boli
25 maja 2016 17:23
Ona_Lisa

MartaP, reumatyzm chyba?, jakiś stan zapalny i boli:-(

U mnie tez się romantyzm odezwał, ale w ręce 
25 maja 2016 17:25 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

U mnie tez się romantyzm odezwał, ale w ręce :-(

Pij pokrzywę, smaruj bolące miejsce, czyli rękę , reumatyzm lubi ciepło  A, i kaszę jaglaną jedz
25 maja 2016 18:05
No wlasnie nad tym gelem sie zastanawiam,tak go reklamuja.
25 maja 2016 18:10 / 1 osobie podoba się ten post
Moje skromne zdanie w temacie masci-wszystkie są przereklamowane.Jedyne,co przynosi ulgę,to plastry rozgrzewające.Stosuje namiętnie przy wszelkich boleściaciach-mnie pomaga.Dodam jednak,że boleści wszelakie to u mnie rzadkość jest i doświadczenia nie mam.Jednak maści stosowałam,jak potrzeba była-niestety efekt zerowy.
25 maja 2016 21:17 / 2 osobom podoba się ten post
hahhaa Andy, bo sie te niemieckie kobitki niezbyt czesto kapiasasiad nie ma rozeznania w ponetnych zapachach
25 maja 2016 21:18 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Moje skromne zdanie w temacie masci-wszystkie są przereklamowane.Jedyne,co przynosi ulgę,to plastry rozgrzewające.Stosuje namiętnie przy wszelkich boleściaciach-mnie pomaga.Dodam jednak,że boleści wszelakie to u mnie rzadkość jest i doświadczenia nie mam.Jednak maści stosowałam,jak potrzeba była-niestety efekt zerowy.

Te na receptę działają ja dostalam od ortopedy i zadziałała, ale po zakończeniu smarowania jeszcze przez 2 tygodnie nie można tej smarowanej  cześci ciała wystawiać na słońce. Więc zaprzestałam bo się ciepło robi